начало
Съдия от ВАС става зам.-министър на правосъдието Съдия от ВАС става зам.-министър на правосъдието

Младши съдии и прокурори - випуск 2010-2011- да се запознаем

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати


Re: Младши съдии и прокурори - випуск 2010-2011- да се запознаем

Мнениеот zangelova » 13 Окт 2010, 15:06

Нещо се говори за НИП- 3 .11. :roll:
Нямам търпение вече!
Да ви напомня да си подадете декларациите до ВСС и до Сметната палата!
zangelova
Младши потребител
 
Мнения: 39
Регистриран на: 18 Дек 2003, 16:54

Re: Младши съдии и прокурори - випуск 2010-2011- да се запознаем

Мнениеот nicky_stoyanov » 13 Окт 2010, 20:42

Дам, липсата на опит ще е допълнителна трудност, но само може да ни амбицира! Добре дошли на включилите се! И благодарим за подкрепата на sunshine_75. За събирането - собствено аз съм много "за", но май наистина ще трябва да почакаме още... Лично аз нямам никаква достоверна информация за НИП...
И, колеги, декларациите !
nicky_stoyanov
Младши потребител
 
Мнения: 16
Регистриран на: 29 Апр 2009, 11:01

Re: Младши съдии и прокурори - випуск 2010-2011- да се запознаем

Мнениеот heavymetal » 13 Окт 2010, 21:52

Колеги, моля дайте повече информация за тези декларации!
heavymetal
Младши потребител
 
Мнения: 34
Регистриран на: 29 Сеп 2010, 21:22

Re: Младши съдии и прокурори - випуск 2010-2011- да се запознаем

Мнениеот delyandilkov » 14 Окт 2010, 09:13

Здравей, Ивайло.

Декларациите са:

1. По чл. 12, т. 1 и чл. 12, т. 2 от ЗПРКИ. По т. 2 е в приложение към закона, а двата образеца, заедно, са качени на сайта на ВСС > Доклади, декларации > Декларации по ЗПРКИ. С още няколко колеги входирахме тези две красоти в деловодството на ВСС, но се лансира и тезата, че можело в съда/прокуратурата по назначаване. Аз, лично, знам защо на вълка му е дебел вратът...

2. Декларация по Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности. Образец се намира на сайта на Сметната палата (колонката в десния край на страницата): http://www.bulnao.government.bg/. Там има подробни указания за попълване и подаване. Моля да обърнеш внимание, че MS Exel има нужда от определени настройки, за да ти отвори декларацията в електронен вариант. Има подробни обяснения как става това. Ако не ме лъже паметта, срокът за подаване е едномесечен, считано от встъпване в длъжност.

Попълнените декларации се качват на сайтовете. При затруднения с попълването можеш да хвърлиш едно око на това, което са писали колегите преди нас, за ориентир.

Успех.
delyandilkov
Младши потребител
 
Мнения: 14
Регистриран на: 12 Ное 2008, 12:16

Re: Младши съдии и прокурори - випуск 2010-2011- да се запознаем

Мнениеот ivens » 14 Окт 2010, 12:12

zangelova написа:Здравейте! Пускам темата, за да не разводняваме излишно другата за конкурса. Който иска, нека напише нещо за себе си.
Аз съм Зорница Езекиева, на почти 30 :wink: , младши съдия в СГС.
Преди това бях съдебен помощник в СГС, занимавах се с абсолютно всякакви дела. Това беше безценно обучение за мен.Винаги ще съм благодарна на моите ментори за подкрупата и разбирането!
И сега- кой е за среща след началото на обучението в НИП?
Предлагам сбирка на младшите съдии и прокурори, да спретнем един купон, да се опознаем...

