начало

Ситуацията с COVID-19 в съдебната система се усложнява, все повече магистрати се заразяват Ситуацията с COVID-19 в съдебната система се усложнява, все повече магистрати се заразяват

платен годишен отпуск

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


платен годишен отпуск

Мнениеот iv » 09 Окт 2001, 17:58

През миналата година ползувах 11 мес.и половина неплатен отпуск.Как трябва да се определи размера на платения ми годишен отпуск за миналата година?
iv
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 28 Яну 2004, 15:29

RE: платен годишен отпуск

Мнениеот Синдикалист » 12 Окт 2001, 18:49

Ползването на неплатен годишен отпуск не влияе върху размера на платения годишен отпуск. За миналата година размерът на платения годишен отпуск беше не по-малко от 14 работни дни - конкретният размер зависеше от трудовия стаж и индивидуалните договорености.
Синдикалист
 

RE: платен годишен отпуск

Мнениеот Роси » 23 Ное 2001, 15:33

Отпускът следва да се изчисли пропорционално на периода,който Ви се зачита за трудов стаж. За периода на неплатен отпуск Ви се зачитат 30 работни дни/това е месец и нещо/+периода,който сте отработили и в зависимост,от договорения размер на платения год.отпуск за 2000 г.Т.е.,ако за цялата година Ви се полагат 14 дни-напр за 2 месеца ще имате право на 1/6 от14.Много сложно стана-трябва да напишете повече подробности.
Роси
 

RE: платен годишен отпуск

Мнениеот Роси » 23 Ное 2001, 15:35

след "30 раб.дни"съм пропуснала "трудов стаж"
Роси
 


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron