начало
Районен съдия става зам.-министър на икономиката Районен съдия става зам.-министър на икономиката

Петър Стоянов - под съд. По кои членове и от кого.

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Петър Стоянов - под съд. По кои членове и от кого.

Мнениеот Харви » 07 Ное 2001, 03:15

Ако, разбира се, докладът, който изнесе по BTV, е истински. Изнасяне на секретни данни. Чл. 282 и чл. 360 от НК, например. Кой трябва да повдигне обвинение срещу него.
Харви
 

RE: Петър Стоянов - под съд. По кои членове и от кого.

Мнениеот vassilev » 08 Ное 2001, 18:33

Президентът е отговорен само за нарушение на Конституцията и за държавна измяна, като обвинението се повдига от Народното събрание и се разглежда от Конституционния съд. В конкретния случай президентът не подлежи на наказателно преследване, поради т.нар. президентски индемнитет.
vassilev
Активен потребител
 
Мнения: 1380
Регистриран на: 18 Яну 2002, 14:47

RE: RE: Петър Стоянов - под съд. По кои членове и от кого.

Мнениеот Харви » 08 Ное 2001, 22:59

Излиза, че президентът не носи отговорност за действията си. Благодаря за информацията.
Харви
 

RE: Петър Стоянов - под съд. По кои членове и от кого.

Мнениеот Agravan » 09 Ное 2001, 00:19

Да, президентът е неотговорен за действията си. Той има имунитет на държавен глава, а имунитетът на държавният глава е неразделен елемент от конституционният модел, изграждащ президентската институция.Президентът не е само политическа фигура, това е нещо което често забравяме.Ако не дадем сигурност на президента, той не би изпълнявал двете си най-важни функции- тази да осигурява баланса на разделението на властите и да олицетворява единството на нацията.Хубавото на нашата Конституция е,че имунитетът му е преодолим- но само за двете най тежки престъпления, които според КРБ може да извърши държавен глава- държавна измяна и нарушение на конституцията.Не помните ле, че при Желев се опитваха да разиграват нещо подобно на импийчмънт. Но не се получи, защото Паламентът не винаги е в състояние да се вземе в ръце.Не виждам в какво може да бъде обвинен Петър Стоянов в случая.До сега той е единственият президент, който ема реална представа за правомощията си и не чете конституцията на парче. Дано наследникът му да има поне толкова разум.
Agravan
 

RE: Петър Стоянов - под съд. По кои членове и от кого.

Мнениеот hebigatsu » 09 Ное 2001, 23:40

А бе вие за какво говорите? Кой ще потърси отговорност на някого за това, че е извадил на някой кирливите ризи? За българският електорат това си е чиста проба сеир!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И то голям! Ама много голя-а-а-а-а-а-а-а -м!!!!!!!!!!!!!!!!
hebigatsu
Активен потребител
 
Мнения: 1008
Регистриран на: 19 Окт 2001, 19:42

RE: Петър Стоянов - под съд. По кои членове и от кого.

Мнениеот Agravan » 10 Ное 2001, 21:45

О,да разбира се- сеир.А кьде остана уважението кьм чожека отсреща, кьм опонента и дори кьм Конституцията?Нека да не забравяме, че президентьт има определени функции, че Петьр Стоянов е все още президент, не само кандидат за президент. Няма право на издьнки, само защото бьлгариньт обича шоуто и вероятно би му простил. Този акт беще политически слаб, морално укорим и естетически грозен. Понякога се чудя в кои ьгьл дреме PR-ьт му.
Agravan
 

RE: Петър Стоянов - под съд. По кои членове и от кого.

Мнениеот lana » 14 Ное 2001, 13:27

ti da ne si lud be?
lana
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 28 Яну 2004, 15:39

RE: RE: Петър Стоянов - под съд. По кои членове и от кого.

Мнениеот Свилен » 16 Ное 2001, 21:53

Ами то PR-ът му май го е посъветвал да не вади това документче, ама човекът се е вживял в ролята на адвокат - да се защити. Така е забравил, че е политик и в очите на хората е кофти да се биеш с опонента си като вадиш информация станала ти известна по повод упражняване на президентските правомощия. Що не извади доклада преди 2 години, когато Бонев беше вътрешен министър? Ясно защо - партийна дисциплина. Ето това вкисна доста хора. А дали може да се съди за изнасяна на държавна тайна (ако може данните в доклада да се квалифицират като такива) аз мисля, че може да се спори много по този въпрос с изразилите по-горните мнения.
Свилен
 


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта


cron