начало

Не познавам никой от парламентарните квоти във ВСС. Забранявам ви да пишете във Фейсбук Не познавам никой от парламентарните квоти във ВСС. Забранявам ви да пишете във Фейсбук

спонсорство

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


спонсорство

Мнениеот K.Vassileva » 26 Сеп 2001, 13:11

Сдружение с нестопанска цел, когато прави спонсорство - на кого и какъв данък трябва да плати за тази сума.
K.Vassileva
 

RE: спонсорство

Мнениеот R.S. » 28 Сеп 2001, 11:57

Обшихат случай е, че сдруженията с нестопанска цел не дължат данъци са обичайната си дейност. Ако сдружението извършва стопанска дейност правилата за облагане са като тези за търговците. Така че, отговорът на поставения въпрос е зависи от конкретния случай.
R.S.
 

RE: спонсорство

Мнениеот илиев » 11 Окт 2001, 21:57

Изяснете по-подробно въпроса си. Считам,че неправилно ползвате термина спонсорство.Спонсорство в общият случай е предоставяне на активи срещу което не получавате адекватна престация/ако не получите никаква е дарение/.Трудно ми е да си обясня какво Ви налага да бъдете спонсор.Нормалната практика предполага ,че Вие можете да финансирате дейности/безвъзмездно/ за които сте учредили сдружението.В противен случай отговора е в предишното мнение.Всичко което Ви трябва е в подхода за формалното отчитане на този разход,следвайки изискванията на счетоводното законодателство.
илиев
 


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта


cron