начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

РИТОРИЧЕН ВЪПРОС-КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ НЕКОРЕКТНИ АДВОКАТИ!?!

Дискусии на тема съдебната власт в България


РИТОРИЧЕН ВЪПРОС-КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ НЕКОРЕКТНИ АДВОКАТИ!?!

Мнениеот diw64 » 03 Окт 2010, 20:02

Не един и два поста прочетох в този форум, които третират некоректни и измамни действия от страна на адвокати спрямо техни клиенти, които са им се доверили да защитават техните права пред съда. Без изключение, срещу тези форумци дръзнали да подложат на съмнение професионализма и морала на представители на адвокатското съсловие, веднага се надига вълна в тяхна защита от колегите им. Основеният аргумент, който се излага е, че простосмъртния гражданин, дръзнал да сподели негативния си опит от досега си с адвокат, не разбира нищо от право и, ако и да има нещо неправилно пипнато от защитника му, то наелият го сам го е сътворил по време на делото, т.е. сам си е виновен и т.н.
В интерес на истината аз напълно разбирам подобно кастово поведение! Но не звучи никак сериозно, че при наличието на повече от 12000 адвокати в Републиката, по подразбиране се приема,че всички те упражняват професията си с еднакво висок морал и професионализъм. Определено смятам, че ВИЕ господа адвокати, ако и да не го заявявает гласно, знаете че това не е така. Странното и нелогичното е, че вместо да обърнете внимание на подобни негативни публични споделяния от ваши клиенти тук в този правен форум, вместо да издирите колегите си, които рушат авторитета на съсловието ви, вместо да им потърсите отговорност за непрофесионализма им, вие защитавате отчаяно в кръгова отбрана вашите колеги. И моля ви не излизайте с оправданието, че нямало как да стане това, че няма ефективни лостове за влияние и взискание към подобни недобросъвестни ваши колеги и прочие! Ако до момента това е така е, или защото сте слаби, за да си набавите липсващите механизми за ефективно въздействие върху некоректните ви колеги или просто ви е по-удобно статуквото да не се нарушава. А може да има и друго, което да остава скрито за публиката. Но каквато и да е причината или причините, неправенето на нищо друго, освен създаването на звукови трептения във въздуха, в никакъв случай не говори добре за вас.
В този си пост искам да изложа един много показателен случай! За да не се размиват нещата, за разлика от други подобни постове, аз ще бъда конкретена, а не безимена! И напатки от сорта, че съм накърнила нечий авторитет, че съм наклеветила някого и т.н., ще подмина с мълчание. Само ще вметна, че за да си позволя да го напиша точно тук, където гъмжи от правознаещи, съм си направила добре сметката и имам какво да извадя насреща при необходимост. А може и вече да съм го направила...
И такаааа... През 2009 г. наех адвокат Десислава Колева от град Русе с офис в Търговски център „Евес”/живуща на ул. „Олимпи Панов” 14, бх. В, ап. 2, GSM 0887525839/, която да ме представлява и защитава правата ми по бракоразводното ми дело в град Силистра. При поемането на случаят ми аз надлежно й платих поискания от нея хонорар. Делото беше в началото си и, ако и да бе бракоразводно, то не бе никак лесно поради редица причини, които не е тук мястото да споделям. Обсъдихме заедно стратегията и необходимото да се предприеме няколко пъти. По нейно предложение и след мое съгласие тя пое ангажимента да заведе и наказателно дело срещу съпруга ми преди датата на заседанието по бракоразводното дело.
За жалост, поради много сериозно заболяване на детето ми, аз не можах лично да се явя в съда в деня на заседанието, за което имам болничен лист. Адвокат Колева се яви в съдебна зала сама, представлявайки ме. Няколко часа след началото на заседанието аз й позвъних, за да разбера от нея, как е минало и какво се е случило на съдебното заседание. Адвокатката си бе излкючила телефона... И така цели 17 дена! През цялото това време мобилния й телефон бе изключен, а на служебния, в офиса й, никой не отговаряше. С всеки изминат ден притеснението ми нарастваше, но не можех да оставя болното си дете и да тръгна да я търся из България. За да няма подхвърляния от сорта, че съм била безотговорна или нещо от сорта ще вметна, че докато това действие се развиваше, аз бях в София в болница с детето си, което към него момент бе на 8 години.
Успях междувремено да уредя изпращане от гр. Силистра на копие от протокола от заседанието до мен в гр. София. Получих го на 15тия ден след заседанието. Бях като поразена, когато прочетох там, че адвокат Колева в съдебна зала е заявила, в пълна противоположност на това, което се бяхме разбрали предварително, че аз нямам имуществени претенции... А междувремено бях пропуснала 14 дневния срок за обжалване, а и фактически нямаше кой да направи това обжалването, тъй като адвокатката ми се бе изпарила. С една дума адвокат Колева, използвайки отсъствието ми в съдебната зала е заявила нещо, което изцяло е в угода и в интерес на другата страна. Предполагам, че всеки който е стигнал в четенето дотук е наясно, какви са последствията за мен след подобно изявление.
Детето ми вече бе много по-добре, оставих го на грижите сестра ми и заминах за гр. Русе. Телефоните на адвокатката оставаха все така безмълвни, а аз исках да получа отговори на много въпроси. След голямо дебнене я открих близо до офиса й на улицата. На въпросът ми „Защо е постъпила така?” тя ми отговори, че е сметнала на своя глава, че това е в мой интерес, ако и да бяхме се разбрали за точно обратното... Няма да описвам усещанията си към тази жена след чутото... Започнах да я питам, защо се крие от мен, дали е завела наказателното дело, за както се бяхме разбрали и т.н. Тя започна да ми дава някакви по детински глупави оправдания, докато накрая, явно й писна от мен и в прав текст ми каза, че съпругът ми й е платил, за да провали доколкото е възможно делото ми срещу него... Че се е крила, за да изтече срока за обжалване и наказателното дело не е завела и не смята да го прави... Поисках си обратно парите, които бях й дала /3000 лева/ за услугите й и мисля, че с пълно право! Както вече сте предположили, тя отказа да ми ги върне...
Направих единственото възможното по отношение на адвокат Колева-подадох жалба до адвокатската колегия в гр. Русе. Ха сега познайте, дали гарван гарвану око вади...!?! Според председателят на адвокатската колегията в гр. Русе, адвокатката си е свършила перфектно работата...
А ВИЕ, драги адвокати, как мислите? Дали адвокат Колева наистина си е свършила перфектно работата?
Ако и житейската логика често да влиза в конфликт с правната такава мисля, че идвайки при вас, драги адвокати, всеки един от нас ви се доверява и поверява съдбата си в ръцете ви! Така, както и вие, когато сте болни, изцяло се доверявате на лекуващият ви лекар и никак не ви е безразлично, без значение поради какви причини, вместо да ви направят само пломба ви вадят целия зъб, за което си плащате в пъти повече, а после ви дообират за мостче да ви поставят, или да забравят скалпел в стомаха ви при операция...
diw64
Младши потребител
 
Мнения: 83
Регистриран на: 25 Сеп 2002, 21:18

Re: РИТОРИЧЕН ВЪПРОС-КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ НЕКОРЕКТНИ АДВОКАТИ!?!

Мнениеот bastet_ » 04 Окт 2010, 12:24

Добре, макар да съм адвокат и да не одобрявам развяването на имената на колеги по форумите, ще ви задам конкретни въпроси, свързани с доказуемите неща от Вашите твърдения, а Вие отговорете, ако имате желание. Повод да отговоря на написаното са опасенията ми, че е възможно да сте права, що се отнася до професионалните качества на колеги.
1. Запознахте ли се със съдържанието на исковата молба. От думите ви става ясно, че разводът е бил по исков ред. Ако сте чела иска, там бяха ли посочени имуществените Ви претенции?
Питам, тъй като, ако в протокола конкретно е посочено, че не предявява имуществени претенции, които вече са предявени с иска, това не е равносилно на оттегляне.
Във връзка с този въпрос е и следващия:
2. С какви права конкретно сте упълномощили адвоката и за какви дела- посочено ли е конкретно в пълномощното? Същото нотариално заверено ли е или адвокатско?
3. Договора за правна защита и съдействие- посочено ли е, че сумата се дължи за развод и за наказателно дело?

За разговорите, които сте провела, не ви питам, те са недоказуеми.

4. Какво получихте като отговор от РАК- отказ да се образува дисциплинарка или решение на дисциплинарния съд?
Аватар
bastet_
Младши потребител
 
Мнения: 35
Регистриран на: 27 Окт 2009, 10:53

Re: РИТОРИЧЕН ВЪПРОС-КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ НЕКОРЕКТНИ АДВОКАТИ!?!

Мнениеот diw64 » 05 Окт 2010, 23:48

Аз също не намирам за особено удачно да се развяват имената на когото и да е било било тук във форума или на което и да е друго общодостъпно място. Но след като един човек в качеството си адвокат/при това жена, която се предполага, че също има деца/, на когото съм доверила своето и на детето си бъдещето съществуване те предава с лека ръка, аз не намирам за неморално от моя страна да жаля! Така поне има вероятност други хора, които биха попаднали на тази особа да си имат едно на ум и си спестят маса нерви и пари, които да дадат на читав авой защитник... А такива има... Не всички са маскари! Като му дойде времето, в отделен пост, ще посоча имената им тук, ако те ми разрешат!
Сега нека отговоря на въпросите, Ви!
1. Да, разводът бе по исков ред. Но, както вече споменах, ако и делото да е бракоразводно е доста сложно. На първа инстанция на съдийката и бе нужна половин година, за да вземе решение по него.
И на мен ще ми отнеме много време да описвам тук всичките детайли /материалите са три папки по 40 см всяка/, а това едва ли ще е интересно на широката публика.
2. Адвокатката упълномощих за воденето на бракоразводното дело и завеждането на наказателно такова с адвокатско пълномощно.
3. Да, в договора е посочено е, че сумата се дължи за бракоразводно и за наказателно дело.
4. На жалбата ми РАК ми отговориха, че адвокатката си е свършила перфектно работата в съдебна зала/което според мен не е така, но е недоказуемо/, без да обърнат внимание на другите екстри, като укриването на адвокатката от клиента си за повече от 2 седмици и последиците за мен, както и, за жалост недоказуемото й откровение, за причините поради които тя е сторила всичко това/описала съм го по-горе/.
Но така е в БГто-"семейството" стои здраво зад гърба ти!
Но кое ли в тази държава е като хората, та това да е...
Надявам се, че отговорих на въпросите...
diw64
Младши потребител
 
Мнения: 83
Регистриран на: 25 Сеп 2002, 21:18

Re: РИТОРИЧЕН ВЪПРОС-КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ НЕКОРЕКТНИ АДВОКАТИ!?!

Мнениеот sarbijanac » 06 Окт 2010, 01:42

diw64 написа:Не един и два поста прочетох в този форум, които третират некоректни и измамни действия от страна на адвокати спрямо техни клиенти, които са им се доверили да защитават техните права пред съда. Без изключение, срещу тези форумци дръзнали да подложат на съмнение професионализма и морала на представители на адвокатското съсловие, веднага се надига вълна в тяхна защита от колегите им. Основеният аргумент, който се излага е, че простосмъртния гражданин, дръзнал да сподели негативния си опит от досега си с адвокат, не разбира нищо от право и, ако и да има нещо неправилно пипнато от защитника му, то наелият го сам го е сътворил по време на делото, т.е. сам си е виновен и т.н.
В интерес на истината аз напълно разбирам подобно кастово поведение! Но не звучи никак сериозно, че при наличието на повече от 12000 адвокати в Републиката, по подразбиране се приема,че всички те упражняват професията си с еднакво висок морал и професионализъм. Определено смятам, че ВИЕ господа адвокати, ако и да не го заявявает гласно, знаете че това не е така. Странното и нелогичното е, че вместо да обърнете внимание на подобни негативни публични споделяния от ваши клиенти тук в този правен форум, вместо да издирите колегите си, които рушат авторитета на съсловието ви, вместо да им потърсите отговорност за непрофесионализма им, вие защитавате отчаяно в кръгова отбрана вашите колеги. И моля ви не излизайте с оправданието, че нямало как да стане това, че няма ефективни лостове за влияние и взискание към подобни недобросъвестни ваши колеги и прочие! Ако до момента това е така е, или защото сте слаби, за да си набавите липсващите механизми за ефективно въздействие върху некоректните ви колеги или просто ви е по-удобно статуквото да не се нарушава. А може да има и друго, което да остава скрито за публиката. Но каквато и да е причината или причините, неправенето на нищо друго, освен създаването на звукови трептения във въздуха, в никакъв случай не говори добре за вас.
В този си пост искам да изложа един много показателен случай! За да не се размиват нещата, за разлика от други подобни постове, аз ще бъда конкретена, а не безимена! И напатки от сорта, че съм накърнила нечий авторитет, че съм наклеветила някого и т.н., ще подмина с мълчание. Само ще вметна, че за да си позволя да го напиша точно тук, където гъмжи от правознаещи, съм си направила добре сметката и имам какво да извадя насреща при необходимост. А може и вече да съм го направила...
И такаааа... През 2009 г. наех адвокат Десислава Колева от град Русе с офис в Търговски център „Евес”/живуща на ул. „Олимпи Панов” 14, бх. В, ап. 2, GSM 0887525839/, която да ме представлява и защитава правата ми по бракоразводното ми дело в град Силистра. При поемането на случаят ми аз надлежно й платих поискания от нея хонорар. Делото беше в началото си и, ако и да бе бракоразводно, то не бе никак лесно поради редица причини, които не е тук мястото да споделям. Обсъдихме заедно стратегията и необходимото да се предприеме няколко пъти. По нейно предложение и след мое съгласие тя пое ангажимента да заведе и наказателно дело срещу съпруга ми преди датата на заседанието по бракоразводното дело.
За жалост, поради много сериозно заболяване на детето ми, аз не можах лично да се явя в съда в деня на заседанието, за което имам болничен лист. Адвокат Колева се яви в съдебна зала сама, представлявайки ме. Няколко часа след началото на заседанието аз й позвъних, за да разбера от нея, как е минало и какво се е случило на съдебното заседание. Адвокатката си бе излкючила телефона... И така цели 17 дена! През цялото това време мобилния й телефон бе изключен, а на служебния, в офиса й, никой не отговаряше. С всеки изминат ден притеснението ми нарастваше, но не можех да оставя болното си дете и да тръгна да я търся из България. За да няма подхвърляния от сорта, че съм била безотговорна или нещо от сорта ще вметна, че докато това действие се развиваше, аз бях в София в болница с детето си, което към него момент бе на 8 години.
Успях междувремено да уредя изпращане от гр. Силистра на копие от протокола от заседанието до мен в гр. София. Получих го на 15тия ден след заседанието. Бях като поразена, когато прочетох там, че адвокат Колева в съдебна зала е заявила, в пълна противоположност на това, което се бяхме разбрали предварително, че аз нямам имуществени претенции... А междувремено бях пропуснала 14 дневния срок за обжалване, а и фактически нямаше кой да направи това обжалването, тъй като адвокатката ми се бе изпарила. С една дума адвокат Колева, използвайки отсъствието ми в съдебната зала е заявила нещо, което изцяло е в угода и в интерес на другата страна. Предполагам, че всеки който е стигнал в четенето дотук е наясно, какви са последствията за мен след подобно изявление.
Детето ми вече бе много по-добре, оставих го на грижите сестра ми и заминах за гр. Русе. Телефоните на адвокатката оставаха все така безмълвни, а аз исках да получа отговори на много въпроси. След голямо дебнене я открих близо до офиса й на улицата. На въпросът ми „Защо е постъпила така?” тя ми отговори, че е сметнала на своя глава, че това е в мой интерес, ако и да бяхме се разбрали за точно обратното... Няма да описвам усещанията си към тази жена след чутото... Започнах да я питам, защо се крие от мен, дали е завела наказателното дело, за както се бяхме разбрали и т.н. Тя започна да ми дава някакви по детински глупави оправдания, докато накрая, явно й писна от мен и в прав текст ми каза, че съпругът ми й е платил, за да провали доколкото е възможно делото ми срещу него... Че се е крила, за да изтече срока за обжалване и наказателното дело не е завела и не смята да го прави... Поисках си обратно парите, които бях й дала /3000 лева/ за услугите й и мисля, че с пълно право! Както вече сте предположили, тя отказа да ми ги върне...
Направих единственото възможното по отношение на адвокат Колева-подадох жалба до адвокатската колегия в гр. Русе. Ха сега познайте, дали гарван гарвану око вади...!?! Според председателят на адвокатската колегията в гр. Русе, адвокатката си е свършила перфектно работата...
А ВИЕ, драги адвокати, как мислите? Дали адвокат Колева наистина си е свършила перфектно работата?
Ако и житейската логика често да влиза в конфликт с правната такава мисля, че идвайки при вас, драги адвокати, всеки един от нас ви се доверява и поверява съдбата си в ръцете ви! Така, както и вие, когато сте болни, изцяло се доверявате на лекуващият ви лекар и никак не ви е безразлично, без значение поради какви причини, вместо да ви направят само пломба ви вадят целия зъб, за което си плащате в пъти повече, а после ви дообират за мостче да ви поставят, или да забравят скалпел в стомаха ви при операция...


Ами наистина Ви съжалявам /като човек,не като колега на адвокат Колева/. Но...въпроса за избор на адвокат е въпрос на лична преценка.
Бихте ли споделили по какъв начин и платихте сумата ....цели 3000 лв.за някакъв развод,какъв документ Ви издаде за процесуално представителство и т.н.
На следващо място - не сте се явили като ищец в с.з.Защо съда не е прекратил производството по делото в случай,че болничния Ви лист не е представен? И при отменения,и по сегашния ГПК при неявяване на ищеца лично в с.з по иск за развод без уважителни причини делото се прекратява .
Обвиненията към колежката ,отправени от ваша страна са доста сериозни.Ако се наложи да ги доказвате как бихте го направили ? :wink:
sarbijanac
Активен потребител
 
Мнения: 1359
Регистриран на: 29 Ное 2006, 17:47
Местоположение: Нови пазар

Re: РИТОРИЧЕН ВЪПРОС-КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ НЕКОРЕКТНИ АДВОКАТИ!?!

Мнениеот diw64 » 07 Окт 2010, 19:16

Не е нужно да ме съжалявате и не съжаление търся по страниците на този форум.
Лично за мен тази случка е история, разтърсила съществото ми преди година време. След безочливото предателство от страна на адвоката, на която платих да защитава интересите ми, имах огромното желание да търся законен начин за удоблетворение. И разбира се опитах... Но след отговорът на РАК разбрах, че просто няма смисъл да хабя, в него момент, енергия за това поради ред причини. Имах много по-важно занимание в него момент-да спасявам останките и оправям кашата, която тя бе натворила.
Явно и Вие не можете да се измъкнете от рамката, която имам усещането, че по адвокатски, всички упражняващи тази професия сами се поставяте. Професионално изкривяване може би...:) Това подхвърляне за личната преценка при избора на адвоката от страна на редовите граждани, които нуждата е довела при шас, го чувам не за първи път и ми звучи като оправдание за идиотските деяния, които някои от представителите на съсловието си позволяват преднамерено да правят! Интересно, по какви белези ще ме/ни посъветвате да си подбирам адвокат-цвят на очите ли, ръст ли, големината на офиса ли, картините по стените ли, цвета на лака на ноктите ли, или карти да хвърлям...???
Хайде да не се наддумваме и да погледнем нещата реално! Да речем, че детето ви внезапно, в два часа през нощта, се почувства много зле/не дай Боже/ и нямате друга опция освен да викате бърза помощ. Правите го! Идва човек в бяла пристилка! Вие го посрещате, гледате го като Бог с надежда и доверие. Поверявате му най-скъпото, което имате-детето си! Той прави, каквото прави, но се случва най-лошото! После разбирате, че той е действал неадекватно и, ако е бил действал по друг начин всичко е могло да се оправи! Хайде да видим сега при тази хипотетична ситуация къде е личната ви преценка по отношение на лекаря, на когото случая ви принуждава да поверите детето си? Все ми се струва, че въобще няма да приемете, ако някой започне да ви обяснява, че избора на лекар си е въпрос на лична преценка, т.е. проблемът си е твой, sorry!
Ако и примерът да не е от най-удачните, предполагам че схващате идеята ми...
Хайде да погледнем ситуацията от друг ъгъл! Вие сте човек, на когото за първи път в живота си ви се налага да имате досег до адвокат. Питате познати и приятели и решавате да отидете при някой от препоръчаните ви. Звъните му. Уговаряте си среща в офисът му. Той/адвоката/ ви приема, изслушва казуса, започва да ви успокоява, дава ви кураж, предлага ви варианти за действие...и т.н. Вече нещата за вас не изглеждат така безнадеждни, както преди да прекрачите прага на кантората му! Напротив!!! В един момент ви се казва, че за да предприеме реалните действия по случая ви, трябва първо да си получи хонорара и вие доволен, с усмивка му давате поисканата сума...

