начало
ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС

Има ли етика в съдебното производство

Дискусии на тема съдебната власт в България


Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 27 Юли 2010, 16:43

Вие стоножки да бяхте и по две ръце да вдигахте всеки път пак нямаше да ви стигнат.ГОлеми навлеци сте ей и все нодоволни.Един път не ви обидих, а вие ме изкарвахте какъв ли не.
КОи ви бие насила да пишете в тая тема.Съмнявам се , че една тема може да провали форума ВИ.
А и за да има няколко хиляди посещения тази тема не мислете че хората са глупави.

Всъшност ти не си разбрал, че аз съм разбрал , че Бойко е разбрал, че не е ОТК.
Няма и защо да разбирате като държавата плаща и без да имате ОТК.
На стадионите поне като Марадона вкарва гол с ръка съдията не се сърди ,когато публиката запее
Съдията, съдията , съдията .....рас.

Време е поне да си поееме и ние.Това е първия основен механизъм на демокрацията.Да имаш правото да кажеш какво мислиш. А ОТК то на съдебната система трябва да са МЕДИИТЕ.
Ама де ги тия медии.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот inspectora » 27 Юли 2010, 17:13

mladomo написа:Колко адвокати са осъдени за това че използват явни вратички да влачат дела да съботират производства по законен път и да оправдавят явни престъпления.

Та да се върнем на въпроса :)
Отговорът е простичък: нито адвокати, нито съдии, нито прокурори, са виновни за "вратичките". Сърдете се на ония, които пращате на всеки 4 години в сградата на "Цар Освободител" - те пишат законите, останалите от гореизброените само ги спазват ... а все пак сме в правова държава ;) ...
Що се касае за морала - той е характерен за едни правни системи, съществуващи преди десетки векове ... Справедливостта - също ... Законът няма как да е справедлив в 100% от казусите - никой и не твърди обратното /напротив - има закони, които са в разрез с разбиранията на над 60-70% от хората, сиреч не са справедливи според толкова хора/. Законът обаче е РЕД! И докато морал и справедливост, са поставени в зависимост от разбиранията за тях на този, който следва да ги съблюдава /разбирай за мен морално е едно, за теб - друго/, то законът е обективен.

Да кажем нещо и за медиите /щом и до тях стигнахме/ - казвате, че следва да са ОТК на съдебната система ... Добре, но това е все едно аз да съм ОТК на космическа станция ... като видя, че хората там са в безтегловност и веднага ще наредя да почнат да поправят станцията, защото явно се е счупила ;) ...

Искате да пишете закони - пишете! Следващите избори са след 3 години - проучете закона и се кандидатирайте за нещо си ... нека хората да Ви изберат ... пишете си на воля закони ...

Хайде нека да си знаем гьола и да не се бъркаме, където не разбираме нищичко ... Не Ви е ясна думата "правосъдие" явно - къде видяхте морал, или справедливост в нея? "Право" /сиреч закон/ и "съдя" - съдя/отсъждам според закона! Ако предпочитате да се съдим /да се "правораздаваме"/ според морала и справедливостта, тогава за какво Ви е закон? Но не вярвам да искате да се съдим според морала, ако не Вие отсъждате /а примерно аз - според моите разбирания за морално и справедливо!/
inspectora
Активен потребител
 
Мнения: 2794
Регистриран на: 11 Мар 2003, 14:47

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот ykovachev » 27 Юли 2010, 17:19

Добра среща, Инспекторе :wink:
Гледам, пак добра дума си рекъл за мен в една друга тема, та не мога да не те предупредя за тази тука: очаквай нови изблици на недоволство и приравняване на дънната платка със съдопроизводството от страна на автора 8) Или нещо такова :lol:
ykovachev
Активен потребител
 
Мнения: 2061
Регистриран на: 27 Сеп 2005, 12:27

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот error » 27 Юли 2010, 17:39

ykovachev написа: .. очаквай нови изблици на недоволство и приравняване на дънната платка със съдопроизводството от страна на автора 8) Или нещо такова :lol:


Пълен ъпгрейд на системата; софтуерът - съчинен от mladoto и еднократна парола за всеки. Ми тъй де - ш`съ проверяваме за интелектуални въшки при всеки достъп.
Аватар
error
Потребител
 
Мнения: 458
Регистриран на: 20 Окт 2004, 16:01

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот inspectora » 27 Юли 2010, 17:51

ykovachev написа:приравняване на дънната платка със съдопроизводството

Гледам аз, че точно това прави другаря.
Как да му се обясни, че законът не отговаря и не може да отговаря на щенията на 100% от хората в държавата. Като е такъв "логик" да помисли малко - обикновено мнозинствата в парламента /напоследък/ гравитират около 40-60%. Е тогава? Елементарно е да се предположи, че останалите % няма да са съгласни с приетите от мнозинството закони именно щото имат различни морални възгледи, респективно разбирания за справедливост :idea: ... Да си представи, че съдия А и съдия Б имат различни виждания за морално и справедливо и ако няма закон, от който да се ръководят /а се ръководят от разбиранията си за морал и справедливост/ - какво правим?

/сега ако се включи с обяснението, че морално и справедливо е общоприетото за такова от по-голямата част от обществото, а не от всеки по отделно, което по принцип е вярно твърдение, ще му кажа да има да взема и ще го пратя в Куба или КНДР ... или като компромис в 3-ти век пр.н.е. :P ... /
inspectora
Активен потребител
 
Мнения: 2794
Регистриран на: 11 Мар 2003, 14:47

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 28 Юли 2010, 10:25

Предлагам ВИ да си пуснете паралелна тема, в която да си умувате и да пишете рецензии по моите изказвания. Бъдете сигурни няма да я чета и да ВИ отговарям.Като не ни се получава диалога имайте срама да се оттеглите от тази тема.
Ако си нямате работа намерете си.
Администраторите БИХТЕ ли ги помолили да не пречат на темата !!!

Исках да си продължа по темата защо държавата трябва да отчита и нейната вина при осъждането на престъпник за да схванете логично предложението ми за решаване на проблема, в който сме.
Имах в предвид предишен пост, в който писах ако държавата остави отворена каса с пари на пазара то все някой ще посегне да ги открадне и тогава ще има престъпник но вината ще е на държавата.
В момента нацията няма нужда от втори 9 септември, а от обединение.Така че е редно да се потърси обедидение на нацията, а не отново разединение. Така ще се докарат и свежи пари за държавата.

В момента всички имат нужда от работеща съдебна система с изклучение на тия които са в нея:

1 Мафиотите са натрупали пари и искат да ги узаконят.( вина за тяхното нарупване има и държавата защото е оставила отворени вратични да крадът).Те знаят, че могат да бъдат рекетирани в последствие от новоизлюпени мафиоти.
2 Обикновенните хора се надяват с това да се оправи живота им.

За това е редно да се поиска примерно 10 % парична вноска ( или нарастваща вноска) от всички, които имат имущество над 1 милион.То е ясно, че те са използвали недъзите на държавата за да направят такъв ръст на печалба - описах го в предишен пост.Като за сметка на това държавата си затваря очите за определен вид в повечето случаи недоказуеми престъпления С коствени доказателства както са приемрно недоказани доходи.

В капитализма винаги е имало начално натрупване на капитала по не особено честен начин и при нас точно това е станало.
А що се отнася до съдебната ситема трябва да се създадът основни обратни връзки, които за сега не работят. И системата тръгва сама. Правил съм го хиляди пъти като подход и знам, че действа.
Моят личен случай е ясно доказателство за това.
Аз търся грешките в ситемата не в човешкия фактор. А повечето други оправят нещата на парче и eдин или два решени случая не оправят нещата колкото и знакови да са те.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот blossom1 » 28 Юли 2010, 10:31

Много точно си го казал, но дали ще те разбере? Което ми напомня един въпрос на "журналистката" Anonymous скоро в някакво предаване "Защо става така, че за едни и същи престъпления се налагат различни наказания?" И себе си питах и колеги, дали някой се сеща да е имал два идентични казуса, но такова животно няма. Животът и човешките отношения са толкова разнообразни, че не могат на 100% да се обхванат от закона, но той поне слага рамки, иначе си е анархия. Но нашият приятел и част от обществото очивидно искат да сведат човешките отношения само до математика - е нема начин.
blossom1
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 02 Окт 2008, 12:35

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот blossom1 » 28 Юли 2010, 10:33

Гледам, че ме са ме изпреварили, та да поясня - постът ми е в подкрепа на написаното от Инспектора.
blossom1
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 02 Окт 2008, 12:35

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 28 Юли 2010, 15:54

Аз също харесвам изказването на Инспектора. Само дето аз говоря за методи, а той за конкретика.
ОПределено аз няма как да дам конкретни и точни решения - не съм ВИ в материята , за това Ви давам глобални начини за разсъждения за решаване на проблеми. Ползват ги не само математика, но и всички точни науки за това и имат успехи.Тези науки са в основата на повечето други и от техните методи трябва да се учиме.
На въпросите, които задава Инспектора .
Никой не иска закона да отговаря на 100 %, а служителите на закона да имат ситема за контрол и когато са направили гаф тая система да ги санкционира. Освен това потребителя трябва да има пълното право да променя ситемата ако има съответните аргументи - това е демокрацията .Сегашния модел дето гласуваме па после чакаме депутатите да ни питат какво искаме - не работи.
И не бъркайте желанията на хората моралните им подбуди закона да е на тяхна страна всеки е със собствено мнение .Ние говориме за механизма на работа на ситема в случая СЪДЕБНА.

КОгато задавате хубави въпроси ще полувавате и хубави отговори
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот bastard » 28 Юли 2010, 17:17

Каква етика? Как не ги е срам магистратите - наистина прав е бойко, къде е справедливостта щом за гранотомет и калашник ти дават пробация. И после се чудат какво да си изсмучат от пръстите да се оправдаят нашите продажни и/или страхливи и/или некомпетентни магистрати.
bastard
Потребител
 
Мнения: 247
Регистриран на: 04 Мар 2009, 15:18

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 29 Юли 2010, 10:12

ТИ па много направо им го каза .Недей така ще ги стрестнеш.Най вероятно ще те помислят за некомпетентен.Те толкова са се заслепили в своята компетентност и лакомия ,че не виждат как осакатяват човешки съдби .
Ама ако се събереме хора ощетени от съдебната система, кой изгонен от дома , кой му убили детето и ненаказали престъпника и почнеме да убиваме наред невинни , ще кажат тия са терористи.
А това , че те убиват всеки ден макар и коствено и ядът от хляба на данакоплатеца и най нагло те гледат в очите и ти казват ти си боклук и ще мреш в калта
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 30 Юли 2010, 13:29

Знаете ли защо само тия от съдебната ситема нямат интерес да се оправи. Писах в по предишния пост. Защото вече в цялтата страна никой със служебно положение не разчита на заплата. Всеки краде според възможностите , но начина на мислене е еднакъв на всички. Колкото е по ниско в ерархията е пак краде ама се сърди ,че другите , които са по високо крадър повече. .
За това като ми се роди детето го платих 66 лв /килото на санитарката. Щото като идеш при докторите те не те лекуват ами се чудят през коя клинична пътека да те прекарат.
Съдебната система обаче е на въха на пирамидата в контрола и разбира се за да се премахнат тия вредни влияния от нея към останалите си иска доста тънък подход наречен – тръгваш по веригата.
Всеки следващ във веригата на по високо ниво ГО отанся ако не си свърши работата.
Да се доказва ,че е взимал подкуп е все едно да гониш престъпници с бмв с лека кола жигула.
За това и първото нещо което трябва да се направи е СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ.
Тръгне ли това Вервайте ми Играта на домино всеки следващ бута другия и падат като един.

Ако обаче не можеш да решиш една проста задача по физика няма как да разбереш за какво пиша.
Задачата е : В Детско кръгло басеинче е пусната лодка с двигател да обикаля . Как ще се промени ъгловата скорост на лодката след една седмица, когата системата се е уравновесила.
Не непременно с формули само процесите ,които стават ми кажете АКо можете :)
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот ykovachev » 30 Юли 2010, 13:37

Знаеш ли, бате, напомняш ми на един колега на майка ми, която е машинен инженер (е, пенсиониран, де). Та тоя колега неин много разбирал от котли. И по всякакъв повод натам обръщал работата - ма дали ставало дума за линии за боядисване, филтри, водопречистване, все тая - той за котлите си мелел. И ти така :D
П.П. Лодката с перпетуум мобиле ли е снабдена, че дори най-коравите батерии няма да изкарат една седмица :D
ykovachev
Активен потребител
 
Мнения: 2061
Регистриран на: 27 Сеп 2005, 12:27

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот error » 30 Юли 2010, 16:43

mladomo написа: А това , че те убиват всеки ден макар и коствено и ядът от хляба на данакоплатеца и най-нагло те гледат в очите и ти казват ти си боклук и ще мреш в калта[/b]


Аз съм юрист и мотивите на лодката да се мотае из басейна са ми дълбоко безразлични.
Но като човек, уважаващ българския език се дразня от неграмотни хора. В цитираното изречение има 4 (четири) правописни грешки, дори без да броим мястото на запетаята.
Аватар
error
Потребител
 
Мнения: 458
Регистриран на: 20 Окт 2004, 16:01

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот ykovachev » 30 Юли 2010, 16:51

О, недей, колега. Ей сега като се появи, ще ти поясни, че програмира някакъв много сложен софтуер на опростен китайски и затова метка кирилицата помежду другото :D Ние просто сме светлинни години под нивото му, тъй да се каже :wink:
Последна промяна ykovachev на 01 Сеп 2010, 12:35, променена общо 1 път
ykovachev
Активен потребител
 
Мнения: 2061
Регистриран на: 27 Сеп 2005, 12:27

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 30 Юли 2010, 17:26

Момчета ако нямате решение на задачата , значи няма как да ме разберете.
Ако вие сте част от лицето на тази Съдебна Ситема то трябваше да сте разбрали , че няма какво да си кажеме.Помолих Администратора да Ви предупреди да спрете да спамвате темата.
Основните проблеми на Системата ВИ е ,че ни приема ни предава карате на тъпи обяснения докато ви минава номера.Потвърждение са последните Ви постове.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 30 Юли 2010, 21:18

Йокаванчев аз говоря за обща култура освен специалността си е хубаво човек да знае и други неща. Аз съм завършил радиотехника не физика. А примерът ми не е избран случайно.
Когато крабчето се движи то изтласка водата в обратна посока. И водата се звърта в кръглия басеин в обратна посока и забавя кръговата скорост на лодката. В природата това е често явление.
Както и да е това, че не можеме да си говориме по тия теми не ни пречи да пиеме бира с картовки или цаца . Даже бих се радвал да се видиме някъде и да си говориме като пичове. Мисля, че ви хванах цаката на вас юристите когато ви гоня идвате, когато ви викам бягате.
Абе тия юристки при вас са много задръстени.
Ти гледаш да я обладаеш, а тя те гледа като законопроект и борави с тебе като класифицирана информация.Тамън речеш да и покажеш как се прави тя гледа и се чуди по кой закон да те осъди.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 02 Авг 2010, 15:05

Знеш ли за да можеш да видиш аналогии трябва да познаваш добре поне няколко основни науки.
Елементарни казуси в съдебната система , за които просто потребителя трябва само да подаде молба и да опише доказателствата и да чака отсъждане се изисква намеса на адвокат - защо е така ? ми защото при вас посредниците са нормално нещо , нали и тия адвокато са хора и те деца хранят.
Давам ти конкретен пример защото иначе ще кажеш тоя пак фантазира. Жена дължи няколко хиляди на моя позната по случайност ТЪЩА( иначе нямаше да ми е позната ама хич) .Се оказва че дължи по няколко хиляди в последствие
на още други (ходихме да я издирваме и от там разбрахме ) Защото явно си е професионален изманик. Имаме написано и подпис, че дължи сумата ,но не е нотариално заверено , а и тая не отрича, че ги е взела и се оказва че не може да подадеме жалба ами трябвало чрез адвокат.
В задачата се пита колко още трябва да ужили тая за да се сизира Съдебната ни ситема.
И в кой е комбина та никой не и търси сметка вече няколко години.

Епа газовите посредници пасти да ядът - направили сте си ситема, която да дои и биковете.
Проблема е че вие им взимате парите , млекопроизводителите ви пикаят в млякото, месопреработвателите ви слагат лайна в месото - Всеки е на хорото Е бе от пред и се пази Отзад .АМа голо дупе пази ли се.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот ykovachev » 02 Авг 2010, 15:56

Абе въртиш-сучеш, все за котлите си говориш, във вид на казуси из родата ти или нещо от физиката :D Ама ако тръгваш от частното (случката с тъщата), не винаги можеш да обхванеш общото. Даже в повечето случаи не можеш. Да ти посоча ли образния пример с мравките, които изследвали гумата на един автомобил и заключили, че автомобилът се състои от каучук.
Последна промяна ykovachev на 01 Сеп 2010, 12:36, променена общо 1 път
ykovachev
Активен потребител
 
Мнения: 2061
Регистриран на: 27 Сеп 2005, 12:27

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 03 Авг 2010, 12:48

Пич и ти си прав и аз но сме по успоредни пътища и в различни посоки.
На миксера не му е нужен бушон защото пусковия ток е повече от 3 пъти по голям, а при работа мине ли тока 3 пъти работния ток значи безвъзвратно е изгорял миксера. За това и не слагат повечето, а другите са за парлама да не се запали а не да го предпази от изгаряне.

Имах в предвид с примера със тъщата , че съдебната система трябва да може да прави бързо проиводство при подадени и изяснени доказателства без да се налагат посредници. А не че си жаля тъщата за слуая.
Не отричам труда на адвокатите като посредници въпроса е границата.Аз познавам и уважавам адвокати .

Както и да е току що писах до комисията защита на потребителите и комисията по държавно и водно регулиране срещу Софииска вода. Че ми дължат суми от надписване на сметки , а ми върхаха с зор и скандали половината. Това е част от текста:

Първо защо измерванията на показанията на водомерите стават на 3 месеца и хората, които измерват минават по един път в указни дни - сякаш ние трябва да седиме и да ги чакаме само тях. И се оправдават че вечно е неподсигурен достъп и надписват сметки. Защо след като искат да си
платиш за сверка на водомер отчет или смяна на водомер улугата не се извърва в рамките на деня, а ми се разсрочва със седмици. И е крайно неудобно хем да си плащат хем да ти казват след колко седмици да дойдеш пак.Защо когато Софииска вода дължи суми поради надписване не им се начислява по голяма лихва с цел да се премахне надписването на което аз и много други хора страдат. Това си е кредитиране насила.

Имах случаи и с гсм оператори , които докато ти казват и чакаш да се свържеш с техния оператор за услуги „изчакаите вашето обаждане е важно за вас” ти навъртат импулси. Взеха ми 13 лв така от чакане .
И други измамми от гсм оператори знам но ще стане дълъг поста.
АКо има закон „За уронване доверието на потребителя” в които можеш да осъдиш монополиста за това ,че си е вкарал механизъм да граби потребителя в малки рамери но големи бройки с особено големи обещетения, то нямаше да си позволяват дребни имами като например не са ти записали телефона на човека от групата в която си от гсм оператора и са ти навъртали суми и други.

Сега схващаш ли приказката ми за хорото, на което се въртим. Всеки мисли че е на гребена на вълната защото е вещ само в своите далавери. Но винаги е обект на скритите далавери на останалите.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 20 госта


cron