начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Има ли етика в съдебното производство

Дискусии на тема съдебната власт в България


Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 19 Апр 2010, 09:00

Напоследък много адвокати защитаващи знакови личности от престъпния свят и не от толкова престъпния твърдят че "Всеки престъпник има право на защита"
и правят гуша от вратичките и нескупосаните закони оправдавайки явни престъпления извършени от тези екземпляри.Та питам:
Има ли етика в съдебното производство- къде е моралът в професията и не знам защо го наричате производство като нищо не произвеждате.
Ако всеки разсъждава като вас -то ако аз разбирам от електроника бих могъл да направя дистанционен контрол за задеистване на бомба на някой терорист или заглушаващо устройство за крадене на автомобили.АКо ме ханат че съм извършил това ще ме осъдят за помагачество за извършване на престъпление .
Колко адвокати са осъдени за това че използват явни вратички да влачат дела да съботират производства по законен път и да оправдавят явни престъпления.
КОга ще се направи Орган независим от съда, който да следи за тези неща и евентуално да има властта да взима мерки. На запад има редица случай които срещу явни престъпници се взимат неявни мерки и те просто изчесват от тоя свят.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот Гост. » 19 Апр 2010, 10:17

и не знам защо го наричате производство като нищо не произвеждате.

:D
Колко адвокати са осъдени за това че използват явни вратички да влачат дела да съботират производства по законен път и да оправдавят явни престъпления.

:D

За шиканиране са предвидени глоби. Това със съботажа на съдебното производство( където нищо не произвеждаме :) ) не го разбрах- тълкувайте, моля.
За да оправдаят обвиняем, значи нещо не е така- най-малкото бай Стамат от лявото крило не е играл мача по правилата или пък....... правилата на играта са променени?!? кой знае... и ние играем по същите правила, измислени и въведени от УЕФА( тук е възможно сериозно да се дъня, така щото нищо не отбирам от футбол :P :lol: ).
За останалите причини( "съдията, съдията е ...." изтананикайте си го, като на футболен мач) - вина няма защитата.


Постът ви показва наистина неразбиране на законодателството ни, но сполай ви за усмивката, която провокирахте у мен.
Приятна седмица.

п.п.
правят гуша от вратичките и нескОпосаните закони оправдавайки явни престъпления

...........
Гост.
Старши потребител
 
Мнения: 9438
Регистриран на: 25 Яну 2013, 17:33

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 19 Апр 2010, 10:42

Поли - в тази страна производство се нарича начинание, което произвежда материални продукти, а хората които се занимават с такова производство производители.
А това, че не разбирам от съдебно производство позна от първия път.
Не го разбира и половината ни държава и всеки като чуе за такова бяга като ужилен. За това че Адвокат, минтинчар, данъчен станаха мръсни думи са виновни тия, които ги упражняват тези професии.

В тая държава добри доходи имат - мазачи-зидари ,автотеникичии,
минтничари , данъчни , адвокати и съдии , и хора занимаващи се с престъпна дейност.

Аз съм програмист и съм на 500 лв заплата. Но ние произвеждаме продукт за разлика от съдиите макар и да не се вижда той се усеща.
МОга да ти покажа графична среда за машина за производство произведена от мен.

ПОЛИ не се подигравай за правописа ми преди съм писъл на латиница, а там се прескачат букви, правопис се потъпква защото няма съотвестващи букви тъси се само разбираемост мисля, че в поста ми това гоня.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот biohazardos » 19 Апр 2010, 10:57

Абе програмистчето, защо се обаждаш неподготвен и сам се правиш за смях. Тука хората са юристи, ще ги разбиеш от смях... Производство на юридически не значи да садиш домати и после да ги ядеш ,или продаваш на пазара
biohazardos
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 19 Апр 2010, 10:52

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 19 Апр 2010, 11:19

Пич - " АБЕ ПРОГРАМИСЧЕТО" постави тема " Има ли етика в съдебното производство " . Това че не е производсво беше шеговита добавка и не знам защо ПОЛИ поиска обяснение за нея и моя правопис.Надявах се да поставиме човешките вазимоотношения и човещитанта на първо място във всяка професия.
Ощо взето това е нормална практика като няма доказателста, че е убил 200 човека
го съдят за това че им е взел парите.
Справка - Питайте Ал Капоне.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот biohazardos » 19 Апр 2010, 11:40

Пич, съдията прилага закона, прокурора прилага закона, адвоката също... Има и хора без морал , има и хора с морал. Лошото е ,че тия без морал стават пример за подражание, ама това няма нищо общо с досъдебното производство ,което е уредено от закона и което страните прилагат
biohazardos
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 19 Апр 2010, 10:52

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот ch3oh » 19 Апр 2010, 12:06

Към "моралният" тип: хайде да си представим следната ситуация:

В медиите се появяват съобщения, че "...mladomo, за назидание е убил трима души, за които е смятал, че са му откраднали 100 кг. кокаин, който той нелегално внасял и т.н. и т.н..."

Моля, отговорете си, какъв морал може да има този /адвокат/, който би поел защитата на mladomo?
ch3oh
Активен потребител
 
Мнения: 1022
Регистриран на: 21 Ное 2007, 12:03

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 19 Апр 2010, 12:50

ch3oh - нямах в предвид да няма адвокат подсъдимия , а морално ли е адвоката да го оправдава използвайки вратичките на закона и неговите недостатъци.

ykovachev За 3 десетилитения програмистите направиха чудеса в помощ на човечството , за столетия Съдебната система не мръдна хич.
Поставих тази тема не за да заяждам, а конструктивно да посочиме всеки как вижда проблемите. Всяка професия може да взаимства от други професии
примерно компютъра е създаден по подобие на човека. Има БИОС които е началната система която е равана на дишането у новороденото от там се проверява кава периферия е закачена и се зареждат драиверите за съответното устроиство принтер скенер. По същия начин и организма разпознава дали детето ще е МЪЖ или Жена и съответно активира хромонално съответните органи които ще са му нужни за да създаде поколение.

За съжаление съдии и адвокати са тези които са длъжници на обществото това е мое мнение. Повечето, които познавам са крайно ограничени в своята професия те не могат да си сменят електрическата крушка.Те са крайно високомерни в общуванията с останалите като " Абе Програмистчето".

Аз ще посоча защо се е развила нашата професия ,АКо те могат нека посочат развитие в тяхната ще ми е интересно да го чуя.
Софтуерната индустрия се е развила главоломно благодарение на използването на предишно натрупан труд в софтуерни пакети макроси и концепции.
Един програмист вече не е човек пишеш текста на програмата, ако не си запознат с оопределена концепция по съставянето на определен тип поведение на софтуера ще се оплетеш в собствения си капан.
Ние боравиме с милиони понятия функции процедури хедери но имаме хелпове в които по логическа връзка стигаме за секунди до тях.
Какво правите вие :) още се ровите по томовете защото не искате да научите дори как се борави с високо технолигична техника.


Надявам се на разговор а не на заяждане в постовете ВИ !!!
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот chadel » 19 Апр 2010, 13:19

Сега да се намеси Вихър Кискинов с неговата правна космонавтика и математически и логически конструкции от правни норми, да видиш за що иде реч.. :lol:

ПП: Това с производството беше наистина добро. :wink:
chadel
Потребител
 
Мнения: 649
Регистриран на: 12 Апр 2006, 20:10

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 19 Апр 2010, 13:39

Момчета - вие не видяхте нищо положително в темата. Отговорите ВИ само потвърждават моите думи за това че не се сближавате с никой.
За това ще ви задам конкретен въпрос.И ще ви кажа как решаваме ние такив апроблеми.
Ако ВИе сте адвокат и използвате вратичка в закона за оправдаване на престъпник. Защо вашата колегия не се замосизира за да затвори тази вратичка използвайки лостовете на закона или сизирайки народен представител за промяна на закон.
Ако вие нямате представа как да се затвори тази врата не търсетое други да са ВИ виновни.

Как програмистите решаваме такива въпроси. Вече има създаден самоусъвъженстванвуващ се софтуер които променя параметрите си в зависимост от натрупаните данни .Всяка Съвременна кола е снабдена с такъв софтуер за управление. И тя си самонаглася режима в зависимост от условията, в които работи.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот portokal » 19 Апр 2010, 13:40

chadel написа:Това с производството беше наистина добро. :wink:

Определено. Както и това:
"Но ние произвеждаме продукт за разлика от съдиите макар и да не се вижда той се усеща."
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител
 
Мнения: 5497
Регистриран на: 13 Яну 2005, 20:36

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 19 Апр 2010, 14:30

ykovachev - Пич това което виждам, е че искаш да говориме и всеки да си каже проблемите.
и това е първата стъпка към решаването им - ДА определеиш кое е проблем.
За това ще ти кажа и част от моите.
В момента уча англииски и като почивам ВИ отговарям.
След като ме игониха вандали от жилището ми заради правния апсурд и липсата на дъжавност. Написах една тема в Етажна собственост "Има ли институция, което може да те защити в дома от вредно влияние" Оказа се че май Няма макар че има напредък по въпроса със съседите края не му се вижда.А и ВИе от този сайт не можахте да дадете решнеия по въпроса.
Та сега мисля да понауча по-хубаво англииски да си хвана семейството и да се махам от тази държава.
Определено може да съм засегнал някой, но и вие по всякакъв начин се мъчите да ме унижите.Спрете да се хащате за правописа ми това не ви прави по-добри.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 19 Апр 2010, 15:34

ykovachev един от постовете си зададох въпрос защо при вашата система
не може да проработи тоя модел за обратната връзка и самоусъвършенстване на ситемата ВИ от към затваряне на незаконни вратички.
Ти ми изреди куп причини поради, които това не може да се случи.
Питаш ме в коя страна искам да емигрирам.
Иксаш да ми кажеш че и в другите държави има закони.
Оказва се че в америка всяко животно си има своите права и ако ти го подложиш на тормоз ще бъдеш задържан.Справка гледай Анимал планет има едно рпедаване точно по този въпрос.ТУка В Б- Я отрязаха краката на едно КУЧЕ
и го даваха по телевизията, а мен 4 месеца ме докараха до лудост от бесъние и болки в ушите и стигнах до там да си местя кревата в точки на затихване през ноща по стаята и НИТО ЕДНА институция не зае позиция.
Последно една тихомълком взе да ми помага каза се екип на БОЙКО БОРИСОВ.
Ама и аз не съм сигурен.
КЪДЕ СТЕ ВИЕ в тази ситуация.

В нашата страна се оакзва че съседа може да ме тормози и няма ЗАКОН и организация, която да ме защити.
Къде сте вие в тази схема на защита ?
Прокуратурата не може ли да се самосизира да защитава правата на на хората
когато институциите не искат да си вършат работата.

ЗАЩО МЪЛЧИТЕ

А това че не съм получил отговор за решването на проблема ми в Вашия саит не виня никокга просто споменавам.Не намерих отговор и никъде в нета.

Като цяло ИМА проблем няма решение. Виновните са някъде навънка.
Е няма ли най-накрая да потърсите проблема първо във Вас и после навънка
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот ch3oh » 19 Апр 2010, 15:40

"...защо при вашата система
не може да проработи тоя модел за обратната връзка и самоусъвършенстване на ситемата ВИ от към затваряне на незаконни вратички..."

Може ли да ми обясните, как именно си ги представяте тези "вратички"? /при това незаконни/
ch3oh
Активен потребител
 
Мнения: 1022
Регистриран на: 21 Ное 2007, 12:03

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 19 Апр 2010, 15:52

Прокуратурата не може ли да се самосизира да защитава правата на на хората
когато институциите не искат да си вършат работата.

[b]ЗАЩО МЪЛЧИТЕ
[/b]

момчета следете акцентите по темата и ако няма какво да отговорите не се сърдете че в един момент в тая страна ще останат САДИИИ АДВОКАТИ ,МИТНИЧАРИ
И ДАНЪЧНИ.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 19 Апр 2010, 16:08

Ако ти можеш да сезираш някой ще ти дам.

Отказ на РОИКОЗ да направят имерванията на шумовете.
Отказ на Министерство на здавеопазването да накарат РИОКОЗ да направят измерванията на шум.
Отказ на Общината предизвика проверка по слуая и да назначи имервания на ШУМОВЕТЕ.
Полицията казаха че те не се занимават с шумове от климатици.
СЛед като почнах и аз да шумя с един двигател в канче и като го пуснех съседите знаеха че и те няма да спят тази нощ спряха да пускат климатиците.

Една нощ дойдоха 3 ма полицаи и мепредупредиха да не тормоза съседите иначе ме чака глоба. И получих нервана криза същата нощ и напуснах жилището.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот teachtrg » 19 Апр 2010, 16:27

За етиката в съдебното производство.
Тя повелява, адвокатът ако е добър професионалист, да посочи всички процесуални нарушения, да обърне внимание на тях, особено ако са довели до нарушаване на други норми или права в процеса. Това не са "вратички" в закона. Всеки правник трябва да знае, че законът не е нива, върху която може да посееш всичко. Ако някой, бил той и най-великият полицай, следовател, прокурор или съдия е допуснал процесуално нарушение, то дълг на адвоката е, етично е спрямо клиента му, той да се позове на него. Етично е да си признаваме грешките и процесуалните нарушения, да се стремим да не ги допускаме повече. Не е етично обаче, ако няма правни аргументи, да се бори с други, да се разболява без да е болен, да не проявява такт и морал при отлагането и отстрочването на делата, да иска отовди за щяло и нещяло. Нагледали сме се на такива работи доста.
Последна промяна teachtrg на 19 Апр 2010, 16:33, променена общо 1 път
teachtrg
Младши потребител
 
Мнения: 25
Регистриран на: 04 Ное 2009, 18:30

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот ykovachev » 19 Апр 2010, 16:28

Вдигам ръце. Само си набивах пръстите да пиша :mrgreen:
Последна промяна ykovachev на 01 Сеп 2010, 12:27, променена общо 1 път
ykovachev
Активен потребител
 
Мнения: 2061
Регистриран на: 27 Сеп 2005, 12:27

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 19 Апр 2010, 16:46

ykovachev корава гилдия сте ти определено го доказваш е то за това сте на едно от последните места по доверие при социалогическо проучване. Защото промяна при вас хич.

teachtrg Едмирации за определението ВИ за етика в съдебното производство определено имате прекрасно виждане за щастливо бъдеще.
В слуая полицията не може да се произнесе за моя тормоз ако няма с какво да имери като моя тормоз така и тормоза на съседите има си определени норми за ШУМ.

Знаеш ли при нас програмистите няма сторйни определения за етика но продукта и неговата полезност доказва нашия труд. КОгато си направил грешка компилатора не ти компилира програмата и ти казва има грешка.Има и логиески грешки които се търсят с тестване на продукта.

Как обаче тествате вие вашия продукт ?
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Re: Има ли етика в съдебното производство

Мнениеот mladomo » 19 Апр 2010, 17:23

Вие нямате етика в спора аз съм тръгнал да търся в работата.
Използвах моя слуай за да мина от глобалното в конкретното .
Не съм очаквал да го ползвате това като атака срещу мене.
Зададох доста Въпроси .
КОгато една иституция няма конкретни критерии за оценка на труда си е като
музикалната гилдия и Човкека ГЛАС краси Аврамов.
ТО за това и Мишо шамара стана велик певец ама накарайте го да изпее една детска песничка ...

На запад има адвокатски фамилии които градят авторитета си с векове.
Една професия е стойностна когато се развива дълго време и опитът се предава.
Надявам се да влезнат стойностни хора в спора аз не съм обиждал никой до сега
казвам очевадни неща не искам никой да се припознава в тях.
mladomo
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 09 Апр 2010, 16:12

Следваща

Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 25 госта


cron