начало

ВАдС предупреди адвокатите – без платен членски внос за тази година, няма стикер за 2021 г. ВАдС предупреди адвокатите – без платен членски внос за тази година, няма стикер за 2021 г.

Иск за разваляне на договор за издръжка и гледане!

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Иск за разваляне на договор за издръжка и гледане!

Мнениеот M.Borisova » 28 Ное 2008, 14:40

Мария от гр.Сандански сключила договор за издръжка и гледане с племенницата си. Племенницата изпълнявала задълженията си 10г,когато леля й заминала да живее при приятелка в Гърция. След като заминала племенницата не се интересувала повече от нея, за да разбере как занапред да изпълнява задълженията си. Минали 6 г. и лелята предявява иск за разваляне на договора за издръжка и гледане поради неизпълнения на задълженията от страна на племенницата. На първото заседание Иванова( лелята) заявява, че племенницата е трябвало да изпраща пари за издръжка независимо къде се намирала тя.
Племенницата от своя страна твърди,че тя се е задължила по договора за гледане и издръжка да го изпълнява в град Сандански. Но след като леля й заминала я лишава от възможността да изпълнява задълженията си по договора.

Бих искала да Ви попитам какъв е реда за разваля на договора и кога племенницата изпада в забава? Какво може да направи племенницата? Следва ли съдът да уважи този иск за разваляне?
Благодаря сърдечно!
"Правото е изкуството на доброто и справедливостта" Целз
M.Borisova
Младши потребител
 
Мнения: 22
Регистриран на: 14 Окт 2007, 23:12
Местоположение: Благоевград

Re: Иск за разваляне на договор за издръжка и гледане!

Мнениеот marconi » 05 Дек 2008, 19:35

Реда за разваляне на договора е съдебен ; племенницата изпада в забава от момента,когато престане да изпълнява задълженията си ; племенницата може да поиска трансформиране на задължението си в неговата парична равностойност ; при тези данни само съдът ще прецени дали да уважи този иск за разваляне ,след като събере и друга информация относно фактическата обстановка
marconi
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:50


Назад към Договор за издръжка и гледане


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron