начало
Отговорността на посредниците в контекста на новия Регламент за цифровите услуги Отговорността на посредниците в контекста на новия Регламент за цифровите услуги

ВСС - наглост, облечена във власт

Дискусии на тема съдебната власт в България


Re: ВСС - наглост, облечена във власт

Мнениеот listi » 30 Юли 2009, 08:42

До богинята Церера.
Ако "колегата", както му казвате, беше обявил и за протокола във ВСС къде си търка половия член, щяхте да разберете съвсем ясно, защо ще черпи баница, а после и печено прасе, ако трябва. Обадете се на някой случаен "колега" във вилаета му, в съда или в кръчмите около съда там, и ще ви кажат всичко, защото то се върши открито, при спазване на пълна полова прозрачност. :D :D :D
Моля, първо се обадете по телефона или питайте някой случаен от вилаета, за да ви осведомят, и после отговорете, защото иначе пак ще излезе, че отговорите ви са "готови" още преди да чуете въпросите. :idea:
listi
Потребител
 
Мнения: 156
Регистриран на: 23 Апр 2008, 15:17

Re: ВСС - наглост, облечена във власт

Мнениеот Гост » 30 Юли 2009, 14:27

Не чета вестникарски бълвочи, а се старая да седя и далеч от махленщини.
Поставеният от Вас сериозен проблем обаче, ме заинтригува. :roll:
Според мен решение има радикално - винаги може да се узакони задължителна магистратска кастрация - по този начин популацията магистрати ще бъде държана под контрол, и е напълно сигурно, че няма да се размножава :idea: :idea:
Последна промяна cruel_la на 02 Авг 2009, 15:12, променена общо 1 път
Гост
 

Re: ВСС - наглост, облечена във власт

Мнениеот system » 30 Юли 2009, 14:44

cruel_la написа:Според мен решение има радикално - винаги може да се узакони задължителна магистратска кастрация

АААА, не ! Не си ги давам ... :twisted:
system
Активен потребител
 
Мнения: 1873
Регистриран на: 22 Ное 2007, 10:34

Re: ВСС - наглост, облечена във власт

Мнениеот portokal » 30 Юли 2009, 15:02

Айде, недейте чак така, 21 век сме - достатъчно е да дават обет за целомъдрие като монасите. :) При нарушаване пък все ще е достатъчно дисциплинарно уво.
Впрочем монасите даваха и обет за бедност и послушание, май така беше.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител
 
Мнения: 5497
Регистриран на: 13 Яну 2005, 20:36

Re: ВСС - наглост, облечена във власт

Мнениеот ponedelnik » 30 Юли 2009, 16:12

Благодаря, Богиньо, за проявената грижа!
Миризмата не е от мен. Не защото мисля така, а защото обективно полагам усилия - не се потя обилно, но пък се къпя редовно с вода и сапун. Сутрин излизам чист и спретнат, скромно дезодориран. По същия начин се грижа за професионалните си ниво и ангажименти.
Българското гражданство и ЕК считат, че съдебната ни система и работата на ВСС не ги удовлетворява, защото: 1. ...; 2. ...; 3. .....
А според божествената ви промисъл вие казвате, че всичко си е наред с реформата. Считата за нормална шега изреченото от Г.Шопов.
Не съм съгласен с вас, богиньо!
Г.Шопов има право на мнение, но изразеното от него в същността си е проява на нездраво отношение към задълженията му. Г.Шопов може да лобира за Марияна, някоя си, ако разполага с факти, от които се установява, че тя най - пълно отговаря на обявените предварително обективни изисквания, защото: 1/ е решила всичките, по реда възложени й, дела - качествено мотивирани и в срок; 2/ е с най - висок ранг; 3/ с най - дълъг стаж, поради което следва да бъде назначена тя, защото й е ред, а не Веселка. Доколкото разбирам, в случая е точно обратното - по-назад подредената Мариянка е назначена, защото Г.Шопов иска това, поради което ще ги черпи с баница, а Веселка ще се наложи, освен да работи, за да не я изпреварят отново при следващо назначение, да намери някой като Г.Шопов, който да я хареса - защото носа й е по римски благороден, или защото просто е симпатична, или защото полата й разкрива хубави нозе.
Аз искам в 28-те окръжни района най - компетентните и авторитетни колеги да са адм.ръководители и изобщо не ме интересува какви са им носовете, краката и пр. И защото уважавам колегите магистрати и вярвам във волята на мнозинството повече, отколкото във волята на единия председател на Апелативен съд, съм съгласен предложения за следващ адм.ръководител да могат и да трябва да правят, не само те, но и Общите събрания на магистратите от съответния съд.
Не искам
ponedelnik
Младши потребител
 
Мнения: 54
Регистриран на: 24 Сеп 2007, 07:37

Re: ВСС - наглост, облечена във власт

Мнениеот ponedelnik » 30 Юли 2009, 16:23

И ако не го направи, ще си остане подредена напред в списъците, които не били класиране, и ще продължи да работи максимално качествено, да събира рангове и стаж, но никой няма да я избере, защото ще има нови Мариянки, които от 125-ти в списъците да става първи в класиранията. А накрая ще се появи някой като К.Пенчев и ще каже, че тези които имали стаж и си стояли на едно място в кариерата, трябва да си останат там, защото това показвало, че нямат качества.
ponedelnik
Младши потребител
 
Мнения: 54
Регистриран на: 24 Сеп 2007, 07:37

Re: ВСС - наглост, облечена във власт

Мнениеот listi » 30 Юли 2009, 16:33

Понеже ponedelnik започна да прави разбор на повишението на Мариянка, все пак да кажем, че освен нея и Веселка има и една Иванка, която е участвала в състезанието, и която е била с много много по-добри данни и показатели по атестация (за гръдна обиколка и бедра не се споменава :P ). Така че, ако Веселка е била третата в първоначалната класация, битката не се е водила между първата и втората, а между втората и третата, като накрая излиза, че третата е била втора, а втората става първа (за което има роля и тук поменатата вита баница :D ). Само че най-безобразното е, че когато първата, Иванка, ходи във ВАС и се жали, че е изпусната от второто раздаване (приключило пак в полза на Мариянка, разбира се :D ), от там и отговарят да си гледа работата (или другите работи :P ) - мотив: жалбата й срещу първото раздаване била оставена без уважение, тъй като ВАС повишавал "по целесъобразност", и затова тя нямала вече право да участва в повторното раздаване (един вид, хем участва в "конкурса", хем не участва :D :D :D ).
Та всичко това се върши съвсем, съвсем, прозрачно, като на цирк ! :D :D :D
listi
Потребител
 
Мнения: 156
Регистриран на: 23 Апр 2008, 15:17

Re: ВСС - наглост, облечена във власт

Мнениеот plamen_penev » 30 Юли 2009, 17:54

Много и особено прозрачно listi... Толкова прозрачно, та чак ... прозира :lol:
Но не разбирам защо е този спор? Всичко си е точно ponedelnik! Та нали system показа вече тук, че гръдната обиколка и правилния нос са ЗАКОННИ критерий за избор! Ще го постна пак да не го търсите:
ЗСВ каза:
Чл. 201. (1) Критериите за оценка за заемане на ръководна длъжност са:
1. способност за работа в екип и разпределение на задачи в него;
2. способност за вземане на решения;
3. представителност.

Няма точки, няма класации... Трябва да е представителен кандидата! Забележете и т.1 от Закона - тя не казва за това колко е голям екипа, и двама души са екип, нито какви са задачите в него. Не пропускайте и т. 2! Може пък тази Веселка, както и предхождащата я Иванка, да е представителна, но да се е показала в някакъв момент неспособна да взема правилните решения?
plamen_penev
Активен потребител
 
Мнения: 1388
Регистриран на: 13 Май 2007, 17:01
Местоположение: Пловдив

Re: ВСС - наглост, облечена във власт

Мнениеот listi » 30 Юли 2009, 19:03

Не, plamen_penev, тук нещо не схванахте. Тези три съдийки не са се напъвали за началнички, а само да скочат от районен в окръжен съд. Дори на най-малкото столче там, но да са по-горе, на по-високо, с по-голяма заплата и с по-малко работа. Забравих да спомена, че друго не се променя: "независимостта" им остава същата, както и безотговорността. :D Затова толкова се натискат. А за такова повишение критерият представителност отсъства, той е само за началничките. :cry: Има само стаж, при положение, че са с равна атестационна оценка. Там също на Мариянка са й ударили едно рамо в оценката, защото за разлика от оценките на другите двечки, първоначално тя е била ДОБРА, но с една вита баница и голям дамаджан ракия от Г. ШОПОВ във ВСС е станала МНОГО ДОБРА. Четете материала от Капитала. :D
listi
Потребител
 
Мнения: 156
Регистриран на: 23 Апр 2008, 15:17

Re: ВСС - наглост, облечена във власт

Мнениеот listi » 30 Юли 2009, 19:21

Чета в протокола 51 на ВСС от 10 декември 2008 г. във в-к Капитал, и не вярвам. :D :D :D Някакъв СТОЙКО СТОЕВ казва там на втората страница, най-отгоре (страница 96 по номерацията на протокола): Това не е класиране, а подреждане. :D :D :D
И след него всички, начело с ГЕОРГИ ШОПОВ, започват да хвърлят заклинания, че е подреждане, а не е класиране. :D :D :D http://www.capital.bg/showblog.php?stor ... 81&ref=rss
Някой тук на форума може ли да ни каже каква е разликата между подреждане и класиране ? А пък този СТОЙКО СТОЕВ що за птица е и откъде се приземи във ВСС ? :roll: Такъв умник за първи път срещаме във ВСС, а, богиньо Церера ? Или има и други ? Кажете ги, моля, със съответните примери ! :P
Ей, какво хубаво нещо е прозрачността, особено когато се ръсят подобни бисери на всеослушание ! :D
listi
Потребител
 
Мнения: 156
Регистриран на: 23 Апр 2008, 15:17

Re: ВСС - наглост, облечена във власт

Мнениеот cerera » 30 Юли 2009, 22:30

ЦИТАТ НА listi -"Ако "колегата", както му казвате, беше обявил и за протокола във ВСС къде си търка половия член, щяхте да разберете съвсем ясно, защо ще черпи баница, а после и печено прасе, ако трябва. "

ДА СЕ РАЗГРАНИЧА - Нямам думи. Занемях. Да си губя времето да изказвам мнение за теми, провокирани от толкова посредствени същества. Първо listi се надява за пандела, после за набиване с бухалки, а сега мисли кой, къде си търка половият член.Да не би листи да е търкала не точният полов член и за това да е толкова гневна? Няма как да си толкова вулгарен и цинимчен, ако не си част от тази игра. Listi - ТИ - "Вие не заслужаваш" да не би компромисите ти да са били напразни. Не ти е харесвало да се гънеш и сега, какво - някой друг? Извади вулгарното си лице и плюеш по колеги, които не познаваш. Нещастно съществуване, обречено на провал.ТРАГЕДИЯ
От мен до тук. Да се занимавам с първосигнални простаци не ми приоритет.
Колеги от форума надявам се да има по- градивен диалог някъде във времето и провокиран не от лични неудачи на ДРЕБНИ ХОРА. СРАМ МЕ Е, ЧЕ СЕ ПОДВЕДОХ И ИЗОБЩО ВЗЕХ СТАНОВИЩЕ.
cerera
Младши потребител
 
Мнения: 37
Регистриран на: 03 Сеп 2008, 15:37

Re: ВСС - наглост, облечена във власт

Мнениеот listi » 31 Юли 2009, 09:43

cerera написа:
ЦИТАТ НА listi -"Ако "колегата", както му казвате, беше обявил и за протокола във ВСС къде си търка половия член, щяхте да разберете съвсем ясно, защо ще черпи баница, а после и печено прасе, ако трябва. "

ДА СЕ РАЗГРАНИЧА - Нямам думи. Занемях. Да си губя времето да изказвам мнение за теми, провокирани от толкова посредствени същества. Първо listi се надява за пандела, после за набиване с бухалки, а сега мисли кой, къде си търка половият член.Да не би листи да е търкала не точният полов член и за това да е толкова гневна? Няма как да си толкова вулгарен и цинимчен, ако не си част от тази игра. Listi - ТИ - "Вие не заслужаваш" да не би компромисите ти да са били напразни. Не ти е харесвало да се гънеш и сега, какво - някой друг? Извади вулгарното си лице и плюеш по колеги, които не познаваш. Нещастно съществуване, обречено на провал.ТРАГЕДИЯ
От мен до тук. Да се занимавам с първосигнални простаци не ми приоритет.
Колеги от форума надявам се да има по- градивен диалог някъде във времето и провокиран не от лични неудачи на ДРЕБНИ ХОРА. СРАМ МЕ Е, ЧЕ СЕ ПОДВЕДОХ И ИЗОБЩО ВЗЕХ СТАНОВИЩЕ.


До богинята Церера.
Надявам се поне да сте хубавица, защото иначе когато си поискате повишение, ще трябва много пари да се изръсите. Разбира се, те бързо ще се избият на новата служба, но все пак е трудничко да се дадат наведнъж. :D
Та ако сте хубавица, проблемът Ви е решен и ще видите, че търкането с такива майстори като кадровика на съдебната власт хич не е неприятно преживяване. :P
Още една света вода ненапита, която ще се изживява като съдник още години наред чак до пенсия. :cry: Пази Боже от българското правосъдие. :cry:
listi
Потребител
 
Мнения: 156
Регистриран на: 23 Апр 2008, 15:17

Re: ВСС - наглост, облечена във власт

Мнениеот plamen_penev » 31 Юли 2009, 11:12

listi каза:
Някой тук на форума може ли да ни каже каква е разликата между подреждане и класиране ?

Имам един познат - водолаз... та той казава: "Сега - левия борд отдясно, а десния - в средата!". Този "пренареждач" е изглежда един от многото умници, които съм срещал по съдебните зали. Преди време една прокурорка от ВАП зашемети адвоката ни, като "виртуозно" разви тезата, че "плащане в брой" и "плащане по банков път" било синоними... Та тя и cerera е май от тази категория :roll:
plamen_penev
Активен потребител
 
Мнения: 1388
Регистриран на: 13 Май 2007, 17:01
Местоположение: Пловдив

Re: ВСС - наглост, облечена във власт

Мнениеот dozn03 » 04 Авг 2009, 17:04

Признавам си, че не изчетох изцяло всички постове, но останах с впечатление, че смятате, че класирането се извършва по конкретния брой точки от атестацията, което въобще не е така. И тъй като, както някой вече беше отбелязал, в 99 % от случаите атестациите са с толкова точки, че попадат в графата "много добра", реалното подреждане се извършва по ранг и стаж. Аз смятам, че тези показатели не винаги са толкова обективни. Лично моето мнение за тези конкурси е, че следва да се промени закона, така както беше преди, но за съжаление просъществува много кратко в този си вид: всички да ходят на конкурс с изпити - и външни и вътрешни. Доводите за тази промяна бяха, че процедурата по тези конкурси била много тромава и по този начин се улеснявало кадруването и по-бързо се назначавали хора на свободните места, което запълвало глада за кадри в съд. система. От личните ми наблюдения обаче установявам, че обявеният на 17.03.2009 г. конкурс чрез атеситране не е стигнал до никъде, даже още не са върнати от ВСС единните формуляри за запознаване с изготвените от пом. атестационни комисии атестации. Същевременно, конкурсът за външни, който беше обявен на 29.05.2009 г. /близо два месеца по-късно/ вече е на финала, даже вече има назначени от него. Ясно е коя процедура е по-бърза.
Освен това според мен лично трабва да се разграничи като процедура повишаването от преместването. Но това вече е съвсем друга тема.
dozn03
Потребител
 
Мнения: 248
Регистриран на: 17 Окт 2006, 00:16

Re: ВСС - наглост, облечена във власт

Мнениеот Гост » 05 Авг 2009, 15:36

Тцтцтц, а аз да обмислям всяка несправедливост в професионалния си път, обяснявайки си я лесно, но не чак елементарно :idea:
Значи - аз на упоменатите изисквания на чл. 201 ЗСВ, отговарям.
Остава, в духа на изложеното по-горе от колегата listi, което ме "накара да прогледна" :idea: , до края на отпуска си упорито да дефилирам, готвейки се за тура по бански костюми на кОнкурса за административни ръководители.
А :!: И да не забравя да кажа нещо за световния мир.
Гост
 

Re: ВСС - наглост, облечена във власт

Мнениеот plamen_penev » 05 Авг 2009, 17:09

Така излиза cruel_la... И помисли за мотото си :)
plamen_penev
Активен потребител
 
Мнения: 1388
Регистриран на: 13 Май 2007, 17:01
Местоположение: Пловдив

Re: ВСС - наглост, облечена във власт

Мнениеот Гост » 05 Авг 2009, 18:12

Мотото ми е чудесно за умеещите да го тълкуват :)
Гост
 

Re: ВСС - наглост, облечена във власт

Мнениеот listi » 06 Авг 2009, 19:40

ВСС оневини и награди мързелив прокурор от Тутракан
Скандал между инспектората и Висшият съдебен съвет
:D :D :D
http://mediapool.bg/show/?storyid=155165&srcpos=1

ЗАКОН ЗА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ

Чл. 166. (1) (Изм. - ДВ, бр. 33 от 2009 г.) Съдия, прокурор или следовател подава оставка с най-малко едномесечно предизвестие.
(2) В срока на предизвестието съдията, прокурорът или следователят е длъжен да изготви всички актове по делата и преписките, които са му разпределени, а нови дела и преписки не му се разпределят.
(3) (Нова - ДВ, бр. 33 от 2009 г.) Съдия, прокурор или следовател не може да бъде освободен от длъжност по чл. 165, ал. 1, т. 2, ако срещу него е образувано дисциплинарно производство за налагане на наказание по чл. 308, ал. 1, т. 6, до приключване на производството.
listi
Потребител
 
Мнения: 156
Регистриран на: 23 Апр 2008, 15:17

Re: ВСС - наглост, облечена във власт

Мнениеот melanie » 10 Авг 2009, 09:40

cruel_la написа:Тцтцтц, а аз да обмислям всяка несправедливост в професионалния си път, обяснявайки си я лесно, но не чак елементарно :idea:
Значи - аз на упоменатите изисквания на чл. 201 ЗСВ, отговарям.
Остава, в духа на изложеното по-горе от колегата listi, което ме "накара да прогледна" :idea: , до края на отпуска си упорито да дефилирам, готвейки се за тура по бански костюми на кОнкурса за административни ръководители.
А :!: И да не забравя да кажа нещо за световния мир.


Проблема е, че и по масата да се разходиш гол /за по-добра концентрация на вниманието :wink: /, даже не по бански кадровиците ще продължат да зяпат в мониторите на лаптопите пред тях, но както се оказа и при тази дейност нищо не вършат - няма как по друг начин да си обясня факта, че назначават за председатели на съдилища хора, срещу които колегите им са подали жалби за нарушения и са показали ясно, че не желаят да работят с тях, по тия жалби са разпоредени проверки /уж/ и твърденията в жалбите са подкрепени с писмени доказателства за безхаберия и груби нарушения при ползване на властовия ресурс. В България конкурсите са фарс, който мисли противното е наивник или живее на Луната. :wink:
melanie
Младши потребител
 
Мнения: 39
Регистриран на: 12 Юни 2002, 21:20

Re: ВСС - наглост, облечена във власт

Мнениеот cerera » 04 Сеп 2009, 12:09

Имам намерение да си заровя главата в пясъка, но ме притеснява това, което ще остане отвън, а то ми е много ценно.
cerera
Младши потребител
 
Мнения: 37
Регистриран на: 03 Сеп 2008, 15:37

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron