начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

РИТОРИЧЕН ВЪПРОС-КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ НЕКОРЕКТНИ АДВОКАТИ!?!

Дискусии на тема съдебната власт в България


Re: РИТОРИЧЕН ВЪПРОС-КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ НЕКОРЕКТНИ АДВОКАТИ!?!

Мнениеот Melly » 11 Окт 2010, 01:36

Колкото и внимателно да прочетох темата не успях да отгранича за какви имуществени претенции е ставало въпрос. :roll:
За да бъдат избегнати отклонения, diw64, бихте ли внесла яснота. Предпочитам да ви възприемам в ролята на жената, инициирала бракоразводния процес.
Колкото до патоса..., нека го оставим настрана.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител
 
Мнения: 8003
Регистриран на: 18 Окт 2007, 23:13
Местоположение: гр. София

Re: РИТОРИЧЕН ВЪПРОС-КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ НЕКОРЕКТНИ АДВОКАТИ!?!

Мнениеот diw64 » 11 Окт 2010, 06:52

:) Не четете, драга...не четете! Нито ред не съм написала с цел да се обругава някого! И това много добре прозира от текста! За толкова хора това бе видно, а за вас покрито си остана! Ама вие наистина си ли смятате, че чрез форума ще тръгна да си решавам личните дела!?! Нали затова са адвокатите? Не подценявайте както мен, така и останалите хора!
Та за вас специално, с думи прости казвам го-единствената цел бе и е да предпазя други като мен да се не парят от колежката ви, що като свещенна крава пазите тъй всеотдайно! Разбирам ви напълно и така трябва да е! Нали в една фабрика работите, едно семейство сте! А семейството те пази! Днеска ти нея, утре тя тебе, когато трябва вие двете някой трети, четвърти...! Услуга за услуга! А междувремено нека да доим и стрижим вкупом овцата при спазване на фамилията правилата! Простичко и генеално... Класика в жанра в конкретният случай-отговорът на РАК. Разправят, че това измислили са го първи селяните от Сицилия! И сега някои са много добре, ако и наследниците им по всички земни кълбета да дават фира по-честичко от преди откритието! Проблемът е, че за да сте по-дълго в този унес, овцата трябва с уважение, с респект да третирате и да я пазите да не вземе да се гътне от прекомерна употреба... Че после, откъде млекце? Нужно ли е да формулирам основният извод за съсловието, до който се стига от горенаписаното!?!

А иначе да вярвате на каквото си искате имате право! И най-добре си останете адвокат и не сменяйте го адвокатстването с предсказване или гледане на ръка, че после, зор! Нито ред от индуктивните ви умозаключения не е верен! Бракоразводното делото започна по стария СК, началото на 2009 г.
Така, че не се вземайте толкова на сериозно и отлепете взор от кристалното кълбо! Не се вживявайте в ролята на последна инстанция и по скромно го давайте! Или поне четете по-съвестно и си напишете домашното преди да думообразувате във форума... Все пак с това си вадите хляба...
Хайде, със здраве!
diw64
Младши потребител
 
Мнения: 83
Регистриран на: 25 Сеп 2002, 21:18

Re: РИТОРИЧЕН ВЪПРОС-КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ НЕКОРЕКТНИ АДВОКАТИ!?!

Мнениеот sunshine_75 » 11 Окт 2010, 07:28

:roll: Аз не съм адвокат.
В момента имам висящ процес пред РС-Силистра, в който съм лично засегната. Нямам местен познат колега, затова лично осъществявах представителната функция... Там... бяха разклатени представите ми за процес въобще...Горната инстанция върна обратно делото, но ми се случиха на два пъти извънземни неща просто в залата... Единствено висящността на процеса ми е причина да мълча и да не бъда по-конкретна за момента, но истината може би е, че не всички грехове са на адвоката Ви.... Тук не е другарски съд. Едва ли без да сме видели протоколите от съдебното заседание (дори и със заличени самоличности), можем да сме коректни в преценката на действията на участниците в процеса... Ако разбира се, Ви е ясна разликата между участник и страна в процеса.. и опитът ми да бъда по-деликатна...
sunshine_75
Потребител
 
Мнения: 821
Регистриран на: 13 Окт 2004, 09:36

Re: РИТОРИЧЕН ВЪПРОС-КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ НЕКОРЕКТНИ АДВОКАТИ!?!

Мнениеот Melly » 11 Окт 2010, 10:35

diw64 написа: :) Не четете, драга...не четете! ........


Вие също, драга!
За разлика от Вас, изказът ми е търде пестелив... Ако сте забелязала.
Няма факти, а е налице емоционален коментар, на който аз не обръщам внимание.
Ако сте ме разбрала, драга. Ако ли пък не, здраве да е!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител
 
Мнения: 8003
Регистриран на: 18 Окт 2007, 23:13
Местоположение: гр. София

Re: РИТОРИЧЕН ВЪПРОС-КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ НЕКОРЕКТНИ АДВОКАТИ!?!

Мнениеот todorb2000 » 11 Окт 2010, 13:23

До diw64,
Моля, приложете фактите и обстоятелствата по делото със заличени лични данни. Можете да сканирате документите, да ги редактирате, като заличите личните данни и да ги качите във интернет, като споделена информация. Можете да ползвате от http://www.abv.bg менюто dox.abv.bg или doc.google.bg .

Така ще можете, да получите помощ от участниците-юристи. Иначе остават емоциите и скритите обвинения, които не са приятни за никой от нас.
Разбирам Ви, но в правото емоциите не вървят, а фактите и обстоятелствата. Така, че помогнете си сама, за да Ви помогнат и другите. Поемете подадената ръка.
Ако ме питате, ще Ви кажа, че проблемът Ви е в избор на адвокат. Вие сте продуцента, а режисьора е Вашия адвокат. Жалко, че сте изиграна така, но правото е като във футбола, тактиката е секретна тема и Вие явно сте изтървала някоя излишна дума. Може и да е имало "агенти" :D , но и тук има разузнаване на противника.
Аз мога да се похваля с един добър хасковски адвокат, с който бяхме партньори, но тя е много почтен човек.
Още един път успех!
Успех Ви желая.

Ето пример:

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

23.08.2010г., гр.Хасково

Административен съд – Хасково, в закрито заседание на двадесет и трети август през две хиляди и десета година, в състав:
Съдия: Кремена Костова-Грозева

разгледа докладваното от съдия Костова-Грозева адм.дело №418 по описа за 2010 година.

Образувано е по жалба на Т.Б. *** срещу мълчалив отказ на Административния ръководител на ОП-Х. да се произнесе по негово заявление за достъп до обществена информация от 18.06.2010г.
С разпореждане на съдията-докладчик от 16.07.2010г. жалбата е оставена без движение като нередовна съгласно чл.158, ал.1, вр. с чл.151, т.3 от АПК, с указание за представяне на документ за внесена ДТ от 10лв. в 7-дневен срок от съобщението. Съобщението е връчено на електронния адрес на жалбоподателя на 27.07.2010г. Със заявление от 02.08.2010г. до Председателя на Адм.съд-Х. Б. удостоверява, че на 31.07.2010г. внесъл ДТ по настоящото дело чрез пощенски превод на сумата от 10лв. на името на председателя, като прилага и копие на пощенска разписка.
..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
На 03.08.2010г. със заявление Б. потвърждава обстоятелствата от предходното си заявление №4144 и прилага оригинала на пощенския запис за сумата от 10,42лв. на името на Т. А. Т..
При така установената фактическа обстановка съдът намира от правна страна, че нередовностите на подадената до съда жалба не са отстранени от жалбоподателя в указания му срок и същата като нередовна следва да се остави без разглеждане.
Чл.150 и чл.151 от АПК са императивни норми и същите не могат да се тълкуват разширително. Чл.151 задължава жалбоподателят да представи към жалбата си като приложение оригинален документ за платената ДТ, която е определена от закона за образуване на съдебното производство, когато такава се дължи, както е в настоящия случай. Когато такъв не се представя, тази нередовност може да се отстрани в 7-дневен срок от съответното съобщение. ДТ се внася по указана сметка на съда, който е титуляр на същата, не на името на председателя на съда. По делото безспорно се установява, че Б. изпраща на 31.07.2010г. пощенски запис от 10лв. на името на Т. А. Т., която е Административен ръководите на Адм.съд Х., а не по см. на ХАдм.С, както се изисква от закона и както е указано на жалбоподателя. Двукратно извършената служебна проверка /на 02 и 23.08.2010г./ удостоверя по несъмнен начин, че по см. на ХАдм.С няма внесена сумата от 10лв., като ДТ по а.д. №418/2010г..
Ето защото съдът намира, че жалбоподателят не е отстранил в срок изрично указаната му нередовност. Това има за последица оставяне на жалбата му без разглеждане и прекратяване на образуваното производство /арг. чл.158, ал.3 от АПК/.
Водим от горното съдът
О П Р Е Д Е Л И:

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ като нередовна жалбата на Т.Б. *** срещу мълчалив отказ на Административния ръководител на ОП-Х. да се произнесе по негово заявление за достъп до обществена информация от 18.06.2010г.
ПРЕКРАТЯВА ПРОИЗВОДСТВОТО по а.д. №418/2010г. по описа на ХАС за 2010г.
Определението подлежи на касационно обжалване пред ВАС по реда и в сроковете, посочени в гл.тринадесета, дял трети от АПК.


АДМИНИСТРАТИВЕН СЪДИЯ :
Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите/чл.58 от Конституцията/
http://www.youtube.com/watch?v=BP7WGKWPZKg
Емил Димитров-Ако си дал…не си живял на празно!
todorb2000
Потребител
 
Мнения: 636
Регистриран на: 09 Яну 2009, 13:46
Местоположение: гр.Хасково

Предишна

Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 21 госта


cron