начало

Извънредната обстановка се удължава до края на юли Извънредната обстановка се удължава до края на юли

Как се пререгистрира фондация по новият ЗЮЛНЦ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Как се пререгистрира фондация по новият ЗЮЛНЦ

Мнениеот Eлена » 31 Окт 2001, 16:37

как да пререгистрираме вече съществуваща фондация по новият закон за ЮЛНЦ. Важат ли ипри нея правилата за свикване на общо събрание чрез публикация в ДВ.
Eлена
 

RE: Как се пререгистрира фондация по новият ЗЮЛНЦ

Мнениеот Nedelchev » 01 Ное 2001, 10:18

Законът за юридическите лица с нестопанска цел предвижда, че заварените фондации запазват правоспособността си на юридически лица и не се пререгистрират. В едногодишен срок от влизането на закона в сила учредителните актове на фондациите следва да се приведат в съответствие със ЗЮЛНЦ. Когато фондацията има Общо събрание, за свикването му се прилагат съответно правилата относно сдруженията, т.е. поканите за свикване на ОС подлежат на обнародване в ДВ.
Nedelchev
 


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron