начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Има ли етика в съдебното производство

Дискусии на тема съдебната власт в България


Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот Гост. » 24 Юни 2010, 04:26

pravotoenedostuzno написа:Уважаема госпожо Поли_г,
Извинявайте че пиша и името Ви с кирилични букви, понеже това потърсихте в едно от обръщенията към всички присъстващи във форума. И вашето поли_г е толкова истинско ( истинско, истинско- вервайте ми)колкото и моето анонимно „правотоенедостужно“ което е пародия на ПРАВОТО Е НЕДОСТИЖНО.
Първо всяка моя реплика е савсем логична и търсеща само точен и конструктивен отговор. Повечето ви постове са манипулативни и провокативни, но това е вашият начин на писане, предполагам.

Не съм манипулирал с думите ви уважаема Госпожо, само исках да кажа че знаех за Директивата на ЕС която задължаваше законописците на България да хармонозират българските закони с европейските започвайки от 01.01.2007 год. А моята мярка ПАМ наложена е 27.07 2007 год.
И по този повод написахте, че ще търсите отговорност от МП, Министъра на правосъдието и от ЧСИ - тук ще ударите на камък, според мен, адвокати- вашият( може и да се получи, но и това не го вярвам- зависи от доказателствата) и на ответника( взискател? -не съм сигурна, защото доста хора сте изредили в различни постове)Къде е коня а къде е каруцата. Там където е отменена ПАМ. Вие не разполагате с такова решение, нито в миналото, когато питахте, нито към момента. Погледнете решението на ВАС от март месец по съвсем един и същ казус. Знам за решението, лично го издирих и пуснах тук. Вие не сте страна по него или бъркам?Така че никога не съм упътвал вопли ,само от Вас, като по усет сматайки за добар юрист, очаквах да получа и коректен отговор. :) Длъжница ли съм ви?
Што се фигурата „бедния умрял кон“ касае не ме разбрахте. В две мои дела по Търговския закон „охранената кобила“ с много шикалкавене на нейния адвокат протака делата скоро три години и ако ми дължи много пари. Какви пари? Съдебните ви производства не бяха ли по повод издадени от вас, лично, два броя ЗЗ за обща сума около 40х.? Възможно и да греша- заличили сте част от историята. а да не говоря и за моя адвокат който ме тупаше по рамето че случая гоима в малкия си пръст и само дай хонорар. Тук се касае и до етиката в съдебното производство. Не съвсем- последната част на изречението ви навежда за мисли относно етика в отношенията " адвокат- доверител", което няма много общо с етиката в съдебното производство.
Што се касае за малки или голями конструкции залагането е едно и съшто само размерите които зависят само от зададените параметри съ различни Е, така е и при нас. Материалният интерес води до по-голям размер на хонорара, но не предполага по-малко или повече квалифицирана работа по казуса., и там няма спечелен случай или изгубен случай. А когато конструкцията се срути- само се губят човешки животи. 8) За недобросавестен проект или обект којто е причинил штети или вреди отива се направо в НПК като обвиняем по обществената сигурност. А при вас юристите колко пари толкова музика. Не сте прав, защото отново генерализирате и това дразни. Отговорност няма. Има, четейки ви през последните месеци установих, че и за нея сте научил. Операцията е успяла а пациента е умрял. М`да, и при вас е същото- колко мостове се срутиха последната година( не само у нас, и в САЩ, и в Китай, и в Русия?!?), но операцията по построяването им е успешна. Била. Някога. А "пациентите" ползващи ги, като надеждни, не са измежду живите.
Пак се разприказвах и плаша се че ще ви обидя с моите вопли....
Спорен ден. Иначе сте приятен дискутант и виждам че запалката ви е много бърза.... Правя опити да овладея сръбските си гени. 8)
ПП. Што се касае моите задължения чакам да се ПАМ която ми е наложена отмени като неправомерно наложена и ЧСИ да погледне член 75 от ЗЧСИ и да ПЛАЩА понеже Р.България не одговара за действията на ЧСИ,освен пак ако кона ми е зад каруцата....


:roll: Грешен подход е чл. 75 ЗЧСИ, но и казусът си е ваш.
Гост.
Старши потребител
 
Мнения: 9438
Регистриран на: 25 Яну 2013, 17:33

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот lucius_seneca » 24 Юни 2010, 07:36

mladomo написа:Поли - в тази страна производство се нарича начинание, което произвежда материални продукти, а хората които се занимават с такова производство производители.
А това, че не разбирам от съдебно производство позна от първия път.
Не го разбира и половината ни държава и всеки като чуе за такова бяга като ужилен. За това че Адвокат, минтинчар, данъчен станаха мръсни думи са виновни тия, които ги упражняват тези професии.

В тая държава добри доходи имат - мазачи-зидари ,автотеникичии,
минтничари , данъчни , адвокати и съдии , и хора занимаващи се с престъпна дейност.

Аз съм програмист и съм на 500 лв заплата. Но ние произвеждаме продукт за разлика от съдиите макар и да не се вижда той се усеща.
МОга да ти покажа графична среда за машина за производство произведена от мен.

ПОЛИ не се подигравай за правописа ми преди съм писъл на латиница, а там се прескачат букви, правопис се потъпква защото няма съотвестващи букви тъси се само разбираемост мисля, че в поста ми това гоня.



"А в Началото беше твоята заплата от 500 лева..."

Разбрах какво имаш предвид...
lucius_seneca
Младши потребител
 
Мнения: 79
Регистриран на: 23 Апр 2010, 11:35

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот pravotoenedostuzno » 24 Юни 2010, 10:36

Уважаеми Юристи,
аз започнах само една тема която касае само етиката в съдебното производство,а по вашему за моите "постове" получих квалификации от типа на "вопли" и "рев".
Понеже не сам правно подкован ,не разбрах да някой да ми е одговорио на съмнението ми в етиката когато производството Ви има само едно правилно и законосаобразно решение, а производителите са два.
Никой включително и госпожа Поли_г не намери подход и каже как се оправдава за взетите пари (хонорар) когато клиента остане недоволен след тези "производства" т.ј.изгуби делото за което беше ,докато пълнеше гушата", беше многократно потупван по рамото и увераван че има случая (по някој път и съдията) в малкия си пръст......
Спорен ден на всички и излизам да не ви разплача с моите вопли и реване....
pravotoenedostuzno
Младши потребител
 
Мнения: 75
Регистриран на: 26 Авг 2009, 00:36

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот lexotan » 24 Юни 2010, 13:25

Абе момчето може и да не се изразява навсякъде съвсем сполучливо, но в думите му има много истина. Моралът като част от професионализма куца отвсякъде, а законността е съвсем осакатяла. Само да знае, че адвокатските номера са пряка функция на магистратските, депутатските и чиновническите. Въпросът е не кой е виновен, а кой е по-виновен. Невинни от сътворението насам няма, а по тия места моралът е отдавна извън праймтайма на ценностите. Да бяга навън, момчето, докато децата са още малки...
lexotan
Младши потребител
 
Мнения: 58
Регистриран на: 31 Юли 2009, 14:04

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 25 Юни 2010, 09:47

Мерси Лекс ти си първия, който видя ,че зад този хумор се крие нещо страшно -Тая ДЪржава ми посяга на Дома . Ако това беше човек, Вервайте ми Господ да е , щях да го срина. Аз се боря против системата, не против личността . Болно ми е, че повечето неща не сте ги разбрали.
И че оценявате все още хората по правописа и по външния им вид или по колата.
Аз се опитвам да ви обясня подходи , които съм ги прилагал защото съм правил неща, които малко хора могат. И тези подходи са ми помагали защото съм се постарал да изведа точни и глобални решения.

За да се бориш против системата първото нещо е да видиш болката на другите.За това и не бих отминал тая следователка с две деца .Която Държавата не е защитила. И за която вие не написахте един ред.

Бих я посъветвал ( или някой да и каже директно ) да не спестява имена.
Да постне една тема на видно място която да започва така.

Моето мнение е:

Иван ПеевЬ ми направи това и това .
АДДД Кросев му помогна по този начин.
Не бива да спестява и коствените извършители.

Време е да създадеме основната обратна връзка Правото НИ да изказваме МНЕНИЕ. И никой да не може да ни съди за това.
Искам да върнеме Морала в професията и живота. И това е силата ,която може да ни направи Силни и единни.


Искам да ВИ обясня, че моята лична трагедия не е по малка. Сестра ми се хвърли от 6 тия етаж , баща ми не издържа и след 6 месеца почина. Майка ми получи първи удар след 2 години , позакрепи се докарах я да живее при мен и съседите я умориха за 1 месец.
Бих апелирал да пишете кратки постове.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот kostadin_yordanov » 25 Юни 2010, 22:06

Интересно, защо озаглавена по такъв начин тема започва ориенитарана единствено към адвокатите. Нужно ли е да се припомня например, че делото за финансови злоупотреби срещу бившия изпълнителен директор на фондация "Демокрация" завърши с оправдателна присъда, защото самият прокурор пледира, че обвинението срещу подсъдимия не следва да бъде поддържано. „Обвинителят посочи, че давността на обвинението за документна измама е изтекла още през 2004 г. и каза, че са налице предпоставките да бъде постановена оправдателна присъда“ -- http://www.mediapool.bg/show/?storyid=134372. На 12 февруари 2009 г. по бившата вече телевизия „Ре:Тв“ събеседникът в края на емисията от 22:00 ч. разказа как, след като забелязали, че някакви роми даряват по 30000 лв. на въпросната фондация "Демокрация", решили да се поинтересуват за начина на живот на тези хора и намерили единия от тях да обикаля по кофите за боклук

Или може би това е единствен случай, олицетворяващ прокурорския "морал", а Вие не се досещате за други
kostadin_yordanov
Потребител
 
Мнения: 676
Регистриран на: 03 Дек 2009, 10:08

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 28 Юни 2010, 10:08

Има няколко варианта да покажеш ,че не разбираш някой единият е , като се правиш на луд.
На някой май им се отдава.

Казах че се боря със системата и искам да изолирам човешкия фактор като причнина.
Когато има осъдителна присъда винаги има двама виновни.Единия е Осъдения, а другия е държавата, защото е допуснала грешки при формирането личността или е оказала съдействие той да извърши престъпление.

Ако държавата остави една каса отклучена с пари на средата на пазара то все някой ще се опита да ги открадне. Тогава виновна е изцяло държавата.Но тя ще осъди крадеца.
За това и ВИ дадох оня пример , че 3% винаги биха извършили престъпления 30 % ако знаят че няма да ги хванат, а останалите 60 ако видят че другите 30 % не са ги хванали.

Ети защо аз искам да вкарам механизми, които затварят тия опасни явления.
Тоест аз искам да ремонтирам системата в динамичен режим , а не в статичен както става до сега с вечни реформи.

Аз съм свалял сложни софтуерни защити и ми се е налагало да мисля по нестандартен начин за да откия как би мислила личността, която ги е съдала тези защити.
Съжалавам но нямам време да ги проверявам за правописни грешки детето ме дърпа за ходиме да ритаме топка.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 28 Юни 2010, 21:07

Всъщност ме извикаха и за това не можах да довърша предишния пост. И аз се направих на ЛУд като ВИ казах, че нямам време да си оправя правописните грешки .Проблема е , че докато се правиме на Луди ни изядоха зелника.

Та исках да ви кажа, че като Дъжавата ни (съдебната ситема) не отчита каква е вината на държавата за извършване на престъплението се оказва, че тази информация изчезва, а тя е особено важна да се върне към ситемата за нейния контрол. И колкото и да ви се вижда маловажно това си е отворена ситема без контрол , която не може да отреагирва на промените.


Знаете ли защо простите неща се чупят по радко и работят по добре – Защото се правят от умни хора.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот error » 29 Юни 2010, 11:59

Mladoto, направи си блог, бе момче. Може някой и да ти го прочете. Обърна раздел "Съдебна власт" на смесица между "Искрено и лично" и "Размисли и страсти". Ако бях модератор, безкрайните ти умотворения щяха да са в "кръглата папка".
Аватар
error
Потребител
 
Мнения: 458
Регистриран на: 20 Окт 2004, 16:01

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 29 Юни 2010, 20:22

Изтриите темата и юзера ми !!! Друго по добро не мога да направя
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот ykovachev » 29 Юни 2010, 20:45

Е, драматизмът е излишен.
Не се ли замисляш защо остана да си говориш сам в общи линии. Защото е важно не само какво казваш, но и как го казваш? А?
Последна промяна ykovachev на 01 Сеп 2010, 12:33, променена общо 1 път
ykovachev
Активен потребител
 
Мнения: 2061
Регистриран на: 27 Сеп 2005, 12:27

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 30 Юни 2010, 10:32

Ако сте забелязали избягвам да ВИ отговарям директно на въпросите.Защото отката ви боли повече отколкото пораженията, които прави куршумът изстрелян от вас.Вас ВИ дразни ,че имате срещу вас човек мислещ по различен начин с изградена логическа мисъл ясни критерии и точни аргументи.

Ако за вас една тема е интересна ако пишете и ВИе то за мен критериите са посещаемостта на темата.
Понякога един ред казва повече стига думите да за подредени правилно.

Аз не искам да си купувам правосъдие в собствената ми държава ПРАВОСЪДИЕТО СЕ РАЗДАВА.

АКо искаш да ми помогнеш кажи къде да се обърна за да покажа това постановление на прокуратурата, в което ми обясняват че са прегледали документите и са установили че няма нарушения. Е аз искам АААААААРРГУУУМЕНТИ да ми кажат по кой закон считат че климатиците не са вредно влияние ,защото те не влизат като източници за домашен ШУМ ,както се оправдааваха до сега и сега замлъкнаха.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот ykovachev » 30 Юни 2010, 10:35

Правосъдието се раздава, но не е неограничен природен ресурс. Затова трябва да се раздава по някакъв определен ред. Хубав, лош - това е друг въпрос и този ред може да бъде предмет на конкретно обсъждане.
ykovachev
Активен потребител
 
Мнения: 2061
Регистриран на: 27 Сеп 2005, 12:27

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот error » 30 Юни 2010, 13:25

mladomo написа:.Вас ВИ дразни ,че имате срещу вас човек мислещ по различен начин с изградена логическа мисъл ясни критерии и точни аргументи.


:D :D :D
Безнадеждно е.
Аз се отказвам.
Аватар
error
Потребител
 
Мнения: 458
Регистриран на: 20 Окт 2004, 16:01

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 23 Юли 2010, 14:16

Правосъдитето не е ресурс нито полезно изкопаемо. Държавата е тази ,която трябва да регулира отношенията между гражданите си със зъкони , които да налагат справедливостта и законите трябва да са съобразени със справедливоста, а не обратното. И да ми твърдят че щом е законно е справедливо -С такава справедливост стигнахме дъното. А и не ми говори за изкуство дето го правят за пари и справедливост на която се наддава и който надцака печели.

А между другото снимаха предаване по слуая ми ,но го насочиха към личния проблем не към проблема ми с институциите. С една дума попокриха нещата колкото можаха , но пък бомбата е заложена чакам да го излъчат през септември да видиме какво ще стане. И се обрънах към към чужди медии.
Нищо добро не е дошло на тоя свят с добро.А и бебето знае че за да му дадът да суче трябяа да заплаче.А ние най-добре знаеме кога ни се бозае ,НО цицата са я захапали други
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот ykovachev » 25 Юли 2010, 18:51

Всичко е ресурс, бате. Хеле пък човешките ресурси :D
ykovachev
Активен потребител
 
Мнения: 2061
Регистриран на: 27 Сеп 2005, 12:27

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 25 Юли 2010, 20:18

НЕ ме разсмивай , Правосъдието е ответно действие на дъжавата с цел регулиране отношенията между гражданите. ДЪржавата влага РЕСУРС за поддържането на съдебната ситема и трябва да има механизми , с които да си поиска резултат.
Айде сега ти ще ми ги кажеш тия механизми за да поискам резултат по моето проиводство.
А на практика ето какво производство правите като тая прокурорка и сега се чудя към коя комисия да се обърна за да си разгледате прозиводстото, че бая намирисва на развалено.

Едно време имаше ОТК (Отделение технически контрол) за всяко производство айде ти ми къжи кое ВИ е ОТК-то на Вас.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 26 Юли 2010, 17:17

Искаха да махат едни лампови съоръжения за съобщения преди половин година и бях написъл в един форум не пикайте в стария кладенец преди да сте извадили вода от новия. Защото съвременната електроника и сателитна техника е зависима от магнитни бури и е само на 10 тина години.Та от форума веднага скочиха и почнаха да се оправдават ,че те не пикаели в кладенеца.И им обясних, че те и да искат не могат да пикаят в кладенеца пикаят тези ,които решават да се махнат съоръженията.Хубаво е ,че тия дето пикаха в кладенеца не спряха по стратегическите съоръжения. Явно понякога има полза от писане по форумите.

Та аз преди Бойко съм писъл за моя случай и ако ти казваш че има съвпадение в изказванията ни най-вероятно е той да ме чете . А и аз пиша за тия дето могат да пикаят в кладенеца .

Предполагам прокурорските постановления пак са част от производството на съдебната ни система. И не виждам нищо невярно в написаното в предишния ми пост. Естествено е и ти да си потърпевш и неодоволен. Проблема е , че като полицаите взеха страна писах до министъра и се направи проверка по слуая.ТОест полицията си е изградила обратната връзка горе долу. ПОлициата направи разследване по слуая и достави доказателсства по слуая. КОгато обаче прокуратурата не си свърши работата с тия постановления на кого да се оплаквам На Бойко ли пак. Нали според тебе той е ОТК то.
МИ нали говориме за демокрация , когато беззаконието достигне връх обикновенно се търси алтернатива или военно положение или някакъв друг вид законност.ПОгледни историята ще се убедиш.Каква демокрация е когато потребителя на закони не може да промени ситемата ако в нея има грешка какъвто съм аз.

КОе от моите възражения не са от съдебната система или пак не ме разбираш , ако тебе те изхвълят от дома най-вероятно ще ме разбереш.ТО сития на гладния не вярва.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот zidaromazach » 27 Юли 2010, 00:02

На сметище за психично обременени личности заприлича.
zidaromazach
Потребител
 
Мнения: 146
Регистриран на: 18 Юли 2006, 13:44

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот error » 27 Юли 2010, 16:04

Вярно е. От около 2 години нивото на форума върви надолу. Не личи на някой да му пука. Хубав форум беше, но като всяко нещо, което е оставено на самотек - буреняса.
Аватар
error
Потребител
 
Мнения: 458
Регистриран на: 20 Окт 2004, 16:01

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта


cron