начало
Габриел взе мандата за кабинет след безпрецедентно закъснение, преговорите продължават Габриел взе мандата за кабинет след безпрецедентно закъснение, преговорите продължават

Нужен е истински дебат за реформиране на съдебната система

Дискусии на тема съдебната власт в България


Re: Нужен е истински дебат за реформиране на съдебната система

Мнениеот ivan_lawyer » 27 Май 2009, 21:27

Да отпадне съдебната ваканция?

И аз да се кандилкам по жегите - абсурд.

Тогава - навремето, като млад адвокат, беше друго.

Имаше едни летни сака, без подплата, изобщо - ажур.

А - сега - при новата мода - някакви бричове, не знам какво.

Имам два инфаркта и три любовници, не мога така, колеги.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5208
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Нужен е истински дебат за реформиране на съдебната система

Мнениеот karlson » 27 Май 2009, 23:00

Според мен съдебната ваканция така или иначе съществува само на хартия
Не обичам август месец, не ползвам отпуската си тогава и си заседавам на общо основание.
Нещо повече - никой не брои (вкл. Инспектората) съдебната ваканция за прекъсване на срока за насрочване (по наказателните дела трябва да е в двумесечен срок от постъпването), така че щем, не щем си гледаме наказателни дела.
Така че подкрепям Систем - да отпадне :D
karlson
Потребител
 
Мнения: 227
Регистриран на: 29 Юни 2007, 11:38

Re: Нужен е истински дебат за реформиране на съдебната система

Мнениеот miriam » 28 Май 2009, 09:03

:D
тя хубаво да отпадне , ама онези във ВСС-то питахте ли ги дали искат да се правят че заседават и лятото?
август е време за преврати и за цаца с бира-престанете да се чудите как да ми съкратите летните морета с глупотии и заседания, и без това миналото лято ощурях от работа и ремонти.Съдът е завистлив /и доста по-несговорчив/като ти види тена , а прокуратурата доста по-кръвожадна лятото , не знам защо така;
Лятото ще ми обвинявате хората за групи , отвличанета и рекети-това не е човешко, не е хуманно , не е европейско, не е ергономично-арестите са ползваеми предимно като зимни курорти, като захладнее да влизат в сезон!

р.р. днес е спасов ден , за който не знае-ходи се по росни ливади, пуснал си призовки на русалии и самодиви и не се прибираш в къщи привечер....

:mrgreen:
miriam
Потребител
 
Мнения: 577
Регистриран на: 30 Апр 2007, 08:17

Re: Нужен е истински дебат за реформиране на съдебната система

Мнениеот system » 28 Май 2009, 09:15

miriam написа::D
тя хубаво да отпадне , ама онези във ВСС-то питахте ли ги дали искат да се правят че заседават и лятото?

нали решихме, че ще им махаме статута на постоянно действащ орган - Милена направи такова предложение малко по-горе.
Съдът е завистлив /и доста по-несговорчив/като ти види тена ,

Слагайте тогата - тогава не се вижда :D
а прокуратурата доста по-кръвожадна лятото , не знам защо така;

а те щото сега са се спрели - цяло лято търкаляме мерки за неотклонение и разписваме претърсвания :wink:
system
Активен потребител
 
Мнения: 1873
Регистриран на: 22 Ное 2007, 10:34

Re: Нужен е истински дебат за реформиране на съдебната система

Мнениеот miriam » 28 Май 2009, 09:24

ааа...сега видях , колега :D
как са кайсиите , впрочем?

след като вече имаме адвокатска асоциация ,действаща на принципа на "Бърза помощ " с дежурства, наистина Милена е права да предложи да им се заздрави връзката с масите и да се прибират на работа в магистратурите.... :P
Впрочем , да споделя нещо.Много съм доволна от една тема тук, която вярвам макар и с капкомер и мъничко , но допринесе един важен съд да си смени началника.
Ще взема да не се учудя , ако някое предложение утре предизборно намери законодателна подкрепа в името на Великата Реформация.
Разберете , ЕС верно се разпада , няма от кого да чакаме турбо да ни ръчкосва с директиви.
:lol:
miriam
Потребител
 
Мнения: 577
Регистриран на: 30 Апр 2007, 08:17

Re: Нужен е истински дебат за реформиране на съдебната система

Мнениеот Гост. » 28 Май 2009, 10:36

miriam написа::D
р.р. днес е спасов ден , за който не знае-ходи се по росни ливади, пуснал си призовки на русалии и самодиви и не се прибираш в къщи привечер.... :mrgreen:


:roll: :lol: :lol: “Те ти булка, Спасовден!“ :wink: :mrgreen:
Гост.
Старши потребител
 
Мнения: 9438
Регистриран на: 25 Яну 2013, 17:33

Re: Нужен е истински дебат за реформиране на съдебната система

Мнениеот Гост. » 28 Май 2009, 21:44

:lol: :lol: брех, брех.... и там раздори.

Съдии и прокурори не взимат отпуск и източват съдебната система
http://lex.bg/bulletin/?isu=331&tp=n&id=7634
„http://www.mediapool.bg” / 27.05.2009

В съдебната система работят хора, които не са ползвали отпуск от десет години. В същото време редовно отсъстват от работните си места, а освен това по закон имат и ежегодна съдебна ваканция от месец и половина.

Въпросът бе поставен в сряда пред Висшия съдебен съвет (ВСС) от неговия член Иван Колев. Той посочи, че масовият отказ от ползване на отпуск източва бюджета на съдебната система.

Висшите магистрати обаче "намериха" изход от създалата се ситуация с решение да задължат административните ръководители в страната да осигурят възможност за ползване на отпуски както на магистратите, така и на администрацията.

Председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев на свой ред се възмути и обяви за противоконституционно решението на предходния ВСС, според което, когато мандатът на висш ръководител в магистратурата изтече и той стане редови съдия или прокурор да продължи да получава началническата заплата.

Това трябва да бъде отменено, смята Лазар Груев. Пред журналисти той посочи като примери изтеклите мандати на негови заместници, както и на редица други магистрати. Заплатите на тези хора за следващите месец все още не са определени и за това искам този въпрос да се реши сега, добави Груев, а ВСС реши, че ще разисква казуса на следващото си заседание.


Хайде да видим как ВСС върна топката на Лазар Груев... :wink: :lol:

Висшите магистрати пак бламираха шефа на ВКС
http://lex.bg/bulletin/?isu=331&tp=n&id=7636
„http://www.mediapool.bg” / 27.05.2009

Висшият съдебен съвет (ВСС) отново бламира председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лазар Груев и показа, че му няма доверие. Това стана в сряда, когато с мнозинство 13:10 за председател на бургаския апелативен съд бе преизбрана Дора Чинева вместо предложения от Груев магистрат Яни Бахчеванов.

Преди това шефът на ВКС призова колегите си във ВСС, "ако му имат доверие" да гласуват за Бахчеванов, който е редови съдия в бургаския апелативен съд. Той е почтен човек, гледал е едни от най-тежките дела, а за дългогодишната му кариера вишестоящият съд е отменил едва десетина от актовете му. Дайте ми възможност да работя с човек, на когото имам доверие, аргументира номинацията си Лазар Груев.

Думите му обаче не трогнаха болшинството във ВСС, което даде доверието си на Дора Чинева, за която неофициално се твърди, че се ползва с протекции на депутати от ДПС. За нея ласкаво се изказа Иван Колев от ВСС, според когото тя се е доказала като отличен професионалист, няма забавени дела и е създала добър колектив.

ВСС не за пръв път бламира председателя на ВКС. Това например стана и при избора на ген. Веселин Пенгезов за шеф на апелативния съд в София. Членовете на ВСС предпочетоха военния магистрат пред фаворита на Груев – Даниела Атанасова.

Изборът на Пенгезов предизвика лавинообразното недоволство на мнозинството магистрати от апелативния съд и на Съюза на съдиите в България, които остро протестираха срещу "непрозрачния избор" на Пенгезов.

Размяна на реплики между съдиите и ВСС по повод избора на генерала, който, според неофициална информация е част от ловната дружинка на президента Първанов, съвсем не е приключила.

Четири европейски мерки

От Съюза на съдиите предложиха на кадровия орган четири мерки при избора на административни ръководители в системата.

Писмото е подписано от председателя на организацията Стоил Сотиров и е отговор на становището на ВСС, изразено след избора на Пенгезов, според което "досегашните избори на административни ръководители в съдебната система протичат по един и същи начин - при максимална прозрачност и ясни критерии."

Съюзът на съдиите припомня на ВСС, че според Закона за съдебната власт (ЗСВ) критериите за оценка за заемане на ръководна длъжност са: способност за работа в екип и разпределение на задачи в него, способност за вземане на решения, представителност.

При атестирането на административен ръководител или на заместник на административен ръководител се анализират и отчитат и резултатите от дейността на органа на съдебната власт, който той ръководи

На кадровиците са обръща внимание, че показателите за оценка на представителността са: поведение, което издига авторитета на съдебната власт, умение за комуникация с други държавни органи, граждани и юридически лица.

За да бъдат спазени изискванията на ЗСВ и установените европейски стандарти, Съюзът на съдиите предлага на ВСС да бъдат широко огласени критериите за оценка и избор на административни ръководите, приети от самия съвет

Да се даде възможност на кандидатите за заемане на длъжността "председател на съд” да изложат концепциите си за управление по достатъчно достъпен за обществото начин

Да бъдат обсъдени открито всякакви данни за кандидатите, които се появяват в публичното пространство и са станали достояние на членовете на съвета. Освен това на ВСС се предлага да излага публично съображения кои качества на кандидата са довели предпочитането му пред останалите.

От Съюза на съдиите изтъкват, че предложенията им "не представляват стремеж за намеса в работата на ВСС, а изразяват нашето желание да помогнем за това, процесът за назначаване на административни ръководители, който се наблюдава както от цялото българско общество, така и от ЕК, да бъде открит и честен".
Гост.
Старши потребител
 
Мнения: 9438
Регистриран на: 25 Яну 2013, 17:33

Re: Нужен е истински дебат за реформиране на съдебната система

Мнениеот donna » 24 Авг 2009, 08:52

http://www.monitor.bg/article?id=211067

Това е весникарска история ,но може ли да бъде вярно ?

Призовките ще могат да се получават и по мейла
Викат ни в съда с SMS
Проверяваме и хода на дело по мобилния телефон
23 Август, 2009
НАТАЛИЯ ФИНАШКОВА Малкото на брой призовкари в София едва смогват да разнесат купищата съдебни съобщения.

За да бъдете призовани като страна в съдебно дело, вече няма да получавате лист хартия, а sms. Тази революционна за българската съдебна система идея се обмисля от известно време в магистратските страни, но сега вече е на път да се осъществи. Причината за въвеждането на новата технология е, че досега действащите призовкари трудно могат да се справят с хитростите, които подсъдими и свидетели използват, за да избегнат явяването в съдебната зала.

Идеята на магистратите е призовките за дела да се изпращат като кратко съобщение на мобилния телефон. Лицето ще се счита за редовно призовано, когато се получи "доклад", че съобщението е пристигнало. Подобна система действа от години в Германия, Англия и Корея. Освен като sms призовката ще може да се получава и като електронно писмо. Там също ще е достатъчно да се изпише, че то е доставено.

От мобилния си телефон можете да проверите и хода на интересуващо ви дело. Преди време бе изработен софтуер за Съдебната административна система (САС). Системата е предназначена за автоматизиране дейността на магистрати и съдебни служители в различните районни, окръжни и апелативни съдилища. Софтуерът е проектиран от екип на "Информационно обслужване" АД - Варна, със сътрудничеството на магистрати и съдебни служители. В проекта бе заложено всяко съдебно дело да се проектира в електронна папка. Всички документи, съдържащи се в хартиените папки, се съхраняват в цифров вид. САС осигурява достъп до информацията за разглежданите в съдилищата дела. За целта е необходимо клиентът да е включен в Интернет или да притежава GSM апарат с WAP браузер 1.1.

Снимки: Марин КръстевМного от призовките се връщат в цялост, тъй като лицата не са открити на посочения адрес.


Ако новата система бъде въведена у нас, призовкарите ще работят зад компютър, вместо да обикалят кварталите. Освен това ще се "връчват редовно" десетократно повече призовки, отколкото в момента. Към днешна дата в бюро "Призовки" към Софийския градски съд се получават дневно между 1500 и 3000 призовки, които трябва да бъдат разнесени из столицата. Служителите на бюрото успяват да се справят обаче само с половината от тях. Причина за това са хилядите законови неуредици, позволяващи лицата да живеят на определено място без да имат редовна адресна регистрация, обясняват призовкарите. Заключените врати на блоковете и високите огради с охранители на мутренските къщи също са част от пречките, които спъват работата на служителите.

В последния доклад на ЕК за развитието на съдебната реформа у нас бе констатирано забавяне на дела заради нередности при призоваването. Именно затова магистратите се надяват, че с новата система голямата част от делата ще се отпушат.


.
donna
Старши потребител
 
Мнения: 5350
Регистриран на: 10 Яну 2003, 19:58
Местоположение: Свищов

Re: Нужен е истински дебат за реформиране на съдебната система

Мнениеот kostadin.iordanov » 24 Авг 2009, 13:15

donna написа:...
Това е весникарска история ,но може ли да бъде вярно ?

Призовките ще могат да се получават и по мейла
Викат ни в съда с SMS
Проверяваме и хода на дело по мобилния телефон
...


Е какво общо имат такива подробности с истинския дебат за реформиране на съдебната система, от който се нуждаем? Не виждате ли, че все още не е започнала задълбочена реформа на съдебната власт
kostadin.iordanov
Потребител
 
Мнения: 646
Регистриран на: 20 Яну 2007, 14:59

Re: Нужен е истински дебат за реформиране на съдебната система

Мнениеот plamen_penev » 24 Авг 2009, 18:15

kostadin.iordanov каза:
Е какво общо имат такива подробности с истинския дебат за реформиране на съдебната система, от който се нуждаем?

Нищо разбира се... Но погледнете кой го поства... и няма да се чудите! Просто така си представят някои "магистратски среди" съдебната реформа. :(
plamen_penev
Активен потребител
 
Мнения: 1388
Регистриран на: 13 Май 2007, 17:01
Местоположение: Пловдив

Re: Нужен е истински дебат за реформиране на съдебната система

Мнениеот donna » 24 Авг 2009, 18:38

Темата е за юристи ,а не за хора ,които хал хабер си нямат от право и до какво може да доведе това ,което съм пейснала ,ако го приемат.
donna
Старши потребител
 
Мнения: 5350
Регистриран на: 10 Яну 2003, 19:58
Местоположение: Свищов

Re: Нужен е истински дебат за реформиране на съдебната система

Мнениеот kostadin.iordanov » 24 Авг 2009, 20:19

donna написа:Темата е за юристи ...

Не, това не го пише, нито в началото на темата, нито се отнася за секцията, където тя се намира. Вие наистина ли не виждате как е дефинирано самото заглавие на темата? Не виждате ли, че все още не е започнала задълбочена реформа на съдебната власт, както написа и Комисията на ЕО в последния си Доклад за напредъка на България
kostadin.iordanov
Потребител
 
Мнения: 646
Регистриран на: 20 Яну 2007, 14:59

Re: Нужен е истински дебат за реформиране на съдебната система

Мнениеот kostadin.iordanov » 11 Сеп 2009, 09:53

№: 38

Дейност: Решение на ВСС за приемане на оценка на съдебната реформа и изготвяне по-късно на план на ВСС за продължаване на реформата в съдебната система

Отговорна институция: ВСС

Срок: 30.11.2009 г.

Очакван ефект: Анализ на съдебната реформа и набелязване на мерки за продължаването й
____________________________

Из График на неотложните мерки и действия на правителството и органите на съдебната власт за изпълнение на показателите за напредък в областта на съдебната реформа, борбата с корупцията и организираната престъпност за периода септември – декември 2009 г.
http://www.justice.government.bg/new/Do ... 0_2009.doc
kostadin.iordanov
Потребител
 
Мнения: 646
Регистриран на: 20 Яну 2007, 14:59

Re: Нужен е истински дебат за реформиране на съдебната система

Мнениеот nezret » 16 Сеп 2009, 14:06

8) Мда, повече от нужно е реформиране на съдебната(а и на другите системи) система.
За щастие издателя ми е впечатлен от съдържанието на първата ми книга Проблемите на съвременната демокрация. До края на месеца се надявам да довърша последните глави и другият месец да бъда дадена за предпечат и печат.
от А до Я изложение на проблемите във властта(включително съдебна),анализ за тяхното възникване, решения за премахването им.
Ще се чуе и види,ще се критикува, ще се цитира, ще се обвнинява моя милост във всякакви изми и други неща от живота.
Съдебната система заема почетно място, макар и не централно в анализите ми и визията за решаване на проблемите.
Както се казва когато му дойде времето. За щастие времето идва бързо.
Времето на празни приказки и оправдания отива в историята. Идва времето на действията и прагматичния подход по стандартта Бабучев 1.проблем,2.анализ3.решение,4.действия и контрол и 5. резултат. Защото както казва Дизраели Обществто се интересуа от резултата.
Аз съм оптимист. Още повече че изложенията са принципни и конструктивни и не касаят само България.
Там ще видите моята визия за качествено и бързо правораздаване. Необходимостта от промени в устройственото и процесуалното законодателство.
Най голямото достойнство на закона е че не се влияе от емоции.
http://www.vasilev-babuchev.com
nezret
Потребител
 
Мнения: 635
Регистриран на: 19 Фев 2003, 00:39
Местоположение: София

Re: Нужен е истински дебат за реформиране на съдебната система

Мнениеот Pink_Floyd » 26 Сеп 2009, 16:58

http://www.justice.government.bg/new/Do ... 9_2009.pdf

Бе време да се отпочне подобна дискусия! А тя може да бъде продължена в този форум!
Pink_Floyd
Потребител
 
Мнения: 238
Регистриран на: 09 Яну 2008, 09:58

Re: Нужен е истински дебат за реформиране на съдебната систе

Мнениеот kostadin_yordanov » 26 Юни 2011, 09:30

Толкова ли е трудно?
Нов модел на съдебната система
...
24 юни 2011
http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... _e_trudno/

Обърнете внимание колко политически е въпросът за съдебната реформа. Докато Народно събрание след Народно събрание политическите представители всъщност имитират воля и замазват проблема с безброй думи и какви ли не партизански решения. И в т.ч. сега управляващите работят за зависимостта на съдебната, а не обратното
kostadin_yordanov
Потребител
 
Мнения: 676
Регистриран на: 03 Дек 2009, 10:08

Re: Нужен е истински дебат за реформиране на съдебната систе

Мнениеот chadel » 26 Юни 2011, 11:11

Нужна е една по-якичка гьостерица, мен ако питаш. И като ги почнеш наред, ама без да признаваш мъж, жена, син, червен - а на тебе, а на тебе, а на тебе, а на тебе ... Може да не е демократично, ама повече ще допринесе за установяване на демократичните ценности, отколкото безсмислено дърдорене, клиширано до безобразие през последните 20 г. - "прозрачност", "конструктивен диалог" и прочие нищо незначещи тъпни..
chadel
Потребител
 
Мнения: 649
Регистриран на: 12 Апр 2006, 20:10

Re: Нужен е истински дебат за реформиране на съдебната систе

Мнениеот hidden » 01 Юли 2011, 07:41

Нужно е разширяване на кръга на отговорността на държавата по ЗОДОВ, подобно на отговорността на ДСИ по чл. 441 ГПК, както и търсенето на регресна отговорност от виновните длъжностни лица, в частност съдии и прокурори, от страна на държавата, за неправилни и незаконосъобразни актове, вследствие на които държавата е осъдена да заплаща обезщетения от съдилищата в Страсбург и Люксембург. Едва когато се бръкне в джоба на магистратите, едва тогава ще се научат какво значи отговорност в истинския смисъл на думата.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител
 
Мнения: 1238
Регистриран на: 02 Юли 2009, 23:08

Re: Нужен е истински дебат за реформиране на съдебната систе

Мнениеот inspectora » 01 Юли 2011, 10:10

hidden написа:Едва когато се бръкне в джоба на магистратите, едва тогава ще се научат какво значи отговорност в истинския смисъл на думата.

И нали се сещаш тогава какво ще стане ... или що па да се замисляме - всички "под ножа" ...
Тези неща са мислени и измислени много отдавна - виж там имунитети разни, ала-бала ... А сега си помисли как би работил един съвестен магистрат /остави ги тези, които са сложени от някой някъде/, ако не знае дали случайно вътрешното му убеждение няма да се разминава с това на колегата от ВКС, или Страсбург /примерно/ ... Ами просто никой няма да подписва решения повече и никой няма да става магистрат, щото не си струва там за една заплата, при положение, че гледат дела за милиони, някой ден да се окажат длъжници на някой ...

... ама то не става само с ядене /в случая с хейтърство/... трябва и малко акъл ...

Просто има нЕкои неща, които не се решават с писане на нови и нови закони, а с промяна в самосъзнанието /правосъзнанието/. Магистратите да не са "по рождение" корумпирани, лоши и т.н. - в голямата си част това се дължи на обществото - щом има натиск да се корумпирам, все ще се намери начин това да се случи, нали? Или тези неща никой не го интересуват.
Та когато всички малко по малко станем по-добри и честни, тогава и магистратите и държавата ни леко-полеко ще започнат да отговарят на изискванията на обществото. Защото в едно общество всички системи са на едно и също дередже - на това на обществото като цяло. И разсъжденията от типа - "що пък ние първо да се променим, като они са крадливи и корумпирани", не вървят. Първо променяме себе си и тогава искаме това и от останалите! И си избивате от главата, че това може да стане за ден-два, или мандат-два. Това се случва за поколение-две, но някой трябва да го започне, за да се случи!

Иначе тоя филм: "Този е виновен /разбирай предишната, или пък другата - съдебната, законодателната, изпълнителната власт/ - бой по каската!" сме го гледали мнооого пъти ... още от преди освобождението, та до сега се повтаря епизод по епизод ...
inspectora
Активен потребител
 
Мнения: 2794
Регистриран на: 11 Мар 2003, 14:47

Re: Нужен е истински дебат за реформиране на съдебната систе

Мнениеот hidden » 01 Юли 2011, 22:29

inspectora написа:
hidden написа:Едва когато се бръкне в джоба на магистратите, едва тогава ще се научат какво значи отговорност в истинския смисъл на думата.

И нали се сещаш тогава какво ще стане ... или що па да се замисляме - всички "под ножа" ...
Тези неща са мислени и измислени много отдавна - виж там имунитети разни, ала-бала ... А сега си помисли как би работил един съвестен магистрат /остави ги тези, които са сложени от някой някъде/, ако не знае дали случайно вътрешното му убеждение няма да се разминава с това на колегата от ВКС, или Страсбург /примерно/ ... Ами просто никой няма да подписва решения повече и никой няма да става магистрат, щото не си струва там за една заплата, при положение, че гледат дела за милиони, някой ден да се окажат длъжници на някой ...

... ама то не става само с ядене /в случая с хейтърство/... трябва и малко акъл ...

Нещо май не сте прочели много добре какво съм написал, нито сте вникнал в него. Ако вътрешното убеждение на съдията от по-долната инстанция се разминава с това на съдията от ВКС, то това няма да има никакви имуществени последици за него, защото решението му ще бъде отменено. Тук аз говоря за случаите, когато съдията е постановил решение, с което е нанесъл вреди на някоя от страните, след това страната ни е осъдена да заплаща обезщетения на тази страна и това се дължи не на несъвършеното ни законодателство (защото в доста случаи причината е в това, а не в съда), а на погрешно формираното у съдията "вътрешно убеждение", което е довело до това всички ние като данъкоплатци да плащаме за това грешно вътрешно убеждение. За мен правото не е нещо, което е изцяло субективно, в смисъл, че всеки има различен възглед за него, затова всяко вътрешно убеждение е правилно само по себе си - не, има неща, които са в явно противоречие и със закона, и с практиката на другите съдии, да речем, но просто някои съдии си затварят очите за закона, понякога водени от користни цели, понякога просто защото са загубили връзката с реалностите и се изживяват като непогрешими и недосегаеми.
Всъщност, inspectore, преди да ме обвинявате в хейтърство, е хубаво да си отворите ЗОДОВ и да прочетете там някои и други текстове, може би тогава ще вникнете в това, което казвам сега, а именно - че и в момента може да се търси имуществена регресна отговорност спрямо съдиите, но 1. няма кой да я търси и 2. се прилага в строго лимитирани случаи.И ако обичате ми кажете защо може да се търси деликтна отговорност от един ДСИ или ЧСИ, но не може от един съдия? Нима ДСИ/ЧСИ пак не действа с вътрешно убеждение? Защо от едните длъжностни лица с публични функции може да се търси имуществена отговорност, а от други - не? Е на тези въпроси искам първо да ми отговорите, а после ми кажете кой мисли - аз или Вие. Защото според мен има двоен аршин, който ще се радвам да ми обясните на какво се дължи, щом Вие сте мислещия, а аз съм мислещата тръстика във Вашите очи...
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител
 
Мнения: 1238
Регистриран на: 02 Юли 2009, 23:08

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron