начало

Президентският съветник Пламен Узунов вече е с обвинение Президентският съветник Пламен Узунов вече е с обвинение

Нот.акт за пок.-продажба по пар.16от ППЗУЖВ-ГМЖСВ

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Нот.акт за пок.-продажба по пар.16от ППЗУЖВ-ГМЖСВ

Мнениеот naj-dobrata » 20 Юни 2002, 19:24

Как се оформя нотар.акт за покупко-продажба по параграф 16 от ППЗУЖВ-ГМЖСВ.Покупко-продажбата се извършва по реда и условията на ЗУЖВГМЖСВ и при извършването на правната сделка да се има предвид разпоредбата на параграф 4а от допълнителната разпоредба на ЗУЖВГМЖСВ.
naj-dobrata
 

RE: Нот.акт за пок.-продажба по пар.16от ППЗУЖВ-ГМЖСВ

Мнениеот Jack_Daniel`s » 21 Юни 2002, 00:02

В какво си НАЙ-ДОБРАТА щом питаш?
Jack_Daniel`s
 

Re: Нот.акт за пок.-продажба по пар.16от ППЗУЖВ-ГМЖСВ

Мнениеот mitrandir » 27 Юни 2002, 17:05

Прощавай, но какво в частност е ППЗУЖВ-ГМЖСВ?
mitrandir
 

Re: Нот.акт за пок.-продажба по пар.16от ППЗУЖВ-ГМЖСВ

Мнениеот мария » 02 Юли 2002, 22:49

съжалявам че получаваш толкова безпредметни отговори. Явно и хората, които ти отговарят нищо не знаят. Е не всеки един от нас можеи да знае всичко и със сигурност тези които досега са ти писали незнаят. Ще ти помогна. Горе в шапката ще нампишеш: нотариален акт за продажба на недвижим имот по реда на ЗУЖВГМЖСВ
след като опишеш че купувача е съгласен и купува описания имот за сумата от /съответната сума/ отдолу пребави един абзац, че имота на настоящата продажба се извършва по реда и условията на ЗУЖВГМЖСВ. Успех!
мария
 

Re: Нот.акт за пок.-продажба по пар.16от ППЗУЖВ-ГМЖСВ

Мнениеот Митко » 04 Юли 2002, 20:16

Най-добре питай някой нотариус. Той ще ти каже какво точно му е необходимо. Нали все пак при него ще мине сделката. Не си губи времето да чакаш някой от форума да ти подскаже. Сигурен съм, че повечето нотариуси биха ти отделили нужното внимание.
Митко
 

Re: Нот.акт за пок.-продажба по пар.16от ППЗУЖВ-ГМЖСВ

Мнениеот minas » 10 Юли 2002, 00:15

Съгласно този параграф трябва да има отделна точка от нотариалния акт, която да съдържа определен текст. В момента по памет не си спомням точното му съдържание, но мога да го намеря от кантората и утре да ти го изпратя. Ако не си наясно с процедурата по комплектоване на всички необходими документи за сделката, можеш да получиш информация от Общината. Там има отделно служба, която дава информоция във връзка с тези продажба, мисля че точно казват съдържанието на тази точка от акта.
minas
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 26 Юни 2002, 00:04

Re: Нот.акт за пок.-продажба по пар.16от ППЗУЖВ-ГМЖСВ

Мнениеот pepa » 18 Юли 2002, 17:02

Това, което ти е казала мария е така, просто точната формулиравка зависи от вкуса на нотариуса, при когото изповядваш.
pepa
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 28 Яну 2004, 16:02

Re: Нот.акт за пок.-продажба по пар.16от ППЗУЖВ-ГМЖСВ

Мнениеот nenova » 30 Юли 2002, 19:11

Този нотариален акт с нищо не се различава по форма от обикновения нотариален акт за покупко - продажба. Ако желаете, може да уточните още в заглавието му, че се извършва по реда и условията на ЗУЖВГМЖСВ, но това не е задължително. Важно е в текста на самия акт да бъде посочено това обстоятелство. Обикновено това става в т.І след описанието на имота и определянето на цената. Вписва се изречението: "Сделката се извършва по реда и условията на ЗУЖВГМЖСВ". В т.ІІ от акта " Купувачът (името му) заяви, че е съгласен и купува от продавача (името му) , недвижимия имот, описан в пункт първи от настоящия натариален акт на посочената в същия цена, по реда и условията на ЗУЖВГМЖСВ." Това е дастатъчно за да бъде призната сделката за извършена по реда на този закон и да бъдат изплатени на купувача лихвоточките. Доколкото знам цената им все още е 0,03 лева. Успех при сделката!
nenova
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 23 Авг 2001, 19:26


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron