начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Има ли етика в съдебното производство

Дискусии на тема съдебната власт в България


Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 12 Май 2010, 13:26

До колкото разбирам ти се опасяваш, че ще бъде засегната демокрацията с това мое предложение за отвързване ръцете на институциите. Мога да ти кажа, че механичното прехвърляне на един модел на съдебна власт или управление от една страна към друга не винаги работи , защото обществото трябва да е узряло. Защо не се опитате да прехвърлите демокрацията в Авганистан – щото демокрацията е крехка за оня начин на живот, а и е още много женска за да се упражняват върху нея хора, които нямат дори хляб.

ЧУЛ ли си термина талибан напоследък често изполван при нас . Това се хора боравещи със свременна техника със средонвекнвен начин на мислене. Резулата е само разрушение.

В интернет TCP протокола е основен за пренос на данни има 7 под нива ( слоя).Първия е физическото ниво , ако то не ти работи ,всчки останали дори и да са ти идеални пренос на данни няма да има.

Човека и неговия морал е в основата на всичко в основата на всяка професия.

НЕ почнеме ли да си пазиме къщичката сами скоро българи в българия няма да има.
Един премиер беше казал „Време е да си смените чипа”
А другия „ ЕМи – ЛОШ МАТЕРЯЛ”

Е айде да земеме да повярваме най-накрая че И в нас е проблема ДЕ !!!
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот ykovachev » 12 Май 2010, 17:23

Да, бе, спам. Точно си е. Истината е, че като влезе в парламента един законопроект, независимо какъв е, такива депутатски ашладисвания на гениални идеи има, че направо да ти хвръкне шапката.
Последна промяна ykovachev на 01 Сеп 2010, 12:31, променена общо 1 път
ykovachev
Активен потребител
 
Мнения: 2061
Регистриран на: 27 Сеп 2005, 12:27

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 12 Май 2010, 21:52

С жените првиме едно и също, когато ги мразиме и когато ги обичаме , но го наричат с ралични имена едното е „ псуване” а другото е „правене на любов”.

Стигнахме до извода, че в остновата е човека и неговия морал, но всеки го нарича с различни имена .

Прав си, че моята идея може да бъде опорочена от талибани както и съдебната ситема.
Новото в моята идея е друго . Да не се хабят излично ресурсите на държавата , а закона директно да стигне до потребителя.

КОгато за да се постигне едно решение, наказание , акт се използват неколкократно връщане и прехвърляне от институция в интитуция ,ангажриране на различни специалисти , дознатели инспектори това хаби ресурсите на държавата..

Това явление в природата се нарича резонанс. ТОгава цялата енергия циркулира между два елемента превръщайки се в топлина накрая от загубите а енергия навънка излиза много малко.
Тая приказка „Карай бе държава яка” не върви вече.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 14 Май 2010, 16:25

Вчера ходихме с жената да копаеме на село картофите. Връщам се съседката отдолу скача пред трабанта и крещи. Гръманал бойлера и почнал да залива надолу и тия спрели водата на целия блок.НЕМАМ НЕРВИ ЕЙ. Понеже спа в една работилница и не знам от кое да почна да оправям.
Жена ми вика :- Стига си оправял тия институции хвани се да оправиш бойлера, че секс скоро няма да видиш.
Аз и отговарям спокойно :- Жена с интитуциите секса е по-въбуждащ.

Щото му писах на БАте Бойко - намерете 1000 лв и оправете климатиците на съседката да не се занимавам с Институциите. Той не ми отговори списмо.

И сега гледам отговорил ми чрез медиите:
- Момче стига си навирал тоя малък твой морал в Съдебната система. Аз ще им ВКАРАМ ЕДИН ПО ГОЛЯМ морал . Ще им направя “МОРАЛНИ СЪДИЛИЩА”
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 15 Май 2010, 11:17

Имаше една кника като малък я четах с интерес „Радиото ли че то е много просто”
После излезнаха и няколко поредици „Телевизията ЛИ че то е мнного просто”

За това ще напиша книгата „Морални съдилища ЛИ че то е много просто”
Че напоследък повечето неМОРАЛНО но ЗАКОННО ограбиха държавата.

Критериите там са Взимане на повече от 30 000 лв от държавата и норма на печалба повече от 30 % на година , всичко останало е неморално и е за сметка на гърба на някой друг производител с изключение на проиводството в съдилищата.( очаквайте подробни обяснение в следващите постове)

СЪдебния състав е от 3 ма МОРАЛИСТИ един главен и двама помощници.
ВЛиза съмнително моралния елемент съкратено „СМЕ” по желание може и да го наричаме НИЕ СМЕ. Главния моралист съкратено МО го пита, ти колко взе от държавата с държавна поръчка или с директно пипане в касата.
СМЕ отговаря – 1 милион.
МО – Пич па ти си изял детските на няколко хиляди майки.Смяташ ли че е е морално?
СМЕ – Е не е МОРАЛНО ама е ЗАКОННО.
МО – Избери си догорока със съда за 20 години или на Арената на моралния съд..
СМЕ – договорка със съда

ОПисание на арената на моралния съд:
Арената на моралния съд е на Стадион „ВАсил Левски” Сектор Б е заграден с решетки и са пустанти няколко стотин майки на които не са плащани детски от 3 месеца.
В центъра на игрището се извежда подсъдимия. На централната трибуна затава БАТЕ БОЙКО и по негов знак се отварят решетките на Сектрор Б . Ако клиента успее да се добере до съблекалните преди майките да са го настигнали се счита за оправдан.
Всички приходи от арената отиват за изплащане на детски надбавки. С което пазарната икономика и личния интерес е на лице.А нека не го настигнат тия майки сега.

Имаше едни момчета тука във форума дето пускаха по някоя гадна диета в постовете, когато някой почне да си пише сам. Моля ВИ БЕ МОМЧЕТА пуснете некоя гадна диета със сигурност ще е по приятна за читателите.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 17 Май 2010, 10:43

Макар и гадничък предишния ми пост , аз не искам ние да се връщаме в средновековието за да решаваме правосъдието си на Арената. Факта обаче е , че държавата се ограбва по закокнен начин означава ,че някъде законите ни куцат.Аз не искам да Ви критикувам ( има достатъчно журанлисти за това повечето критикуват само но идеи не дават), а да Ви покажа че мехнизми има и не съм ги измислил аз.
МОмчета ВИЕ сте цветът на нацията и вие имате силата да я променяте на към добро. Не търсете някой да ВИ е виновен, когато вие самите нямате идея как да се оправят нещата.
Сега по темата:

Разликата между дивия капитализъм и напредналия ,е че напредналия е откраднал някой закони от социализма и ги е облагородил.Държавата е тая която трябва, със закон да регулира процесите ако иска да има справедливост и просперитет.Ако законите ни са като „закона за етажната собственост” дето сега като не живея в другото жилище ме карат пак да плащам чистачка, защото така решило събранието и защото закона всеки си го тълкува както иска няма как да се оправиме.

А тези неща за злоупотреби с фондове за наливане , пране на пари за ограбване на сектор от производството са толкова лесни за решаване само с един закон .
- заКОН ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА ПЕЧАЛБАТА. Познат по рано като закон за спекулата.
Е няма произвадство което да има по 150 % печалба , ако не е ограбвало други произвоства на входа или на изхода.
КОнкретен пример ви давам – МЛЕКОПРОИЗВОДСТВОТО. АКо в един момент млекопреработвателите почнат да реализират голям процент печалба то явно за млеко производителите печалбата ще малка и те ще са ограбвани с ниски изкупни цени, което ще направи това производство нерентабилно отттам и ще почне да изчезва а държавата после ще налива средства за да го възроди.
И тука ако държавата се намесва ще може да регулира и да дотира опеделен сектор за сметка на по лесни неща примерно търговията с млечни продукти която пак е в сектора млекопроизводство.

Сациализма ни даде невероятно наследство, но ние не го ползвахме като трамлин за нагори ми литнахме към блатотто с тройно салто и чупка в кръста.
Там се залагаше на морала и човека като остновна градивна еденица. Не е лошо да се опитаме да си върнеме Морала.
И ако искате да направите нещо за тая страна започнете от най простото - Идете на почивка в Б-я.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 19 Май 2010, 09:41

КОгато се обединява Американската с Руската космическа програма се оказва, че америкнаците имат парите, а руснаците технологиите и се получили доста комични ситуации .
На американците им направило впечатление, че руснаците доработват един модел не повече от 4 пъти и после правят нов модел. Тоест те считат, че след 4 тия път е безмислено да се правят поправки.
Ще отворя една скоба - Ако ви прави впечатление технологията я има там където няма пари. Значи където се работи за идеята има по -добри постижения . Така че не ме убеждвайте , че добрите програмисти са тия костюмарите с джиповете – тези са само търгаши. Самородните таланти са скрити, те не се забелязват защото правят нещата за идеята, а тях ги разбират много малко , само тези които са поне на 30 % от нивото им.

ВИндоса е операционна система, която има няколко устойчиви версии 3.11, 95 ,98 и ХР. Всяка версия позволява определени кръпки поправки до определено ниво и после се прави нова версия, защото хардуера непрекъснато се промяня и се търси адекватност.
След всяка версия има хора, които тестват версията, а и напоследак всяка грешка от потребителите се праща по нета ако разрешите. ТОест подсигурили са обратната връзка за корекция.
И сега по темата:

Е МОЖЕ ли един закон да се пълни непрекъснато с поправки и той да е адекватен.ЗАЩО след като се пусне проект на закон . Примерно „ за етажната собственост „ той не се раздаде на 100 домоуправителя и да се види какви ще са отзивите. ЗАЩО не се натрупват описания на дела, които се решават по даден закон за да се видят къде нещта куцат.
СЪЗДАВАНЕТО НА ЗАКОН И ПРИЛАГАНЕТО МУ Е ПРОЦЕС НЕ Е СЪСТОЯНИЕ.


Когато се прави нещо първото е да се определят критериите и целите, които трябва да се постигнат. Основното в един закон е да се търси първото разбираемост , недвусмислие , невъзможност за тълкуване, краткост и решаване на проблеми Директност и непротиворечие с други закони.
А като гледам как първо са говорителки по кабелни телевизии после почват да правят закони
и ги дават по всички телевизии ми е ясно, че не е ясно какво ще излезне от този закон дето ще го направят.
Ако някой иска да каже нещо, нека напише в темата аз обещавам, че повече няма да бия никой.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 10 Юни 2010, 09:20

ИЗНЕНАДА !!!
ПРОКУРАТУРАТА се е самосизирала по моя случай - има няма 6 месеца и трябваше.Тамън реших, че е станало нещо и като отворих писмото видях, че нищо не е станало. Прокуратурата ми е отказала да образува досъдебно производство.
Нали ви казах за оня филм дето Шефа на затвора първо влезна като затворник за да проучи проблемите на персонала.
Е аз почти влезнах да видиме сега дали ще захапят въдицата хубаво .Не че не си давам сметка, че тая риба може да ме убие.Ама ако преди ме докараха до желание да се убия , сега поне си имам повод.

Ето много малка част от текста по обжалването :
За мен е учудващо защо някой друг повдига проблема ми пред прокуратурата. Прокуратурата не пожелава да чуе моето мнение и дава заключение и очаква аз да го обжалвам без да е взела в предвид целия фактически марериал, който аз мога да и предоставя.Това е излишно хабене на време на високо квалифицирани специалисти , на които държавата плаща.

Е Бате Бойко е като неволята няма защо да Я викате , ми почнете да си оправяте колата сами.

Мисля че е време всеки простосмъртен да може да влияе на ситемата.
БЕЗ ТЕЗИ МЕХАНИЗМИ ДЕМОКРАЦИЯТА Е НА ЧЕРЕШАТА.

А Забравих да ВИ попитам . Бях ВИ пуснал една задачка в общите теми за едно детско корабче в кръгъл басейн ,гледам сте я изтрили. АКо не можете да прогнозирате какво ще стане с едно детско корабче след 1 седмица , не очаквайте да можете да правите по-сериозни прогнози за сложни ситеми каквато е СЪдебната.. Механизмите за управление и решаване на проблеми и задачи се раглеждат в точните науки това са математика , физика , автоматика ...

Ако продължите безпричинно да ми триете постовете ще считам това за опит за заглушаване на мнението МИ
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 13 Юни 2010, 10:02

Най-хубаво проблемите се откриват когато се пита конкретно.Иначе що да ми вярвате.

Айде два въпроса към прокуратурата.

Защо след като съм се жалвал пред 4 институции на прокуратурата и е трабвало 6 месеца за да се самосезира? Има ли изградени механизми , по които да го прави.
Иначе всяка институция ще покрива следващата и приказката ще е „гарван на гарван око не вади”

Цитат от обжалването:
Ако в моя случай това не беше шум, а беше радиоактивно заразяване , епидемия или друго опасно влияние ,колко човека трябваше да умрът ....

Защо след като Прокуратурата е обсипана с дела е извършила едни безмислен по стойност Акт ,като не се е постарала поне да изясни целия фактически материал, а ме е прескочила като фактор които може да изясни нещата.
Тука приказката е „Вода гази ,Жаден Ходи”.


Айде да видиме сега как прокуратурата чете законите. Тука вие сте на ход.
Те считат, че климатиците се отнасят към домашните дейности , както и няколко институции по ред са повторили това твърдение и като падне първия натам падат като домино.
Цитат от обжалването:

Цитирания закон в отговорът на министерство на здравеопазването в чл3, ал2 се отнася за „Щумът от домашни дейности” и не съм аз човекът, които трябва да учи институциите , кои са домашни дейности , но ще спомена , че става въпрос за кратковременна работа с дрелки, бързорезки, перални и всякакви шумящи пособия в домакинството - за това и тези уреди нямат норми на Шум в техическото описание. Климатиците са съоръжения , които се монтиран отвън на жилищата и те в техническите си описания имат норми на шум защото са предназначени за продължителна работа и се счита, че при продължителна работа въздействието им може да увреди здравето на хората ако не са в нормите и ако не отговарят на изискванията за монтаж.Това че тази институция не прави разлика говори лошо за нея и допринася за опасните последствия, за които съм описъл по-нататък.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 16 Юни 2010, 08:16

Виждам че се опитвате всякак да ми потулите темата ми , затова ще се постарая да се обърна към телевизии БНТ ,БТВ НОВА ТВ за да докажа, че вследствие на нехайното отношение на институциите „Тормозът от неправилно монтирани климатици” се е превърнал в масово явление в тази стана И че няма създадени ефективни механизми по които държавата да защитава гражданите си от вредно влияние в домът им или при неочаквани ситуации.
НЕ искам да давам точни описания как съседът Ви може да ви прични лъчева болест без дори да подозирате, защото това може да се използва недобросъвестно.
Всеки, които се опитва да търси правата на мнозинството се счита за луд, така че разбирам отношението ВИ.Тотално ми писна да бъда сам, когато се мъча да правя нещо добро.

Всъщност моята идея е, не да съдя моите съседи за тормоза и тримата полицаи , които по скоро мисля ,че са жертва на шантаж .МИсля че институциите с бездействието си са много по виновни.
Искам да докажа че:
Институциите не могат да си вършат работата защото всеки техен акт може да се атакува в съда, а никой не желае да си има работа със съда.Институциите отдавна са разбрали,че бездействието им устройва и тях и ония които ги командват, а данакоплатеца да се оправя сам. С това държавата е абдикирала от хората си.
Отделните инстиуции не могат да правят коректив една на друга , а само Съдебната власт.
В повечето пъти вишестоящата институция покрива дейстивията на по нишестоящата.Онова дето му викат синджир марка ИЛИ навързали са се като свински черва.Справка -Прочетете предишните два поста.
От където следва , че в Съдебната власт е струпана цялата власт. А ТОВА Е МНОГО ОПАСНО. Струпване на цялата власт на едно място за крехка демокрация без пари каквато сме ние,
е предпоставка за корупция и ужасно уродливи явления.

Така че това да се казва ,че сме полицейска дъжава си е малко като онова дето крадеца вика дръжте крадеца.
Съдебната власт обаче няма елементраните механизми за да регистрира събитие , камо ли да отреагира и/или да се създаде обратната връзка за самоусъвършенстване на ситемата.
.
За това и няма институция, която да прибере дацата НИ закъсали на летището във Франция по време на вулкана та се наложи премиера да праща превоз. За това и след трагедията в р ЛИМ и изгорелите във влака Кардам,задушените деца пред дискотеката както и другите трагедии нищо съществено не последва. За това и изядохме 20 годишното месо на света. За това и сега децата ни са като броилери едри , защото кой знае какви храни от животни хранени с анаболи са яли през тези години. Синът ми е на 7 г и е 36 кг но и повечето в класа му са така , на колегите децата също.
ПО рано жена ми ме питаше защо садя картофи на село, защото като си ги купиме ни излизало по- ефтино.
Сега ме кара да ходиме да садиме - чак сега разбра , че евтиното винаги излиза скъпо.Чак сега разбра, че имало ГМО и всякакви боклуци в храната ни.

Дано не стане доста късно, когато разбереме ,че си убиваме децата сами.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот ykovachev » 16 Юни 2010, 15:27

Седем поста последователно! Супер монолог! Ти биеш дори потребителя К.Йорданов по монологичност :D
Никой не ти потулва монолога, още повече не ти трие постовете.
Последна промяна ykovachev на 01 Сеп 2010, 12:32, променена общо 1 път
ykovachev
Активен потребител
 
Мнения: 2061
Регистриран на: 27 Сеп 2005, 12:27

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 18 Юни 2010, 14:41

ТИ си видял диалог преди ли ? Защото аз мисля , че и преди беше пак монолог само дето раздавах и шамари. Сега ви усещам по-близки и дори искам да си говоря с Вас , НО вие не искате. Не ми се сърдете , аз понякога съм добър и забавен не се плашете от мен.Което куче хапе то не лае.Обратното пак е правилно.

Аз искам от личното да изведеме изводи за общото. Вечера получих второ постановление по обжалването. Ето защо аз искам да се даде някаква автономия на иституциите и жалбите на граждани да не се решават в съда а от специално формирана група от специалисти в отделните области.Съда няма компетенцията да решава такива въпроси , а е претоварен от такива дела за това и ги карат на конвеир.
ВИе пак ще се смеете ама на мене ми се реве.

Седнала е кака Дуня прокурорката да пише постановление от моето обжалване след разследване на полицията. Ударила е една водка и ми е сбъркала пола изкарала ме е жена. Прочела ми е жалбата до половината и е видяла, че и другата половина да прочете ще разбере същото и като е намало техическо лице да и обясни за какво пиша е изтряскала няколко бисера и генерално заключение.
Аз пиша и обяснявам за сухармонични на основната честота на вибрациите на климатиците. А кака Дуня пише за шумово замърсяване и че климатиците излъчват шум.
Генералното заключение ще го цитирам, че всяка преработка би убило тънките нюанси на будната мисъл на един загниващ талант.
<<Иска се прокуратурата „ да вземе сериозно този проблем” а именно правилното монтиране на климатиците>>

Е па ВЕРВАЙТЕ МИ!!! ТОВА не съм знаял, че съм го искал.Я че одим бос, па па нема да сакам вие да ми монтирате климатиците.
Накрая е добавила че е прегледала материалите и е изведен правилен извод.

Е аз искам да ми каже прокуратурата по кой закон ми е отказано измерване на РИОКОЗ защото цитирания в по горен пост съм го писал не издържа. А да ми говориш общи лафове и това да е постановление някак не мога да го приема. И не е само това де.
АЗ ТАЯ ПАЛЯЧОВЩИНА НЯМА ДА ОБЖАЛВАМ В АПЕЛАТИВНИЯ СЪД.
Които не ми верва ще му пратя номера на постановлението И е редно ако има хора на прокуратурата все пак да се да се намесят.Ще ви предоставя всички данни и себе си .
Хубав съм със зелени очи, рус , строен и висок. Мацките ме харесват.

Писъл съм до премиера за това постановление Ако той е съгласен да се потули случая да го потулват.Писах до БТВ до НОВА тия на мене гледат като на непознато животно.Е от толкова писане забравих да пиша правилно .
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот error » 18 Юни 2010, 19:50

mladomo написа:Сега ви усещам по-близки и дори искам да си говоря с Вас , НО вие не искате. Не ми се сърдете , аз понякога съм добър и забавен не се плашете от мен.....


Не се плашим. Скучно ни е.


mladomo написа: Писъл съм до премиера за това постановление Ако той е съгласен да се потули случая да го потулват.....


Ето, нещата вървят добре. Ти си му писъл, той ще ти утговори и ще си опщувате.
Аватар
error
Потребител
 
Мнения: 458
Регистриран на: 20 Окт 2004, 16:01

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот Гост. » 19 Юни 2010, 16:10

:roll: :lol:

ВИе пак ще се смеете ама на мене ми се реве.


Аз се посмях, без значение визията ви, благодаря.
За вас- потърсете кърпички.
Гост.
Старши потребител
 
Мнения: 9438
Регистриран на: 25 Яну 2013, 17:33

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 20 Юни 2010, 18:56

Поли аз не плача само ми се реве ,защото това за съжаление е моята истината в хумориситичен вариант .

Шаха за това е велика игра, защото трябва да си построиш защитата така , че фигурите на противника да си пречат.В тая игра Аз простосмъртния гласоподавател играя срещу институциите, защото искам да ги накарам си вършат работата И да разбия тяхната защита „Гарван на Гарван Око не вади”.

Моето менение за равносметката до тука е :
„ Министерство на Здравеопазването „ оправдава Риокоз като твърди че климатиците спадат към категория домашен шум ( в предишен пост съм обяснил защо не е така) . Има нарушения и от общината .
Полицията прави разследване и подава даните на прокуратурата.
Прокуратурата с две постановления не пожелава да чуе моите обяснения и покрива нещата без да се позовава на каквито и да е закони само с общи лафове . За това аз викам следващата Власт Медиите (ОСНОВНА ВЛАСТ В РАЗВИТИТЕ ДЕМОКРАЦИИ). Тях ги разделям на частни и националната Бнт. ДО сега нарочно търсих само частните медии - резултата е „ЧЕКАЙ ние ще ти се обадиме”
Време е да заложиме капана с БНТ - нея я превзеха децата на бившите ни величия и я потопиха на кота 0.
И разбира се да подадеме кокала и на чуждите медии за да направиме сравнение къде са те /КЪДЕ СМЕ НИЕ.
И накрая Писах и на Премиера.


Е деца сега взимаме пуканки , сядаме и чакаме. Всяка институция , която играе честно играта ще пожелае да даде гластност на случая. Останалите гърмят.
Безхаберието на институциите са оставили хората да живеят в кооперации, които са се првърнали в малки гета. Защотото там всеки чупи стени както си иска , счупени комини обгазяват хората, шуми се , има и куриози дето с месеци счупени канални тръби изливат фекалии в мазетата ....
Време е НИЕ хората от тия гета да поискаме държаваност и законност след като държавата ни дой с данъци.
И нека това което върша , е в памет на моята майка, която я намерих заспала обгазена от един счупен комин с пяна на уста в едно такова гето.

АКо моите постове не продължат, значи някоя институция от тия некоректните е изпреварила и ме е ударила с бухалка в главата.
И не съжалявайте Вие бяхте от малкото , които сте видяли „БЯЛАТА ЛЯСТОВИЦА” на живо но за кратко.
Има вероятност и нищо да не стане в тая страна само това става от години.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот kostadin_yordanov » 21 Юни 2010, 07:39

Интересно, защо озаглавена по такъв начин тема започва ориентирана единствено към адвокатите

Висши прокурори мачкат следователка в услуга на корумпирани ченгета - изповед във "Фейсбук"

Следователката Мария Михайлова, станала известна, след като в интервю пред бТВ разкри как съдебните власти в България защитават разкрити от нея корумпирани ченгета от 6-о РПУ в София, замесени в разпространение на наркотици, пусна във “Фейсбук” подборно описание на цялата история (виж тук). От нея става ясно, че преди няколко дни зам.-главният прокурор на Върховна касационна прокуратура Първанов наредил устно на градския прокурор Кокинов да отмени заповедите си, с които следователката се възстановява на работа и й се изплащат компенсации за минало време, както е решил окончателно Върховният съд.
...

21 Юни 2010
http://e-vestnik.bg/9382/sasipana-ot-ko ... v-feysbuk/
kostadin_yordanov
Потребител
 
Мнения: 676
Регистриран на: 03 Дек 2009, 10:08

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот pravotoenedostuzno » 24 Юни 2010, 01:39

Уважаеми господа анонимни Юристи,
Като прост,безобразно некъдарен строителен инжинер-магистар по мостови конструкции преди известно време разбрах от един ваш колега ......_2008 че съм станал анонимен алкохолик, т.ј агент под прикритие на кварталната кръчма, а също така от госпожа ...._g че не знам като техническо лице къде се поставя коня-пред или зад каруцата.
Понеже и нискотехнологичното „младомо“ се уплете в разни правни софтвери реших малко да му помогна в започнатата тема която засягаше етиката не на високопроизводителните Юристи, а етиката на една система наречена съдебна, а нейните действия ПРОИЗВОДСТВА.
Правилно е започнало темата,нискотехнологичното „младомо“ но само забрави че както тоягата има само два края така и високотехнологичното съдебно производство има само две вазможности в чиито софтвери съ само два Юриста.
Независимо дали единия е ПРОКУРОР-обвинител, а другия адвокат заштитник в НК или са два козела на дървото изнад потока наречен производство от АПК и ГПК или подобно на тях.
Тогава за каква етика говориме ако в тези производства няма знак Х –нерешен резултат, а имаме знак 1 или 2.
Тогава етиката става на страната на „ГУШАТА“ понеже от беднија“умрял кон“ който едва е събрал пари за съдебни такси и някакъв минимален адвокатски хонорар няма какво да вземе знак 1 или знак 2.
Друго, аз като вешто лице на каква етика съм се нагледал и наслушал в разговорите измежду знак 1 и знак 2.
А с тази етика каква система за производство на (корумпирани) начинания е измислена от високотехнологичната юридическа гилдия. (подсетете се само за петната за строежи по брега на морето, адвоката на бившия престъпен военен министър и т.н.)
Аз на господин Калахан_2008,госпожа Поли_г и господин Хидден преди някой ден зададох въпроси във връска с разликата на отношението на адвокатите към длъжниците по Банкови кредити, и към богати длъжници по Търговско дело.
Те не ме удостоиха с отговор, смятайки че моето сиво вештество няма да проумее тяхната комбинаторика и етика.
Пак се отпеснах и плаша се че ще попреча на на съдебната власт.....
У спех и дерзайте високотехнологични и многотомни ЮРИСТИ
pravotoenedostuzno
Младши потребител
 
Мнения: 75
Регистриран на: 26 Авг 2009, 00:36

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот sunshine_75 » 24 Юни 2010, 01:48

ФАЛА на такиви хиксперти.... и магистари... :idea: :!: :idea:
sunshine_75
Потребител
 
Мнения: 821
Регистриран на: 13 Окт 2004, 09:36

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот Гост. » 24 Юни 2010, 02:26

Некоректна е твоята позиция от личната ти камбанария да ми вменяваш грехове. Прочела съм всичките ти вопли и те пропусках, но наистина прекали.
Ако ти си се именовал с "pravotoenedostuzno" аз съм тук със собственото си име. В този смисъл, ти си анонимен, аз съм се афиширала!
Май има нЕква разлика, м?

И манипулираш некоректно думите ми- темата бе за това, че са ти наложили ПАМ, който не си обжалвал. Е, от там идваше конят ти пред каруцата, така щото издирваше възможни механизми за обезщетение от страна на РБ.

"беднија“умрял кон“" дори не съм дискутирала, но да вметна- ако на конят му е нужен зоб, за да живее, защо последният прецени, че аз следва да фотосинтезирам, като ме лиши изначално от гориво? С к`во право?!? М? М?м? 8)

Апропо, поддържам Калахан, от морална гл. т., длъжникът, без значение какъв е и по какви причини е задлъжнял, си остава длъжник и не бива да черпи повече права от съвестния платец( това за ПАМ-а) и взискателят.
Оставам с надеждата, че и "строителен инжинер-магистар по мостови конструкции" ще разбере комбинаториката и реториката в този абзац.

Пък за адвокатът е без значение от какво естество произтича дълга на доверителят му ( "... разликата на отношението на адвокатите към длъжниците по Банкови кредити, и към богати длъжници по Търговско дело...."). Важното е да защити пълноценно интересите му- това е работа! Ако приемаш обратното за валидно, то и аз бих заключила кардинално ( без значение дали е грешно според собствените ми убеждения), че всеки "строителен инжинер-магистар по мостови конструкции" не влага еднакви знания и умения при изпълнение на задълженията си по строежи с различна величина ( за малките-влага по-малко знания или умения, а за по-големите повечко усърдие). Сигурно е нормално за теб, знам ли вече.
Нелепо сравнение, ама и доводите ти все такива.

п.п. Между другото, освен, че се завърна в страната си, върна ли парите на кредиторите си?

п.п.п. Извинете ме, г-н
Димитар Емануилов Скобелев ,ЕГН 4712016665, лична карта 158914909
viewtopic.php?f=27&t=37707&p=360768#p360768 , и вие сте се афиширал, при все да сте заличил впоследствие. По нЕкви съображения, вярвам, но с оглед историческата справка- първи абзац от постът ми е некоректен. :)
Гост.
Старши потребител
 
Мнения: 9438
Регистриран на: 25 Яну 2013, 17:33

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот pravotoenedostuzno » 24 Юни 2010, 03:34

Уважаема госпожо Поли_г,
Извинявайте че пиша и името Ви с кирилични букви, понеже това потърсихте в едно от обръщенията към всички присъстващи във форума. И вашето поли_г е толкова истинско колкото и моето анонимно „правотоенедостужно“ което е пародия на ПРАВОТО Е НЕДОСТИЖНО.
Първо всяка моя реплика е савсем логична и търсеща само точен и конструктивен отговор. Не съм манипулирал с думите ви уважаема Госпожо, само исках да кажа че знаех за Директивата на ЕС която задължаваше законописците на България да хармонозират българските закони с европейските започвайки от 01.01.2007 год. А моята мярка ПАМ наложена е 27.07 2007 год. Къде е коня а къде е каруцата. Погледнете решението на ВАС от март месец по съвсем един и същ казус. Така че никога не съм упътвал вопли ,само от Вас, като по усет сматайки за добар юрист, очаквах да получа и коректен отговор.
Што се фигурата „бедния умрял кон“ касае не ме разбрахте. В две мои дела по Търговския закон „охранената кобила“ с много шикалкавене на нейния адвокат протака делата скоро три години и ако ми дължи много пари. а да не говоря и за моя адвокат който ме тупаше по рамето че случая гоима в малкия си пръст и само дай хонорар. Тук се касае и до етиката в съдебното производство.
Што се касае за малки или голями конструкции залагането е едно и съшто само размерите които зависят само от зададените параметри съ различни, и там няма спечелен случай или изгубен случай. За недобросавестен проект или обект којто е причинил штети или вреди отива се направо в НПК като обвиняем по обществената сигурност. А при вас юристите колко пари толкова музика.Отговорност няма. Операцията е успяла а пациента е умрял.
Пак се разприказвах и плаша се че ще ви обидя с моите вопли....
Спорен ден. Иначе сте приятен дискутант и виждам че запалката ви е много бърза....
ПП. Што се касае моите задължения чакам да се ПАМ която ми е наложена отмени като неправомерно наложена и ЧСИ да погледне член 75 от ЗЧСИ и да ПЛАЩА понеже Р.България не одговара за действията на ЧСИ,освен пак ако кона ми е зад каруцата....
pravotoenedostuzno
Младши потребител
 
Мнения: 75
Регистриран на: 26 Авг 2009, 00:36

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 13 госта


cron