начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Иск за неимуществени вреди

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Иск за неимуществени вреди

Мнениеот svetla » 19 Сеп 2001, 16:01

Може ли ЮЛ да предявява иск за неимуществени вреди?
svetla
 

RE: Иск за неимуществени вреди

Мнениеот Георги » 20 Сеп 2001, 00:35

За съжаление трябва да кажа, че нашето право не признава на юридически лица да предявяват иск за неимуществени вреди. Че това не е много удачно спор няма. Време е законодателството и практиката в тази насока да се променят.
Георги
 

RE: Иск за неимуществени вреди

Мнениеот koliovarvarina » 05 Окт 2001, 15:12

Георги, как си представяш юридическо лице да претърпи болки и страдания, за да му се компенсират по реда на иска за неимуществени вреди? За промяната на законодателството може би имаш предвид на юридическото лице да се признае с фикция наличирто на душа като при хората?
koliovarvarina
 


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 30 госта


cron