начало
Съдия от ВАС става зам.-министър на правосъдието Съдия от ВАС става зам.-министър на правосъдието

Мога ли да съдя държавата......

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Мога ли да съдя държавата......

Мнениеот Николай » 28 Сеп 2001, 01:10

през 1991 г платих парична гаранция на човек срещу който се водеше следствено дело в размер на 120 000 лв което тогава се равняваше на около 6 000 долара. през 1998 г прокуратурата свали обвиненията ,прекрати делото и постанови връщане на гаранцията, но същата след деноминацията вече се равняваше на 120 лв или около 60 долара ! какво да направя и как да постъпя ще съм ви много задължен ако ми помогнете
Николай
 

RE: Мога ли да съдя държавата......

Мнениеот Agravan » 30 Сеп 2001, 13:50

Би могъл да опиташ по Закона за отговорността на държавата за вреди причинени на граждани.Според член 2 на ЗОДВПГ държавата отговаря за действия на правозащитните органи и при това отговорността и е обективна.Мерките за неотклонение са изрично включени в хипотезата на член 2 точка 1. Има възможност и по пътя на неоснователното обогатяване, но в тази хипотеза доказването ще е много трудно. Тъй като плащането не е извършено във връзка с договорно задължение, мисля, че стопанската непоносимост ще е неприложима, макар ,че хипотезата е типична. Независимо по кой път ще поемеш, консултирай се със специалист, защото информацията, която даваш не е достатъчна, за да се прецени какъв би бил резултата от един иск.
Agravan
 

RE: RE: Мога ли да съдя държавата......

Мнениеот Николай » 06 Окт 2001, 20:29

препоръчай ми специалист или ми задай допълнителни въпроси на и-мейл : viking_777@hotmail.com
Николай
 


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта


cron