начало

Ситуацията с COVID-19 в съдебната система се усложнява, все повече магистрати се заразяват Ситуацията с COVID-19 в съдебната система се усложнява, все повече магистрати се заразяват

Условия за присъединяване към КТД

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Условия за присъединяване към КТД

Мнениеот Деян » 21 Авг 2001, 17:08

Законно ли е условието за присъединяване към колективно-трудовия договор да е внасянето еднократно на парична сума?
Деян
 

RE: Условия за присъединяване към КТД

Мнениеот Веселин » 22 Авг 2001, 11:11

Ако работникът или служителят е член на синдикалната организация-страна по колективния трудов договор, последният го ползва автоматично. При хипотезата, когато работникът или служителят членува в друг синдикат или не членува в никакъв синдикат ,присъединяването към КТД става чрез едностранно писмено заявление на желаещия присъединяване до работодателя или до ръководството на синдикалната организация-страна по КТД. Съгласно последните изменения в Кодекса на труда трябва да се спазят реда и условията за присъединяване, договорени от страните по договора, стига те да не противоречат на закона, да не го заобикалят или да не са противни на добрите нрави. В този контекст плащането на посочената от Вас еднократна парична сума не е законово изискване и трябва да се провери дали е предмет на договореност между работодателя и синдиката.
Веселин
 


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron