начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Nima li niakoi da predloji interesna tema?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Nima li niakoi da predloji interesna tema?

Мнениеот kovachev » 17 Яну 2002, 22:17

Izcherpaha li se interesnite vaprosi za diskusii?
kovachev
Потребител
 
Мнения: 128
Регистриран на: 30 Дек 2001, 18:11

RE: Nima li niakoi da predloji interesna tema?

Мнениеот Milev » 01 Фев 2002, 03:36

Уважаеми г-н Милев, Бих искал да Ви предложа един интересен казус: Преди две години една позната ме помоли да и услужа с пари - около 5000лева.Тъй като в този свят на никого вече не може да се вярва сключихме договор за учредяване на ипотека върху жилището и.Заема беше безлихвен за три месеца ,но в него имаше клауза ,че ако не върне дължимата сума на време ще ми дължи неустойка в размер на 20 лева на ден до окончателното му изплащане.Естествено тя не плати и след неколкомесечни преговори се обърнах към съда, откъдето ми беше издаден изпълнителен лист за главницата и натрупаните неустойки.Преди обявяването на публичната продан на имота от СИ, длъжницата заведе иск за намаляване на неустойките поради прекомерност до размера на законната лихва.Делото е за решаване от няколко месеца ,но няма решение.Питам Ви:Ако неустойките бъдат намалени до размера на законната лихва ,защо изобщо съществуват в правото?(И без тази клауза съсът щеше да ми присъди лихвата за забава). По какъв критерий съдът би трябвало да определи размера на "справедливата" неустойка след като липсват данни за пазарните лихвени равнища в страната(цената на парите),финансовата система е неразвита и достъпа до средства ограничен- банковите лихви по кредитите в размер на 16%-25% са трудно достъпни,(направо невъзможни)? Икономическия извод е ,че реалните лихви са доста по-високи отчитайки голямото търсене и ограниченото предлагане на заеми ?В моя случай към реалната лихва ,която се явява пропусната полза би трябвало да се прибави и надбавка за санкция.Държавната санкционна надбавка е 10%. Моля за вашето мнение?
Milev
 

RE: RE: Nima li niakoi da predloji interesna tema?

Мнениеот Ж. Т. » 09 Фев 2002, 19:37

Уважаеми господине, това въобще не е проблемен казус. Въпроса с лихвите над законовите отдавна е решен и при това Във ваша полза. Ако Вашия адвокат не може да се справи или Ви убеждава, че нямате право на лихва над законовата можете да ми пишете на jt2000@abv.bg и ще Ви кажа как да постъпите с гарантиран успех!!!
Ж. Т.
 

RE: Nima li niakoi da predloji interesna tema?

Мнениеот Kovachev1 » 10 Фев 2002, 13:13

Колега, относно обозначението "Ковачев" (моята фамилия е същата), за да не ни бъркат, ще добавям единица след него. Прощавайте, ако под името, с което Вие пишете, съм застъпил становище, с което не сте съгласен. Поздрави, Ясен Ковачев
Kovachev1
 

RE: Nima li niakoi da predloji interesna tema?

Мнениеот Иванов » 12 Фев 2002, 18:49

До Ж.Т. - на лов за клиенти? Как ще коментираш чл.92, ал.2 ЗЗД?
Иванов
 


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 21 госта


cron