/По въпроса, кога се дава хонорар на адвокат-преди или след свършването на работата, има километри изписани в този форум. Какви ли не доводи се дават, само и само да бъдат убедени повдигналите въпроса, че трябва да е предварително и туй то!!! Та договор било туй, та след като се реши проблема, доволния клиент щял бил да духнел и да забрави да си плати и т.н. Че е договор, договор е! Но защо все е договор с явно приемущество за адвоката!?! Нещо подобно като при мобилните оператори. Не може ли в този договор да бъде описано при какви постигнати резултати,колко пари клиента се задължава да заплати и в какъв срок след приключването на делото!?! В никакъв случай не казвам, че при негативен резултат адвоката остава без хонорар! А, ако не плати-съд за некоректния клиент и си взимате парите!/

...Но случва се така, че вие сте възпрепятстван да се явите лично в съдебна зала. Този факт се използва веднага от адвоката ви, та дори си осигурява още парици от противната страна, позволявайки да бъде съучастник при разиграването на сценка в съда и като резултата от нея се оказва, че противната страна си има вече двама адвокати, а вие гризвате дръвцето! Гот, нали?
Цялата съм в слух сега, за да чуя къде вие сгрешихте в преценката в така описаната ситуация и кое би трябвало да е отговорен???

Хайде да не се правим на щрауси! Нека си сложим ръката на сърцето и да помълчим! И двамата знаем, как на практика се случват нещата!

За дадените на адвокат Колева пари получих разписки.

Относно опцията, вашата колежка да пожелае да докажа обвиненията си, то нека опита! Нали не очаквате да извадя точно тук козовете си от ръкава...:)
diw64
Младши потребител
 
Мнения: 83
Регистриран на: 25 Сеп 2002, 21:18

Re: РИТОРИЧЕН ВЪПРОС-КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ НЕКОРЕКТНИ АДВОКАТИ!?!

Мнениеот bastet_ » 07 Окт 2010, 20:41

Въпросът за адвокатската некомптентност е много дразнещ не само за обикновените хора. Мога да Ви уверя това. Лошо е, когато при адвоката дойде клиент с дело, по което са пропуснати възможности поради бездействията /действията на самия клиент, но още по лошо е, когато делата идват, предварително съсипани от некадърник... В някои случаи поправянето на стари грешки е дори невъзможно, а когато е възможно, със сигурност е много мъчително и последващия адвокат трябва да хвърли много повече труд и да мине през невероятни неща, че да оправи положението.
Лично моите дългогодишни очаквания са, че такива колеги сам пазарът ги отстранява... Ще има един недоволен клиент, после втори, трети и т.н. Това се отразява на името на колегата, когото рано или късно спират да посещават.
В България нещата обаче са объркани, не зная защо. Всъщност, вместо да бъдат отстранени от самия пазар на услуги, такива колеги създават текучество. Един недоволен клиент си заминава, но идва друг, който пак си тръгва не само недоволен, ами и със сериозно увредени интереси.
А има и направо отвратителни случаи. Като например плъзналите в целия град Русе обяви на асоциация "Амикус", която не знам въобще дали е регистрирана. Същата тръби навсякъде, че дава безплатни правни консултации и води безплатно дела. Дали наистина обаче е така? Зад това име- "Амикус", се крият двама абсолютни некадърници- адвокат Златан Златанов и адвокат Здравко Паскалиев. И всъщност съвсем не е безплатно. Могат да Ви уверят, че ще ви водят делото безплатно, обаче трябва да платите 200 лв за документ, чиято такса е 5 лв :lol: Подчертавам- 200 лв не за снабдяването с документа, а като цена на самия документ, някое удостоверение например. За капак не се явяват по делата, не спазват сроковете по тях или въобще не ви образуват дело.
Русенската адвокатскта колегия е принципно един безкрайно незаинтересован орган. Нея никога я няма- било, когато трябва да защити правата на адвокатите си пред държавни институции, било, когато трябва да разгледа случай като Вашия.
Освен това ми е известно, как високопоставен член на (няма да уточня) на РАК също със своите некомпетентни действия увреди интересите на клиента си...
Като засегнахте въпроса с хонорара, нека Ви кажа, че има възможност по някои дела да се определя резултативен хонорар, като една твърда сума се определя предварително, а остатъка в процент или твърда сума, но като резултат от изхода на делото. По наказателни дела е недопустимо. За съжаление обаче този начин на договаряне има два недостатъка. На първо място, съдът не присъжда като разноски на ответната страна договорения резултативен хонорар, а само реално заплатения до момента. И второ, както има некоректни адвокати, може би в пъти повече има некоректни клиенти. А да съдиш такъв клиент е грозна картинка... Хубаво, ще си вземеш дължимия хонорар, но така ще те оплюе, че после върви доказвай, че нямаш сестра...
На Ваше място аз бих сезирала по случая и Висшия адвокатски съвет. Освен това имате възможност да търсите вреди по чл. 45 от ЗЗД (това ще е малко трудно доказуемо), както и иск за връщане на даденото без основание на основание чл. 55 от ЗЗД, що се отнася до заплатения хонорар за образуване и водене на наказателно дело.
За беда обаче, вероятно ще Ви трябва адвокат, и то някой, който не практикува в Русе, пък и да се съгласи да поеме дело срещу колега.
Аз лично никога не бих водила дело срещу колега, по лични съображения и от друга гледна точка, която няма да изложа по настоящата тема.
Но Ви пожелавам успех, каквото и да предприемете!
Аватар
bastet_
Младши потребител
 
Мнения: 35
Регистриран на: 27 Окт 2009, 10:53

Re: РИТОРИЧЕН ВЪПРОС-КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ НЕКОРЕКТНИ АДВОКАТИ!?!

Мнениеот rusema » 08 Окт 2010, 00:13

"А ВИЕ, драги адвокати, как мислите? Дали адвокат Колева наистина си е свършила перфектно работата?"

Никой не може да даде коректен отговор на въпроса, без да е прегледал делото.
Бихте ли отговорили на въпросите: Какви бяха исканията Ви в молбата, как точно бяха разрешени тези искания от съда в решението му, какво пише в този протокол, какви въпроси точно са се разрешавали в това съд.заседание и за какви точно имуществени претенции е ставало въпрос. Какви точно имуществени претенции имахте Вие, а колегата не постигна, кои Ваши интереси предаде тя?"

Добре би било да сте информирана за някои принципни правила. 1. В бракоразводните процеси по исков ред не се разрешават имуществени претенции, а само предвидените в ГПК - ползване на семейното жилище и евентуално размер на наема, ползване на общото имущество като привременна мярка; издръжка на дете и съпруг. Имуществени отношения във връзка с общото имущество - само при споразумение - подписано от страните. Други - никога.
"Получих го на 15тия ден след заседанието. Бях като поразена, когато прочетох там, че адвокат Колева в съдебна зала е заявила, в пълна противоположност на това, което се бяхме разбрали предварително, че аз нямам имуществени претенции... А междувремено бях пропуснала 14 дневния срок за обжалване"
2. Протоколите от съд.заседания не се обжалват, включително привременните мерки, а само съдебните решения.

Може би и да имате повод за негодуване заради укриването или от това, което колегата Ви била споделила за взети от мъжа Ви пари /Замислям се, дали пък не е иронизирала?!/
При всички случаи обаче, след като има становище от РАК, а от друга страна, Вие не споделяте основните моменти от делото, оставам с впечатление, че оплакванията Ви от колегата /и от РАК/ са плод единствено на вашите емоции, резултат от неразбиране.

Нямам нищо общо с Русе. Далеч съм от мисълта, че няма некоректни или некомпетентни адвокати.
Не мисля обаче, че е коректно клиенти да дават мнения по форумите, като заобикалят основни факти работата на колегите по подготовката на делото и в процеса.
rusema
Младши потребител
 
Мнения: 35
Регистриран на: 08 Юли 2002, 21:17

Re: РИТОРИЧЕН ВЪПРОС-КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ НЕКОРЕКТНИ АДВОКАТИ!?!

Мнениеот toni_sf » 08 Окт 2010, 08:28

rusema написа:"А ВИЕ, драги адвокати, как мислите? Дали адвокат Колева наистина си е свършила перфектно работата?"

Никой не може да даде коректен отговор на въпроса, без да е прегледал делото.
Бихте ли отговорили на въпросите: Какви бяха исканията Ви в молбата, как точно бяха разрешени тези искания от съда в решението му, какво пише в този протокол, какви въпроси точно са се разрешавали в това съд.заседание и за какви точно имуществени претенции е ставало въпрос. Какви точно имуществени претенции имахте Вие, а колегата не постигна, кои Ваши интереси предаде тя?"

Добре би било да сте информирана за някои принципни правила. 1. В бракоразводните процеси по исков ред не се разрешават имуществени претенции, а само предвидените в ГПК - ползване на семейното жилище и евентуално размер на наема, ползване на общото имущество като привременна мярка; издръжка на дете и съпруг. Имуществени отношения във връзка с общото имущество - само при споразумение - подписано от страните. Други - никога.
"Получих го на 15тия ден след заседанието. Бях като поразена, когато прочетох там, че адвокат Колева в съдебна зала е заявила, в пълна противоположност на това, което се бяхме разбрали предварително, че аз нямам имуществени претенции... А междувремено бях пропуснала 14 дневния срок за обжалване"
2. Протоколите от съд.заседания не се обжалват, включително привременните мерки, а само съдебните решения.

Може би и да имате повод за негодуване заради укриването или от това, което колегата Ви била споделила за взети от мъжа Ви пари /Замислям се, дали пък не е иронизирала?!/
При всички случаи обаче, след като има становище от РАК, а от друга страна, Вие не споделяте основните моменти от делото, оставам с впечатление, че оплакванията Ви от колегата /и от РАК/ са плод единствено на вашите емоции, резултат от неразбиране.

Нямам нищо общо с Русе. Далеч съм от мисълта, че няма некоректни или некомпетентни адвокати.
Не мисля обаче, че е коректно клиенти да дават мнения по форумите, като заобикалят основни факти работата на колегите по подготовката на делото и в процеса.

А защо смятате ,че клиентите които плащат за адвокадска защита нямат право на мнение ,нали точно за това е форум всеки да си каже мнението, и не искам да засягам и обиждам никого ,да може да се учите от много неща от питащите тук и да споделяте мненията си, те не отговорят на действителноста, но поне дават някаква насока за действия
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител
 
Мнения: 1881
Регистриран на: 04 Юли 2010, 11:38
Местоположение: гр СОФИЯ

Re: РИТОРИЧЕН ВЪПРОС-КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ НЕКОРЕКТНИ АДВОКАТИ!?!

Мнениеот Гост. » 08 Окт 2010, 09:19

rusema написа:"А ВИЕ, драги адвокати, как мислите? Дали адвокат Колева наистина си е свършила перфектно работата?"

Никой не може да даде коректен отговор на въпроса, без да е прегледал делото :!: .
Бихте ли отговорили на въпросите: Какви бяха исканията Ви в молбата, как точно бяха разрешени тези искания от съда в решението му, какво пише в този протокол, какви въпроси точно са се разрешавали в това съд.заседание и за какви точно имуществени претенции е ставало въпрос. Какви точно имуществени претенции имахте Вие, а колегата не постигна, кои Ваши интереси предаде тя?"

Добре би било да сте информирана за някои принципни правила. 1. В бракоразводните процеси по исков ред не се разрешават имуществени претенции, а само предвидените в ГПК - ползване на семейното жилище и евентуално размер на наема, ползване на общото имущество като привременна мярка; издръжка на дете и съпруг. Имуществени отношения във връзка с общото имущество - само при споразумение - подписано от страните. Други - никога.
"Получих го на 15тия ден след заседанието. Бях като поразена, когато прочетох там, че адвокат Колева в съдебна зала е заявила, в пълна противоположност на това, което се бяхме разбрали предварително, че аз нямам имуществени претенции... А междувремено бях пропуснала 14 дневния срок за обжалване"
2. Протоколите от съд.заседания не се обжалват, включително привременните мерки, а само съдебните решения.
:!: :!: :!:
...............
При всички случаи обаче, след като има становище от РАК, а от друга страна, Вие не споделяте основните моменти от делото, оставам с впечатление, че оплакванията Ви от колегата /и от РАК/ са плод единствено на вашите емоции, резултат от неразбиране.

Нямам нищо общо с Русе. Далеч съм от мисълта, че няма некоректни или некомпетентни адвокати.
Не мисля обаче, че е коректно клиенти да дават мнения по форумите, като заобикалят основни факти работата на колегите по подготовката на делото и в процеса.

Абсолютно съгласна!
Гост.
Старши потребител
 
Мнения: 9438
Регистриран на: 25 Яну 2013, 17:33

Re: РИТОРИЧЕН ВЪПРОС-КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ НЕКОРЕКТНИ АДВОКАТИ!?!

Мнениеот todorb2000 » 09 Окт 2010, 14:22

И мен ме прецака адвокат, с който се виждаме редовно, и погледите ни се разминават. Лъга ме, лъга ме, че неговата кума ще ме представлява пред върховен административен съд, и накрая разбрах, че съм излъган. Така е. Кьорав карти не играе. :lol:
Но пак заявявам, че всичко зависи от клиента, като се опари един път, после си отваря очите на осем. :D

Споделям горното, защото му поверих доказателствата и аргументите си срещу министъра на отбраната.
Впоследствие издирих всички факти от архивите по моето уволнение. Минах през две административни дела, за да "изкопча" помощни доводи за класифицирана информация, и накрая получих преписи от секретни заповеди с некласифициран елемент. Получих информация чрез "най-малко 10 удара в една точка от няколко ъгъла". И всичко ми е на длан, кой какво е вършил и дробил, но трябваше около 3 години време. И никой не ми помагаше, освен приятели.
Клиентът е длъжен да е подготвен по материята по делото, в което съм убеден. Трябва да знае "каква музика поръчва" и за какво плаща.
Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите/чл.58 от Конституцията/
http://www.youtube.com/watch?v=BP7WGKWPZKg
Емил Димитров-Ако си дал…не си живял на празно!
todorb2000
Потребител
 
Мнения: 636
Регистриран на: 09 Яну 2009, 13:46
Местоположение: гр.Хасково

Re: РИТОРИЧЕН ВЪПРОС-КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ НЕКОРЕКТНИ АДВОКАТИ!?!

Мнениеот todorb2000 » 09 Окт 2010, 20:55

Ще подкрепя toni_sf, и ще добавя, че форумът е юридически и участници в него могат да бъдат всички български граждани от една или друга позиция по темите.
Тук няма клиенти, а има участници.
Тук има дискусия и позиция по дадена тема, а не писане жалби и искови молби.
Тук участниците във форума не стават юристи, и не би могло да се получи тук, но тук гражданите придобиват ориентация за проблемите, които адвокатите или юристите на четири очи никога не могат да обяснят в канторите си, както тук.
Това е моето мнение.
Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите/чл.58 от Конституцията/
http://www.youtube.com/watch?v=BP7WGKWPZKg
Емил Димитров-Ако си дал…не си живял на празно!
todorb2000
Потребител
 
Мнения: 636
Регистриран на: 09 Яну 2009, 13:46
Местоположение: гр.Хасково

Re: РИТОРИЧЕН ВЪПРОС-КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ НЕКОРЕКТНИ АДВОКАТИ!?!

Мнениеот todorb2000 » 10 Окт 2010, 19:22

До участниците-юристи,
Какво да сторя спрямо ваш колега-адвокат, който не изпълни заръката ми, а и това беше уговорено/на думи, и няма как да го докажа/, да поиска отмяната на незаконосъобразни присъдени разноски във ущърб на лицето "Х" пред Върховния административен съд?
Решението на ВАС не отхвърли присъдени в ущърб съдебни разноски на лицето-пенсионер, а има друг казус с друго лице-пенсионер, в който с решение на съда се отхвърлят такива разноски, присъдени в ущърб на това лице-пенсионер.
Говорихме и обсъждахме проблема, но като чета протокола, не е казал това, което сме обсъждали.
И пак ще направя уговорката, че уважавам адвокатската професия, както всички останали. Има много почтени адвокати, сред които е въпросния адвокат, а му платих 300лв. за защита по адм.дело пред ВАС.
При мен няма злоба, защото тя е лош съветник, но все си мисля, че плащането на адвокатската услуга трябва е за свършена работа.
От друга страна ми е неудобно, да му подсказвам.
Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите/чл.58 от Конституцията/
http://www.youtube.com/watch?v=BP7WGKWPZKg
Емил Димитров-Ако си дал…не си живял на празно!
todorb2000
Потребител
 
Мнения: 636
Регистриран на: 09 Яну 2009, 13:46
Местоположение: гр.Хасково

Re: РИТОРИЧЕН ВЪПРОС-КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ НЕКОРЕКТНИ АДВОКАТИ!?!

Мнениеот diw64 » 10 Окт 2010, 20:54

Благодаря на всички, които се включиха с мения по повдигнатата от мен тема. Определено ме радва фактът, че всички дали коментари запазиха добрия тон и не принизиха нивото, с цинични и неподходящи за ранга на този форум, подхвърляния.
На някои от присъединилите се и задали ми въпроси аз нарочно не отговорих. Явно тези съфорумци не са чели внимателно и продължават да допускат, че съм тръгнал да се изказвам неподготвен! Неоспорим факт е, че дори един престъпник с основно образовани с влязла в сила осъдителна присъда и пратен в затвора, по време на процеса срещу него е научил и знае поне толкова за касаещия го казус, колкото адвоката представлявал го по време на процеса. Та, и аз така! Наложи ми се доста да се занимавам, да науча и да се ровя за практика, използвайки всички достъпни ми източници касаещи казуси подобни на моя. Така, че съм добре информирана за някои принципни правила касаещи случая ми. И не само това... Въпреки, че го направих и продължавам да го правя, аз не спирам да смятам, че това е порочно поведение на един клиент, но е за жалост единственото правилно, за да може да се следят действията на адвоката и да се чувства човек що годе спокойно.
Кофти, нали? Все едно да отидеш на ресторант и вместо да си прекараш релаксиращо 2-3 часа със семейството, да се налага да прибягаш до кухнята и да дишаш във врата на готвача докато приготвя вечерята и ако сгреши нещо да го поправяш... Или щом те заболи зъб, да изнамериш де що дентална литература има издадена или неиздадена, да я изучиш и едва тогава да отидеш при зъболекаря... Звучи абсурдно, нали? Ами така е! Ето така се чувствах аз и така би се чувствал всеки един от нас, когато му се наложи да опре до адвокат в родната Република.
Много удобно е да се ниглижират основателните претенции на клиентите с техните емоции или неразбиране на материята! Това може да важи за някои, но в никакъв случай за мен! Аз се уча от грешките, мои и чужди и си пиша надлежно домашното.
Спомена се на едно място думата "ирония"! Нима смятате, че иронията има място в строго професионалните отношения между адвокат и клиент!?! Ако с понятието иронията един адвокат е заместил понятия като лоялност, съпричастност, то не мисля че този ендивид има моралното право да упражнява професията. Може да изглеждам очите ви като динозавър-идеалист, но мисля, че точно тук е заровено кучето!

"И второ, както има некоректни адвокати, може би в пъти повече има некоректни клиенти. А да съдиш такъв клиент е грозна картинка... Хубаво, ще си вземеш дължимия хонорар, но така ще те оплюе, че после върви доказвай, че нямаш сестра..."

Това е мисъл по отношение на споделеното от мен по повод на заплащането-кога да става то. Това означава ли, че да съдиш адвокат е по-красива гледка!?! По-скоро мисля, че е почти невъзможна такава... Не искам да се спирам подробно и да давам обосновка на твърдението си! Достатъчно сте врели и кипели, и отлично знаете, какво стои зад казамото от мен.
Да, съгласен съм по принцип, че навярно некоректните клиенти са повече от некоректните адвокати! Но, подобно обощено негативно отношение към тези, чиято наличност ви дава основание да съществувате професионално и в крайна сметка ви дават хляба аз не разбирам! Не мисля, че е нормално всички да се слагат под един знаменател!
С това искам да затворя темата за себе си! Аз каквото исках да постигна, смятам че го постигнах! Но в никакъв случай това не означава, че темата е затворена за форумците. Ще се радвам, ако повече препатили споделят премеждията си тук... Но моля ви, бъдете конкретни! Нека да няма безимени, само по-принцип написани постове...
diw64
Младши потребител
 
Мнения: 83
Регистриран на: 25 Сеп 2002, 21:18

Re: РИТОРИЧЕН ВЪПРОС-КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ НЕКОРЕКТНИ АДВОКАТИ!?!

Мнениеот todorb2000 » 10 Окт 2010, 21:20

Аз смятам коректните отношения, останалото не е в моя стил.
Няма смисъл от грозни и некоректни постъпки, нали уважението е преди всичко.
Благодаря мнението.
Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите/чл.58 от Конституцията/
http://www.youtube.com/watch?v=BP7WGKWPZKg
Емил Димитров-Ако си дал…не си живял на празно!
todorb2000
Потребител
 
Мнения: 636
Регистриран на: 09 Яну 2009, 13:46
Местоположение: гр.Хасково

Re: РИТОРИЧЕН ВЪПРОС-КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ НЕКОРЕКТНИ АДВОКАТИ!?!

Мнениеот Гост. » 10 Окт 2010, 21:32

:roll: Последно вие коя точно страна в това дело сте? Съпругата или съпруга? Така щото използвате в началото ж.р., а сега се идентифицирате с мисли на човек от мъжки пол. :)

И принципно. Ако целта, която афиширате, че се домогвате да постигнете- споделяне на премеждията при среща от този вид, не смятате ли за лицемерно да призовавате за коректност и упоменаване на имена, след като вие лично оставате в сянката на удобната анонимност? :roll:
Ако питате какъв е начинът да ви се репарират финансово изживяванията, колегата bastet_ ви е указал/а пътя.

Не познавам колегата Колева, не работя в този съдебен район, нямам поглед върху делата и( то и няма полза, след като детайлите се губят), не знам фактите по делото, поради което няма да взема отношение по правната страна. А и коя съм аз, че да бъде нечии съдник?!?
Смятам, че никой разумен няма моралното право да застава на нечия страна в този спор при тази оскъдица от факти ( твърденията са друга бира). Не знам дали разбирате, колко е нелепо да искате това от нас.
До тук за мен е достатъчно становището на АК.


Не ми харесва факта, че все по-често се оставят да битуват такива теми в този форум, но явно такава е последната ръководна линия на партията 8) или е своеобразен израз на правото на свободно изразяване на мнение ( гарантирано при това).
То, битието и съзнанието на българина са тема необятна. На прицел бяха магистрати, бяха СИ, бяха полицаи, бяха министри, вече резонно иде реч на адвокати. Някак е повече от логично. Сякаш.
Гост.
Старши потребител
 
Мнения: 9438
Регистриран на: 25 Яну 2013, 17:33

Re: РИТОРИЧЕН ВЪПРОС-КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ НЕКОРЕКТНИ АДВОКАТИ!?!

Мнениеот todorb2000 » 10 Окт 2010, 21:45

До poli_g, Поли моля да бъда извинен, ако съм хвърлил сянка на съмнение върху почтеността на професията-адвокат.
Не съм и искал, да сторя това, но си изразих моето мнение. Благодарен съм адвокатите, с които съм работил от Хасковската адвокатска колегия.
Но анонса ми беше срещу непочтенните Ваши колеги.
Моите почитания към участниците-юристи във форума.
Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите/чл.58 от Конституцията/
http://www.youtube.com/watch?v=BP7WGKWPZKg
Емил Димитров-Ако си дал…не си живял на празно!
todorb2000
Потребител
 
Мнения: 636
Регистриран на: 09 Яну 2009, 13:46
Местоположение: гр.Хасково

Re: РИТОРИЧЕН ВЪПРОС-КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ НЕКОРЕКТНИ АДВОКАТИ!?!

Мнениеот Гост. » 10 Окт 2010, 21:48

Езикът е израз на недоразумения, прав е Екзюпери.
Мнението ми бе адресирано към автора на темата, не към вас.
Гост.
Старши потребител
 
Мнения: 9438
Регистриран на: 25 Яну 2013, 17:33

Re: РИТОРИЧЕН ВЪПРОС-КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ НЕКОРЕКТНИ АДВОКАТИ!?!

Мнениеот dimist » 10 Окт 2010, 22:03

Въпросът е многопластов. По конкретния казус не смятам да коментирам, доколкото изложените факти са взаимно противоречиви.
Действително клиентите предпочитат уговаряне на изцяло резултативно заплащане. Забравя се, че в гражданския процес има най-малко две страни, и интересите им са противоречиви, просто няма как и двете страни да останат удоволетворени. Тогава какво - ако адвоката прецени, че шанса да спечели са нищожни, да отказва защита? Коректното е да изложи становището си на клиента и той да прецени дали да го ангажира. Всеки колега е печелил дела, при които при първия оглед е преценил , че шансовете са нищожни. Да, това много често се дължи на пропуски и на другата страна, включително и на адвоката и. Но ако мислехме само за резултативното заплащане, клиента щеше да е без адвокат, и нямаше да има кой да се възползва от пропуските на другата страна.
За да приключа мнението си за резултативното заплащане - предлагал съм на клиенти, които държат да заплатят САМО при изцяло благоприятен резултат за тях, да уговорим заплащане по американски модел - 35 % от присъдената сума. Няма такъв, който да се е съгласил! Въпреки, че поемам ангажимент да водя делото до завършването му, и ще получа пари само ако му бъдат присъдени от съда.
А пусналият поста не е чак толкова анонимен, колежката със сигурност ще го познае, би могла да защити правата си по предвидения от закона ред...
Въпросът за доверието между клиент и адвокат е основен, ако това доверие липсва, просто е абсурдно да се реализират в пълен обем правото на защита.
dimist
Потребител
 
Мнения: 625
Регистриран на: 26 Ное 2007, 14:58

Re: РИТОРИЧЕН ВЪПРОС-КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ НЕКОРЕКТНИ АДВОКАТИ!?!

Мнениеот diw64 » 10 Окт 2010, 23:45

Мдааа... Май твърде рано изразих удовлетворение относно коректното отношение непринизяващо нивото на форума до келешлишки задявки...
Принудена съм да попиша отново, ако и да бях решила да затворя темата. Явно спамването се започва с пълна сила! ОК! Заповядайте и не се свинете! Каквото си баба знае, това и ще си бае!
poli_g, стига до там да съзира всенационална конспирация към всички що се занимават с право професионално по азбучен ред!:) Ако тази линия на разглеждане на проблематиката й носи душевно удовлетворение и прави съня й по-крепък и спокоен, то да заповяда! Но си мисля, че да произвеждаш думи просто заради самото производство е доста по-лесно и неангажиращо от това да се чете задълбочено онова, върху което ще коментираш! Въпросът със заплащането е само детайл, при това с твърде маловажен акцент в поста ми! Пустите му парици слепи ви правят за всичко друго щом взорът ви съзре ги!!! Откакто Рим падана, под слънцето нищо ново! Ако прочетеш написаното от мен в самото начало, предполагам ще осветлиш за себе си повода и целта на написаното от мен! Най-малко искам решение на проблем на намеря тук! Така, че не се пъни и не търси детайли и факти! Нека само ти натъртя, че въобще не става дума за "финансови преживявания", а за целенасочено негативно въздействие върху съдбата и бъдещето на клиента, които той й е поверил... За различни мащаби относно вредите става дума! Относно хонорарът, който й платих, тя явно взе, за да ме измами нагло и безочливо... Явно не е разбрала горката чии интереси да защитава, та като не видяла никой друг в съдебната зала, решила да се поупражнява защитавайки интересите на противната страна за сметка на моите, разбира се...
Относно полът ми, то нека да бъда хермафродит, та да удовлетворя желанието за пикантерия на онези, за които това е най-важното...
А колежката ви Колева определено ще се сети за какво става дума и е добре дошла да си ги мерим, както имах възможност да упомена по-горе... Ама кой да чете!?! Нали най-малкото съпротивление ни е присъщо, а и устите ни големи!
За тези, които сериозно се отнасят към форум като този, поднасям искренните си извинения за влизането ми в тона на последните списувачи... Да слезе на по-ниско ниво е способен само онзи, който по принцип е и си битува на по-високото... Обратното няма как да стане!!!
diw64
Младши потребител
 
Мнения: 83
Регистриран на: 25 Сеп 2002, 21:18

Re: РИТОРИЧЕН ВЪПРОС-КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ НЕКОРЕКТНИ АДВОКАТИ!?!

Мнениеот Гост. » 11 Окт 2010, 00:37

Очаквана реакция. Как пък нито веднъж никой не ме разочарова...

От цялото емоционално излияние, отсявам фактите, а те са следните:
Делото беше в началото си и, ако и да бе бракоразводно, то не бе никак лесно поради редица причини, които не е тук мястото да споделям. :idea:


Да, разводът бе по исков ред. Но, както вече споменах, ако и делото да е бракоразводно е доста сложно. На първа инстанция на съдийката и бе нужна половин година, за да вземе решение по него.
И на мен ще ми отнеме много време да описвам тук всичките детайли /материалите са три папки по 40 см всяка/, а това едва ли ще е интересно на широката публика.

Ама защо?!? Искате широката публика да прояви съчувствие, очевидно е, че когато го получавате ви е мило на душица, и въпреки, че не съм била груба- станахте агресивна, когато изразих несъгласие с методите ви. :)
Обстоятелствеността по отношение действията на колегата и липсата ви на желание да сведете детайлите по делото е повече от крещяща. Само за мен, за вас така изложен проблема е ок. и вкупом трябва да обругаем колегата.
адвокат Колева в съдебна зала е заявила, в пълна противоположност на това, което се бяхме разбрали предварително, че аз нямам имуществени претенции

Така и не отделихте ред за същината на тези ви претенции.
Съдебното производство по прекратяване на бракът ви е по ГПК нов( каквото и да си хортуваме, няма да се е влачило повече от две години). Производството е било на фаза въззив( ако ви се вярва за мудността на първоинстанционния съд), та.. след като съобразя, че СК нов влезе в сила на 01.10.2009 :arrow: пред ОС сте с ограничени възможности.Нито ред за въззивната жалба.
Връщам се на брачния процес- основен предмет на делото е прекратяване на брачната връзка. Нормата на чл. 322, ал.2 изречение първо позволява в това дело да се предявят всички брачни искове. Кои са брачни е указано в чл. 318 ГПК -за развод, за унищожаване на брака и за установяване на съществуването или несъществуването на брак между страните. Няма как да сте в хипотезата на последните две предположения и ви остава само развод.
Хайде сега и по въпроса за "имуществените отношения", така щото ви останаха само мерките- род. права, издръжка( между страните, за децата, ползване на сем. жилище, фам. име оставям настрана).

Та, къде сгафи колегата точно, че наистина си трябва конкретика. След като всяка една от тях подлежи на съдебна корекция при промяна в обстоятелствата?
Не поиска присъждане на сем. жилище?
Не поиска определяне на наем за сем. жилище?
Не ви издейства издръжка- лично за вас? :)
Не издейства по-голям размер на издръжката за децата?

Всичко останало е извън пределите на това дело.


п.п. Не ви харесвам, не харесах и методите ви и изобщо нямам намерение да се движа в "асансьор", коментирайки в темата ви. 8)
Благодаря, имам здрав сън и тази нощ нямам повод да го наруша.
Гост.
Старши потребител
 
Мнения: 9438
Регистриран на: 25 Яну 2013, 17:33

Следваща

Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 15 госта


cron