Да ви е честито на всички! :) Тъкмо се чудих вчера,кой стажант или помощник е творил едно възивно решение,дано да не е някой от новите магистрати,че жална ни майка на адвукатурата голямо жалване ще е!Изобщо накратко добре дошли на държавната гаванка слушкайте и ще пребъдите! :wink:
ivens
Младши потребител
 
Мнения: 78
Регистриран на: 08 Фев 2005, 14:17

Re: Младши съдии и прокурори - випуск 2010-2011- да се запознаем

Мнениеот lawyers1 » 14 Окт 2010, 19:33

Ivens, тук сме се начели на жлъчни коментари. Ми стойте си в адвукатурката и си жалете. Ако върховната глупост е написана не по отношение на вас, а по отношение на другата страна- тя ще жали и ще я нарича върховна глупост, а вие ще си стоити доволно и ще се кефити. Но нищо де- това за настроение :D
lawyers1
Младши потребител
 
Мнения: 55
Регистриран на: 26 Яну 2010, 12:13

Re: Младши съдии и прокурори - випуск 2010-2011- да се запознаем

Мнениеот bluelake » 14 Окт 2010, 19:59

ivens написа:....че жална ни майка на адвукатурата голямо жалване ще е!..... добре дошли на държавната гаванка слушкайте и ще пребъдите! :wink:


Подминах това изказване...но после нещо ме жегна и не успях да остана безразличен....

Първо, "жалната майка на адвукатурата" не се дължи на съдебната система, колкото и критикувана да е...тъй като това е отделно професионално съсловие със свои правила и ритъм на съществуване...това което голяма част от адвокатите не си признават е тяхната тотална неспособност да бъдат единни, да комуникират помежду си и да търсят в общото си битие форма на по-добро съществуване, работа и отношение към клиента...нещо, което при магистратската професия отсъства...или поне тук присъстващите заявяваме, че ще отсъства....защото през тези 6 месеца...не е важно толкова какво ще научим, а е важно, че 90 човека ще носят общото съзнание за правораздаване/правоприлагане в името на една кауза - било осъзната или не - промяна към по-добро, към повишаване доверието и почтителността в институционалния диалог....в диалога с обикновените граждани, в диалога помежду ни. И именно на този диалог ще се учим....което в крайна сметка ще доведе до това, че ако някой от нас бъде нечестно нападнат, обвинен или засегнат, независимо дали е от Враца, Варна, София или Пловдив....то това ще се счита за нападение срещу всички нас....колкото и утопично да звучи...всеки от нас носи това дремещо латентно чувство, но не е имал възможност да му даде простор за изява....И ето тук е най-ужасната трагедия на адвокатската професия - обвинявана, вътрешно раздирана....алчна....конфликтна и конкуретно нелоялна и най-вече неспособна да се промени към преодоляване на тези недостатъци, и то защо - заради посткомунистическия характер на българското общество....заради монетарно имплементирания индивидуализъм ...заради измрялата адвокатска аристокрация ( Кр.Цончев, В.Таджер и пр.) - вие кажете - адвокатите...но не обвинявайте другиго за вашите проблеми....защото сякаш от всички свободни професии - за мое огромно съжаление, тази е най-опъстрена с всевъзможните човешки недостатъци и слабости и във всичко това етичността (не тази привидна, която много добре се умее), моралът....правото се давят и губят...така, че не говорете за жалната адвукатура...тя не е такава заради младшия....заради помощника...напротив като една истинска адвукатура - редно е тя да използва в своя полза тези слабости....
Второ, държавната гаванка, за която говорите е наистина гаванка и ще чакаме да се назобим с това, което ни сипят….но зад тази гаванка….има отговорности, които далеч понякога надминават клиентските очаквания за спечелване на безумното дело….зад тази гаванка стоят стотиците часове извънреден труд на колегите от СГС, СРП и другите големи градове, зад тази гаванка стои нашата свобода, която я няма…която е жертвана в името на една кауза….защото вие сте свободни да изберете клиента си…но ние не сме свободни да изберем делото си, зад тази гаванка стоят вперени обществеността и медиите готови да ни разпънат при най-малкото отклонение от общественото очакване….и най-вече зад тази гаванка….стои личността…честта и достойството….което се храни с насипанато в гаванката…и това е жестоката трагедия пък на това съсловие….


Така,че подминете с насмешка това, което пиша….но си спомнете едно….някога….”Щастието на човек…по-лесно може да намери човешкото си лице в общността….отколкото в индивидуализма” (Оскар Уайлд)
bluelake
Младши потребител
 
Мнения: 92
Регистриран на: 19 Юли 2010, 16:43

Re: Младши съдии и прокурори - випуск 2010-2011- да се запознаем

Мнениеот ralitsarbg » 14 Окт 2010, 21:21

Остави ме без дъх, Синьо езеро! Благодаря ти! :)
ralitsarbg
Потребител
 
Мнения: 189
Регистриран на: 18 Фев 2005, 17:06
Местоположение: гр. София

Re: Младши съдии и прокурори - випуск 2010-2011- да се запознаем

Мнениеот lawyers1 » 14 Окт 2010, 21:51

Работил съм година и половина като адвокат и мога само да кажа, че има много кадърни колеги, работещи като адвокати. Но истината е и друга- в адвокатурата има много завист, ниски страсти и разединение. Особено за работещите в големи кантори- нещата там са страшни. Не казвам, че прокурорите и съдиите нямат проблеми (и те са много), но от това което досега съм видял те са много по единни и сплотени от адвокатите.
lawyers1
Младши потребител
 
Мнения: 55
Регистриран на: 26 Яну 2010, 12:13

Re: Младши съдии и прокурори - випуск 2010-2011- да се запознаем

Мнениеот heavymetal » 14 Окт 2010, 22:07

Колега Делян,
много благодаря за подробните обяснения и насоки. Ето това е колегиалност!

Колеги bluelake и lawyers1, много добре сте изложили позициите си, но няма смисъл да се оставяте да ви въвличат в подобни безсмислени диалози. Коментари (и правопис), като тези на ivens следва да се приемат само с насмешка. Всеки сам си избира пътя в живота, и ако някой е избрал да съществува, взирайки се в чуждата "гаванка" и да се самоизяжда със завист, то това е достойно само за съжаление.
Според мен качествата не се определят от това каква професия си избрал. Все пак всяко стадо си има мърша. Съдейки по поведението на доста от колегите във форума, визирайки колегиалността им в хода на кандидатстването, считам, че те имат всички шансове за успех с каквото и да се заемат, тъй като лесно се пишат хапливи коментари, но се изисква нещо повече, за да съдействаш дори и с нещо дребно на някой непознат, бил той и бъдещ колега. Това означава, че си по-широко скроен и не страдаш от комплекси, което според мен е задължително условие за магистратската, а и за много други професии. А с провокатори в бъдеще ще се сблъскваме често. Важното е да не се поддаваме. И да се държим като колеги в най-добрия смисъл на понятието.
heavymetal
Младши потребител
 
Мнения: 34
Регистриран на: 29 Сеп 2010, 21:22

Re: Младши съдии и прокурори - випуск 2010-2011- да се запознаем

Мнениеот olivia » 14 Окт 2010, 22:23

Добре дошли на всички от един действащ вече младши съдия! Гледайте да се забавлявате тези 6 месеца :wink: , защото вече с нетърпение Ви чакаме :mrgreen: УСПЕХ!
olivia
Младши потребител
 
Мнения: 14
Регистриран на: 21 Май 2009, 10:13

Re: Младши съдии и прокурори - випуск 2010-2011- да се запознаем

Мнениеот lawyers1 » 14 Окт 2010, 23:03

olivia написа:Добре дошли на всички от един действащ вече младши съдия! Гледайте да се забавлявате тези 6 месеца :wink: , защото вече с нетърпение Ви чакаме :mrgreen: УСПЕХ!


ООО, ни най- малко не се съмнявам като гледам за какво става въпрос:)
lawyers1
Младши потребител
 
Мнения: 55
Регистриран на: 26 Яну 2010, 12:13

Re: Младши съдии и прокурори - випуск 2010-2011- да се запознаем

Мнениеот zangelova » 15 Окт 2010, 10:48

[Да ви е честито на всички! :) Тъкмо се чудих вчера,кой стажант или помощник е творил едно възивно решение,дано да не е някой от новите магистрати,че жална ни майка на адвукатурата голямо жалване ще е!Изобщо накратко добре дошли на държавната гаванка слушкайте и ще пребъдите! :wink:[/quote]
Уважаеми колега ивенс, при цялото ми уважение навярно ще се съгласите с мен по отношение на няколко неща:
1. кадърни хора има и в адвОкатурата, и в съда /включително и сред съдебните помощници/.
2.никой не се е родил научен на тоя свят.
3. щом сте адвокат, то мястото Ви не е тук- прочетете темата- опознаваме се младшите СЪДИИ и ПРОКУРОРИ, ако желаете да плюете, основете си собствена тема, с младши АДВОКАТИ и пр.
Поздрав, с най- добри чувства към колегите адвокати!
И специално за колегата Синьо Езеро, поклон, който може да пише- може! Вашето е дарба!
zangelova
Младши потребител
 
Мнения: 39
Регистриран на: 18 Дек 2003, 16:54

Re: Младши съдии и прокурори - випуск 2010-2011- да се запознаем

Мнениеот svettoslav » 15 Окт 2010, 22:45

zangelova написа:Поздрав, с най- добри чувства към колегите адвокати!

Мерси,бъди жива и здрава!Поздрави от Варненската адвУкатска колегия!
svettoslav
Активен потребител
 
Мнения: 3901
Регистриран на: 07 Апр 2009, 07:11

Re: Младши съдии и прокурори - випуск 2010-2011- да се запознаем

Мнениеот bluelake » 16 Окт 2010, 01:28

Зори, благодаря за оценката :oops: :oops: ...всичкото го написах на един дъх...не искам да засягам адвокатурата - но ми е болно от изказвания на хора, с които сме учени....възпитавани...професионално ангажирани от една кауза да се изказват натрапчиво укорително....

Приветствам добронамерената критика чрез която да се отстраняват слабостите, но не и емоционалните упреци...Тесногръдието и суетността ужасно пречат - защото ако всеки отвори сърцето и душата си няма да наранява другия - защо не опитаме всички заедно да вървим по пътя си с по-голямо благородство и великодушие - така и невярващите ще повярват, че го можем.... :oops:
bluelake
Младши потребител
 
Мнения: 92
Регистриран на: 19 Юли 2010, 16:43

Re: Младши съдии и прокурори - випуск 2010-2011- да се запознаем

Мнениеот heavymetal » 18 Окт 2010, 19:52

Колеги bluelake и lawyers1, дайте да се запознаем най-накрая. Нали това е идеята на този форум. Не вярвам да имате някакви притеснения да напишете имената си и от къде сте.
heavymetal
Младши потребител
 
Мнения: 34
Регистриран на: 29 Сеп 2010, 21:22

Re: Младши съдии и прокурори - випуск 2010-2011- да се запознаем

Мнениеот bluelake » 18 Окт 2010, 20:40

...понякога не името, а това, което стои зад него е важно и смислено, защото името не го избираме ние, но делата - под чието име извършваме - ръководим ние...

И все пак, за да не се пораждат догадки, лично на първия учебен ден в НИП- ако присъствате, ще дойда при Вас и ще се запознаем! :wink:

Предложението за ресторанта на " Съюза на юристите" е страхотно, проверих и оттам казаха, че могат да поемат 90 човека - разбира се, сигурно ще сме по-малко желаещите така, че поне тук присъстващите можем да съставим примерен списъчен състав :D
bluelake
Младши потребител
 
Мнения: 92
Регистриран на: 19 Юли 2010, 16:43

Re: Младши съдии и прокурори - випуск 2010-2011- да се запознаем

Мнениеот heavymetal » 18 Окт 2010, 21:14

ОК, колега, до първия учебен ден в НИП.

Относно събирането, има ли консенсус относно датата и часа?
heavymetal
Младши потребител
 
Мнения: 34
Регистриран на: 29 Сеп 2010, 21:22

Re: Младши съдии и прокурори - випуск 2010-2011- да се запознаем

Мнениеот heavymetal » 18 Окт 2010, 21:16

Между другото ние не избираме името си, но точно ние го изпълваме със съдържание - каквото и да е то. :wink:
heavymetal
Младши потребител
 
Мнения: 34
Регистриран на: 29 Сеп 2010, 21:22

Re: Младши съдии и прокурори - випуск 2010-2011- да се запознаем

Мнениеот law_master » 19 Окт 2010, 02:54

здравейте, първо да Ви чиститя, затова че сте се преборили с конкурса.

Освен това искам да ви попитам, понеже аз сега се дипломирах и ми се ще и аз един ден да съм на вашето място, дали бихте ми казали горе долу какви оценки сте имали на държавните и колко сте изкарали на конкурса и наистина ли е толкова трудно колкото казват всички или не.

ПС: за да не разводняваме темата може да ми пишете и на лични :)
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител
 
Мнения: 1153
Регистриран на: 20 Дек 2007, 00:03
Местоположение: Chicago

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


cron