начало
Живко Коцев вече е обвиняем по делото за корупция в митниците Живко Коцев вече е обвиняем по делото за корупция в митниците

проблем с шефа

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


проблем с шефа

Мнениеот Красимирка » 06 Мар 2003, 19:22

Млада служителка съм в голяма компания. Прекият ми началник проявява видим сексуален интерес към мен. Аз обаче не го харесвам и това затруднява работата ми. Как да постъпя? Имам ли някаква защита по закон? Ако го изоблича пред по-големия шеф, могат ли да ме уволнят? Моля, дайте ми съвет.
Красимирка
 

Re: проблем с шефа

Мнениеот потаен » 06 Мар 2003, 19:37

Уважаема Красимирке,

не знам дали сте гледала снощи шоуто на Слави, но той разказа един виц за жена, прилична на тюлен, с гъст мустак и задник като самолетоносач, която страдала от сексуален глад. Нейна съседка я посъветвала да извика водопроводчика ... примерно Гошо и той нямало да й откаже. Та дошъл Гошо и след като оправил някакво кранче в банята, си поискал чаша ракия и лимонада. Алкохолът изпил, а лимонадата излял вършу главата си. Това нещо се повторило още два пъти и жената го попитала защо си излива лимонадата на главата. Той й отговорил - "Че ще правим секс, ще правим, но поне да не ми настръхва косата.
Това е.
потаен
 

Re: проблем с шефа

Мнениеот bgjurist » 25 Мар 2003, 18:21

Имате потенциална защита по НК, но тя би настъпила при евентуално извършен и доказан полов контакт. Изобличаването пред по-горен шеф не е основание за прекратяването на трудовите правоотношения с Вас, но работодателят винаги може да намери основание за това, например "поради съкращаване на щата" и т.н. Съветът ми е да се обърнете към някои фондации за защита правата на жените... От практическа гледна точка, проблемът Ви наистина е сложен, но не е неразрешим.
bgjurist
Потребител
 
Мнения: 966
Регистриран на: 11 Сеп 2002, 14:11

Re: проблем с шефа

Мнениеот kolega » 25 Мар 2003, 19:11

Или търпиш или напускаш. Щом те е страх да говориш с големия шеф.

........ има и трети вариант - да започнеш да го харесваш.
kolega
 

Re: проблем с шефа

Мнениеот remo » 26 Мар 2003, 10:18

Уважаема Красимирка,

на Ваше място ще опитам следната комбинация - мераклията ме вижда в малко по-фриволна ситуация около големият шеф, след което по подходящ начин ще го запитам - как мисли - на какво ли се дължи назначението ми в тази фирма!?!
Има, разбира се, и други варианти - но за тях - в писмен вид по e - mail !

P.S. Дано да не съм закъснял много със съветите!
remo
 


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 госта


cron