начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Има ли етика в съдебното производство

Дискусии на тема съдебната власт в България


Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот pravotoenedostuzno » 16 Авг 2010, 13:59

Уважаема госпожо ,
Понеже сам винаги уважавал коректноста Ви и възхищавал се от Вашето познаване на филозофията на правото, с изненада прочетох последните думи в поста от преди два часа.
Вие казахте:"Когато намерите нейде из белия свят два напълно еднакви субекта, то и в правото ще откриете два идентични казуса ( и капките вода се различават)". Капките вода винаги могат да бъдат различни чак и ако са зависими от субекта освен ако той не определя тяхната еднаквост принудително.
Различието и еднаквостта на казусите не зависи от еднаквоста или различието на субектите, понеже два извршителя на убийство от упор с изрично намерение да извършат убийството независимо от менталното им състояние (напр.пълна съзнателност) при което единият е държал пистолета с лявата си рака а другият в дясната ръка,дали и казусите в този случај ще бъдат различни или индентични. Вижте какво драга госпожо, точно е да вие юристите определяте казусите и затова и различни са и решенията по тези казуси а не заради различието на субектите.
На това е искал да укаже mladomo, понеже в природата кадето всичко може да се променя али само по унапред утвърдени и логично свързани закономерности. Където не си уважавал тази закономерност природата те наказва.
А при вашите закономерни решения на "казусите" несъваршенството на решенията са само за сметка на един-потърпевшия от нелогичноста и несъваршенството субект.
Уважавам Вашата професия първо заштото по своята природа е ХУМАННА наука, но не ми харесват хора които мислят че който не познава правото е човек от нижата "каста" . А помислете само че творците на ИТ много бързо ще почнат да правят правни програми и програмирани мозъци, така че от Вашата професия ще остане само в носталгията на правниците за миналите времена.
pravotoenedostuzno
Младши потребител
 
Мнения: 75
Регистриран на: 26 Авг 2009, 00:36

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 19 Авг 2010, 10:05

Правотое..: - Примерите ти са особено удачни и показват ,че който иска разбира.

Одавна Ит Технологиите могат да заместят хората, но самите хора нямат доверие в машини.
Отдавна има езици за изкуствен интелект и Продукти далеч надминаващи по производителност и коректност мисленето на дозина юристи взети заедно.Има създадени вече продукти, които анализират човешка реч човешки образ , да не говориме за човешко писане, а в обработка на данни каквато е в по голямата си същност вашата работа да не говориме.
Тази хора смятат, че ако не си юрист не може да откриваш техните грешки. Програмирантето отдавна работи с непознати ситеми наричат ги ОБЕКТИ те са черни кутии (има създадено обектно програмиране С++ повечето езици ползват обекти вече ), за които не знаеш какво садържат като сорс , но можеш по входни , изходни параметри и описания да установиш дали те вършат работа и дали работят праилно.

Проблема в корупцията не е взетите пари под масата , те са трохи , а пораженията които водят.
Първо корупцията си създава своя среда от некадърни служители, защото само те не биха се обадили особено ако са ги назначили по втория начин. Тоест съсипва се ситемата отвътре пълнейки се с продажни елемнти със съмнителни професионални качества.
Второ парите под масата са толкова малко в сравение с пораженията върху държавата е съотношението обикновенно варира 1: няколко хиляди.


Още от племена хората са разбрали, че могат да оцеляват само заедно по късно са рабрали, че кколкото по голяма група са толкова по лесно ще оцелеят и ще покоряват другите племена за това са създали държави.
Явно някой са с мислене още в епохата преди племената щом се опитват да оцеляват на групи.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот inspectora » 19 Авг 2010, 15:31

Вече започвам да си мисля, че mladomo е някакъв компютър, или вирус /изкуствен интелект/, който иска да "поеме" правораздаването в страната ... щото вижда, че има келепир от цялата работа :D :D :D
inspectora
Активен потребител
 
Мнения: 2794
Регистриран на: 11 Мар 2003, 14:47

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 01 Сеп 2010, 11:24

Много хора не си дават сметка защо в природата едни организми оцеляват ,едни държави прогресират,а други загиват Природата обаче руши върховете и запълва низините.ТОест стреми се към равновесие. Някой дори си мислят, че са на върха на хранителната прамида.Уверявам ВИ че се лъжете природата винаги намира начин да създаде организъм, които да се храни с всеки останал , никога не остава свободна ниша. Така е и в обществото. Хората в съдебната система са били винаги най -привилигированата класа , но и най засегнатите откъм влияние и натиск.”Наглите „ бяха ярък пример за такъв организъм, които се храни не с кого да е , и ако правителството не беше побързало да ги разбие те щаха да са му в добра услуга за вашето превъпитание.
Съдебната ни система обаче няма елементарни връзки за еволюция и усавършенстване ,ващото връзката е само от съдебанта система към протебителите , обратната само е загатната но тя не променя нещата.
ВИжте две държава Мексико и Щатите.И в двете има богати хора, но в мексико богатите са затворници в собствената си страна и богаство.Движат се с борнирани коли специална охрана за смействата и така ...

Така че не се радвайте на лично щастие защото сте богати то никога няма да е щастие в корумпирана държава , независимо как сте придобили бгаството си по честен или нечестен начин. Можете да се радвате на богаството си само ако има стандрат на живот в една страна и само глупак може да завижда на богат човек движещ се с бронирана кола.
Природата си знае работата тя не търпи вакум затова и бедните но и богатите плачат.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 02 Сеп 2010, 10:09

Вследствие на това, че природата се стреми към равновесие е другата закономерност -природата унищожава контрастите. Давам пример асвалтов път се разрушава много по -бързо в климат с големи температурни разлики.
В обществото е същото. Обещества на големи контрасти от бедни и богати не са преуспяващи нации , и това не е случайно. В тоя смисъл социализма е далече по устойчиво общество ( контрастите бедни и богати при соца са малки) създаващо полезен продукт и квалифицирани специалисти откколкото капитализма – вижте какво постига Китай. Най развитата демокрация каквато се счита САЩ от години само изсмуква научния потенциал на света, тя не може да създава такъв .Защо ли макар, че имат най добрите университети.
(много се кефя когато нашите математици , програмисти , физици ги бият на олимиядите редовно – къде отиват обаче те после ?)
При СОца имаше едно нещо , което успешшно унищожава най-пагубния за човека качество неговата лакомия и стремеж към пари и от там успешно регулираше контрастите между бедни и богати. Това е че, и да имаш пари имаше само определени продукти , които може да притежава обикновенния човек. Не може да има самолети огромни яхти. Защо ако си богат можеш да рахищаваш природните богатсва и да замърсяваш природата само за кеф с пътуване със собствени, коли, яхти, самолети горящи хиляди пъти повече от това за нормално придвижване – нали тая природа е на всички.
КОЙ РАЗРЕШИ ТОВА РАЗХИЩЕНИЕ от еденици хора с много пари.Тези безумни контрасти създават огромни проблеми в развитието на обществото то закърнява стреми се само към пари за това медицина образоване , политика култура и всики сектори се подчиняват на прите.Не искам да давам примери как хора без да има нужда се оперрират за пари , как се взимат ограни .., в какво се е превърнала политиката ...
ТУка докторите не те лекуват вече , а мислят през колко клинични пътеки да те прекарат.
Така че капитализма хвърли огромни средства да съсипе соца но язвите го ядът от вътре и е редно да потърси решение точно като копира хубавите неща от соца.
Обещство, което няма закони за регулиране на контрастите между хората е обречено на загиване.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот balance » 02 Сеп 2010, 10:35

mladomo написа:В тоя смисъл социализма е далече по устойчиво общество ( контрастите бедни и богати при соца са малки) създаващо полезен продукт и квалифицирани специалисти откколкото капитализма – вижте какво постига Китай.

Млади човече, примерът ти с Китай е възможно най-неудачният, ако искаш да убедиш някого в "предимствата" на социализЪма. Не знам доколко си запознат с тази страна, но не се заблуждавай - в Китай под ръководството на Комунистическата партия вече почти 30 години се развива капитализъм, а контрастите са забележителни.
balance
Потребител
 
Мнения: 122
Регистриран на: 27 Май 2008, 16:01

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 02 Сеп 2010, 10:51

ТИ правиш оценка на Китай като вадиш сегашното и развитие от средното развитие на света . Извади предишното състояние на Китай от сегашното и развитие за да получиш правилна оценка .
АКцента на темата беше за контрастите между хората в обществото и как това влияе за ноговото развитие като цляо -не се хващай за Китай . Кажи ми защо една малка България бие редовно на олимпияди по математика програмиране и физика развитите демокрации и после ми говори за примери и преимущества на обществото .
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот vodolej » 02 Сеп 2010, 13:30

От 20 години се занимавам с бизнес в страната и чужбина.През този период веднъж попаднах във мелачката на съдебната система и едва оживях.Три години ходене по мъките.Фирмата ни е фамилна и потърпевши бяха децата и внуците ни.Познат,който преживяваше от продажби на наши стоки решил да изкара някой допълнителен лев от мен и ми спретна дело за неустойка за крупна сума.В 8.30 ч. сутринта предявява иска в съда и в 9.30 ч. бяха блокирани склада и магазина ни от полицаи и съдия изпълнител ( не се смейте - това е факт при това става същия ден).За 1 час от 8.30 до 9.30 са минали в съда 3 процедури в т. ч. е издаден и Изпълнителен лист за изземване на част от стоките ни.И това беше направено без да ни бъде дадена думата за какното и да е възражение.Всеки юрист може да си представи колко време е необходимо за да се стигне до изземане на вещи за обезпечине.Бизнеса ни беше елементарен -търговия с ел. битова техника.В процеса на делата ми беше поискана чрез познат от адвокатката(бивш окръжен съдия)на ищеца шестцифрена сума да се прекрати делото.Оказа се ,че моя познат(ищеца) си пие ракията с председателя на съда и с негова помощ са ми спретнали това.Ако знаете, кой председател на окрэжен съд е най-голямата пиянка, който и стреля при запои в заведения ще улучите и града, в който е толкова пъргав-експедетивен съда.
Другите ми впечатления са от това което става последните години най-вече - "ние ги хващаме те ги пускат" един от най -атрактивните и спорни моменти в обществото ни.По общестнвено значимите дела и престъпления няма адекватно съдебно производство - колкото и да се мъчат да ни убеждават господа съдиите и съдийките.Самозабравихте се госпожи и господа.
Наистина трябва да се промени конституцията и съдиите да бъдат избирани от гражданското общестов.Сегашните немогат и видно от изявите им нежелаят да се променят.Да се замислят и маститите адвокати - не всичко е пари.Осъзнайте се.
МВР - евалла .Действайте- те вечно немогат да ги пускат .Някой ще им спре кранчето.По- добре в страната няколко обидени от грешки ,отколкото няколко загинали без грешно.

Искам да споделя и съвсем съвременни неща извън темата ,но свързана с нея и безправието и корупцията в България..
От създаването на Закона за обществени поръчки участвам в търгове.В 50-60 % от процедурите -Ужас - ум да ти зайде от умотворения в тръжните документи - клаузи, за които не е необходима да си юрист да разбереш ,че са извън закона и е видно, че са в услуга на 1 потенциалиен участник - само дето не му е написано името му.Супер нахалство е съставителя на такива документи в крупно (с 1600 работника) предприятие, 3 поредни години за един и същи вид процедура КЗК и ВАС отменят решенията или обявленита ,а те не се съобразяват с това - не им пука и продължват с творенията си в услуга на някого.Последното им творение атакуемо по 4 казуса на ЗОП е подплатено и с това , че от Проекто договора са извадили наказателните лихви за неустойки към бъдещие Изпълнител, а става въпрос ОП за 800000.00 лв.Убедително е такова поводение -вече рецидив да води до извода че предварително сериозна сума и отишла в нечий джоб-Чудя се в чий??Фирмата има цял правен отдел - не 1 юристонсюлт ,отговорник за поръчката и един обикновен чиновник ,който одобрява всички тези дивотии с подписа си -казва се Директор. :oops: :shock: :shock:
vodolej
Младши потребител
 
Мнения: 13
Регистриран на: 24 Фев 2006, 17:32

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 02 Сеп 2010, 14:55

Това е най- фаталното в една основна ргулираща система в държаата каквато е съдебната, че тя убива естествения подбор да оцелее най доброто. Тя решава нещата според това кой колко плаща. За това и първо трябва да се изичстят корупционните практики в нея и после да се чисти държавата. Обратния процес е просто невъзможен защото тя влияе на останалите.А ти просто си бил поредната жертва , на която са се качили на гърба за да я доят.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот breni » 03 Сеп 2010, 08:28

Дълбоко съм възмутена от частен съдебен изпълнител НИКОЛАЙ ПЕТРОВ ГЕОРГИЕВ рег N716 от Варна!!!!!! Това е ЧСИ без всякакъв професионален морал и съвест!!! Злоупотребявайки със служебното си положение прави комбина с длъжниците и най-аругантно лъже доверителите си.За написаното тук , нося всякаква отговорност!!!!!ПАЗЕТЕ СЕ!!!!!!!![googlevid][/googlevid]
breni
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 03 Сеп 2010, 07:31

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 06 Сеп 2010, 09:48

Единколега се похвали че детето му е прието маркетинг и мениджмънт и какдидатсването е с български език и англииски език. Е щом основните критерий някой да ни управлява, е да знае да пише правилно не се учудвам и на управлението ни. Та ако се не лъжа и Вие влизате с история на България - колегата подсказва ,че с такива критерии скоро ще я закрият тая държава. То за това и логиката ВИ една от тука закачите оттам хванете и накрая като изтърсите някое заключение и заривате човек 2 метра под земята без да е виновен.
НЕ доумявам защо матемеатиката като основна наука за развиване на логиката е изхвърлена за критерри за хора , които ще са бакалавари магистри . Обазованието е едно от наследствата от соца което те първа предстои да ни съсипят и вече го правят успешно с такива критерии. Успяха да наложат тоя англииски език с компютрите но за ирония на съдбата компютрите и ще го премахнт защото след 10 15 години ще е като да знаеш да събираш сега за това си има калкулатори, а за езиците транслатори които ще превеждат .Не знам кой дупедавец измисли , че като не знаеш англииски не може да бъдеш програмист ,певец , началник , управленец ( норочно не ползвам менажер).Не знам защо по конкуристе за млади таланти се смеят, когато някой пее на развален англииски, а когато някой англичанин пее на развален български го дават по телевизията и му се радват като на изакало се порохождащо дете.
ЧУдя се защо претендират , че като ползваме нелицензиран виндовс сме престъпници и крадеме интелектуална собственост, а реално виндовс на български няма - преведени са само менютата. Как така ние крадеме интелектуална собственост като няма алтернатива – няма друга ооперационна система на която да вървят тия програми на виндоса няма драйвери за устроиствата за другите ОС . Те просто ни налагат да го ползваме искаме или не те умишлено ни налагат езика си .
Е къде сте вие ЗАЩИТНИЦИ НА ПРАВАТА. Като излишно е посочено че нито едно лекарство не може да бъде продавано ако няма описание на бългаски. Защо хелповете на видоса са на англииски. И пак сепродава. Защо когато ние ползваме нелицензиран Свиндос сме крадци на интелектуална собственост, а нашите умствен потенциал които отова да работи в чужбина не е кражба на интелектуална собственост.

Защо ли .. Защо ли?
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот satir » 20 Окт 2010, 19:09

http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител
 
Мнения: 1984
Регистриран на: 15 Мар 2007, 16:56
Местоположение: те тукa те...

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 25 Юни 2011, 18:32

Докато някой изобретател още не е намерил средства за изобретението си ,
вече се е намерил някой политик , адвокат или съдия , който отдавана е продал или съсипал труда му.

Вижте как един изобретател в България (създал уникална технология за вятърни и водни генератори)
създава продукт и търси средства за изследвания на разработката си разкривайки части от нея.

и още

неговата уникална коцепция

мислене

как го прави
5-1
5-2

уникални съоръжения




Българийо , къде си мила да видиш как се е плод разсипал из твоята градина. Вода газиш жадна ходиш.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 08 Авг 2011, 13:19

Възмутен съм полицията във Видин, които с действията си поощтряват съседи да ме тормозят!!!


Говоря за умишлен тормоз от страна на съседи с тропане по 14 часа на ден. Тази хора са нарушавали слетобедната тишина ежедневно ако усетят, че съм там - в панелен блок това не е трудно. Виках 2 пъти полицията но ефект нямаше . Почнах да им ......... отдолу с дърво, когато тропат и полицията ,ме викана да давам обяснения защо тропам.
Разпита беше тенденциозен с много несъстоятелни обвинения и заплахи. Това даде криле на моите съседи, които смятам, че имат познати в полицията и започнаха през зимата системен тормоз с безучастието на полицията, която бях прдупредил за това. Това доведе до увреждания в здравето ми и аз избягах от жилището си спях по познати гаража само за да се съвзема и до сега не спа в това жилище порати негативните емозии натупани вследствие тормоза.
Днеска отново бях повикан в полицията и отново заплашван защото съм си пуснал музика в жилището.Въпреки, че на полицията и беше ясно че е станала грешка. Музиката не беше силна и едвам се чуваше отвън в общия коридор. Как полицията измери , че е силна. Радиото е настроено да се пуска през деня и да озвучава апартамента ми , но без да знам са променени часовите зони от 6 часа на 8 часа. Аз лично съм се погрижил то да не се чува отвънка , защото подозирах нечисти връзки с полицията.
Това обаче даде повод на полцията да ми спре тока за да спаси съседите от тормоз.
Което си е чист произвол. Те не са спасявали човешки живот, а съседите са могли да насочат и да дадът координати къде да ме намерят и телефон ако са искали .
Защо преди 2 месеца виках полицията за незаконно прикачване кум електрическата ми мрежа и полицаите още със слизането казаха, че не разбират . Сега обаче те са изключили главния предпазител.
Какво беше учудването ми при разпита въпреки, че излях болката си . Те много добре знаеха че, не всеки знае за новото разпореждане за промяна на часовите зони и това е нормална грешка. Заплашиха ме че трябва да ми напишат акт 500 лв но ми прощават.Забелязах нелогически говорения на единия полицай, които живее до мене запознат е с случая и разчитах да предотврати тормоза. Когато поллучих втория кръвоизлив отидох до баща му да му каже да раговаря със съседите те живеят под нас страничен апартамент. Той ми каза " Ама съседите сега не са тропали за да получиш този кръвоизлив" Щом на два етажа под мене страничен апартамент знае кога са тропали какво ли се е чувало при мене. Тогава се усамних в неговата коректност.
Аз имам право да си пускам музика стига да спазвам законите.
Искам да попитам колко акта полицията направи на заведения, за които ние сме подавали почти всяка нощ сигнали за нарушение на нощната тишина. Колко акта направиха на тези съседи за нарушаване на слетобентата тишина и колко пъти ги викаха след нарушение, както викат мен при една неволно допусната грешка.

А на съседите им пуснах 3 мои парчета с мп3 ка. За 2 седмици спряха да тропат и всичко се успокои.
Няма накой да издъжи на моята музка дори и тихо да я слуша.
АКо някой има проблеми да ми се обади ще му дам линкове.
Тези хора с тормоза си ме увредиха това не се оправя лесно , осакатиха ме за цял живот, а аз има да гледам дете на 8 години. Какъв ужас изживя семейството ми с мен не желая да описвам.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 09 Авг 2011, 08:28

Защо считам, че съседите играят театър и въвличат полицията в това.
Музиката е била пусната дни преди това, ако са искали съседите са могли да ме предупредят или да предупредят полицията. – Значи слуая не е бил спешен.
Аз направих всичко възможно да не дам повод на полицията да се намеси , но повода е търсен защо:
Аз съм регистриран на този адрес и полицията ми има телефона и знае как да ме намери дори и да използва съседите за това.
Полицията умишлено не иска да ме намери като търси племеника ми (дори и от него са могли да ми вземат телефона) и праща призовката на адреса на тъща ми.
КОгато се обадих и обясних им за грешката, казаха да дойда да оправиме само документите като свидетел.

КОгато дойдох обаче, почнаха да ме обвиняват 3 ма полицай.
Полицаят, който ми се пишеше като ангел хранител живее с нашия вход и е запознат с случая с 2 звездички , който едва ли не искаше доброволно да помогне. Първо се отметна, че при тях се чувало тропането на съседите ,
Предишния път той ми каза, че това са деца и няма как да ги контроливаш да не тропат.
Сега каза, че не ги чуват но не може да са тропали по 14 часа, защото децата са на детска градина.
Това са две взаимно изключващи се хипотези.
АКо не ги чуваш не знаеш дали за тропали по 14 часа. Ако децата са на детска градина (това, което и ние с жена ми се съмнявахме ,че не може деца да блъскат по 14 часа) Говори, че съседите са блъскали нарочно отгоре и че това е умишлен тормоз.
Е няма някой да издържи зимата при – 20 градуса, когато не може да идеш никъде
на 14 часа тормоз от блъскане.

Когато исках от полицията помощ, те ми обясняваха, че по време на разрешените часови зони съседите могат да си вдигат шум това е законно. Сега обаче, когато аз съм си пуснал музика в жилището и тя не е силна подчертавам полицята го квалифицира като тормоз и търси причинте защо.Музиката е пусната в кухята и има 2 стени до
коридора там почти не се чува как полицията разбра, че е силна музиката.
Аз не мога да знам как се е чувала при съседите , но ако полицията е влизала при тях за да чуе ЗАЩО СА ПРЕДПРИЕЛИ ТЕЗИ СПЕЦИАЛНИ ДЕИСТВИЯ ЗАРАДИ ТЯХ.
Аз мога да си говоря, каквото си искам полицията трябва да прецени дали моите действия са законни.
Непрекъснато се включват аларми посред нощ . Стават всякакви грешки, както при мене и не е редно полицията да взима страна и да поощтрява един добре скалъпен умишлен тормоз.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 10 Авг 2011, 08:55

Защо считам, че вероятността хора от полицията на високо ниво са решили да ми дадът урок, като са използвали конфликта ми със съседите.
Урока обаче излезе от контрол и отиде доста далече.

Полицията упорито не пожела да приеме доводите ми и да разследва, че тези хора са ме тормозили по 14 часа на ден. Полицят, ангел хранител, който доброволно искаше да помогне за случая, ми даде обяснения, че топанията може да са от извършван ремонт или от други хора и че съм имал по развит слух ( аз съм глух с едното ухо), неща които всяка нормална логика ще отхвърли. Той е могъл да се увери сам като дойде в дома ми след като информирах баща му малко след втория кръвоизлив.
Сухата реакцията на Баща му обаче ме усамни в тяхната коректност. Той е знаеше, че съм напуснал жилището, но никога не ме попита ЗАЩО. Ако се ангажираш да помогнеш на някой , поне един път трябва да разговаряш с този човек дали нещата са се оправили.А това не стана. НЕ искам да съм НЕБЛАГОДАРНИК обаче МОЯТА ЛОГИКА ГОВОРИ,
ЧЕ ТОВА Е ДОБРЕ ПОДГОТВЕН ТЕАТЪР.

Факт е, че след мойте ответни деиствия съседите си седнаха на задника и настана мир и тишина. Това можеше да много преди тормоза ако полицията се е намесила адекватно или поне да не се беше намесвала.
ПО време на тормоза забелязвах методи на тормоз, които аз бях споделил с полицията, че не са редни. Кой информира моите съседи да ги прилагат. Тези хора до моите моите ответни действия са нарушавали редовно следобентата тишина.
Кой вдъхна тези сили на моите съседи да ме тормозят и дори да нарушават редовно следобедната тишина и защо по време на тормоза полицията не предприе никави действия по моята защита.


Аз не съм криминално проявен ,а дори представям държавата на международни форуми с интелектуалната си собственост.

За това призовавам всякакви правозащитни организации, които могат да вземат отношение по случая.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот rashko » 11 Авг 2011, 13:36

Морала е социално явление. Не можем да се сърдим за ценностната система на обществото на определена гилдия. Нима общинските служители са на желаното ниво. Автомонтьорите нима не ни мамят с време, труд и материали. В големите хранителни вериги винаги стоката е изрядна. В училищата цари творческа атмосфера и жажда за знания и умения. Няма как съдебната ни система да е единствено виновна за обществените явления. По скоро съм възмутен от решението на правителството, което ние избрахме да направи адвокатската услуга лукс за голяма част от гражданите на нашата родина. До някъде съм склонен да приема думите на посланника въпреки контекста в който са изказани и желанието му да се меси във вътрешните ни дела.
rashko
Потребител
 
Мнения: 108
Регистриран на: 31 Яну 2011, 00:28

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот Гост. » 11 Авг 2011, 17:15

rashko написа:.... По скоро съм възмутен от решението на правителството, което ние избрахме да направи адвокатската услуга лукс за голяма част от гражданите на нашата родина. До някъде съм склонен да приема думите на посланника въпреки контекста в който са изказани и желанието му да се меси във вътрешните ни дела.


Не знам какво е казал някой си посланик, и не се интересувам, така щото не му е работа да се изживява като квестор( въпреки напоследък ширналата се порочна практика, търпима и дори толерирана у нас) в чужда държава, но събудихте интересът ми- защо смятате, че адвокатската услуга е в кошницата с луксозни стоки?

Наредба 1 е издадена от Висшия адвокатски съвет и само той може, има правомощията, да определя размера на възнаграждението за съответния труд, положен от адвоката (сещате се" свободна, независима и самоуправляваща се").
Когато правителството отпочне да се прави на квестор и в тази дейност, резонно бих помолила да се замислите защо последния не се намеси в ценоразписът( доколкото и където съществува) на всички останали услуги на пазара.
Гост.
Старши потребител
 
Мнения: 9438
Регистриран на: 25 Яну 2013, 17:33

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот rashko » 11 Авг 2011, 17:42

Не беше нужно да ги облагат с данък. Държавата не спечели от това. Дори никой не си даде труда да ни залъже с някаква статистика. Възражението Ви е напълно основателно. Не са лукс все още въздуха, безмитната ракия в двора на съседа и зеленчуците през летния сезон. :D Безкрайно обиден е факта, че националните медии цитираха в централните новини мнението на Американския посланник Д.Л. за наличието на две съдебни системи в България за бедни и богати. Все едно българския посланник да каже на американците, че те са една паразитна нация виновна за бедността и повечето конфликти по света и да последва широко огласяване.
rashko
Потребител
 
Мнения: 108
Регистриран на: 31 Яну 2011, 00:28

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот Гост. » 11 Авг 2011, 17:45

За кой данък говорите?
Гост.
Старши потребител
 
Мнения: 9438
Регистриран на: 25 Яну 2013, 17:33

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта


cron