начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

ЗАЛОВИХА ПРЕДСЕДАТЕЛКАТА НА АДМ СЪД ВЪВ ВАРНА С ПОДКУП!СРАМ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Мнениеот cichka » 21 Юли 2008, 21:30

чакайте сега да видим. намерени пари в апартамента - 150 000 лева!!??От отпуски!!??Глупости!Тя е на този пост от една година и не е възможна такава компенсация. Дори и четири години да не е излизала в отпуск!А и това лесно може да се провери.Отиват разследващите органи в счетоводството и установяват дали това е така.Абе няма дим без огън.Дори баща и син да са организирали това съвсем тенденциозно едва ли ДАНС и СГП ще спретнат такъв ресурс за "просто" един сигнал. Според мен е имало преди това много други сигнали,но този е най-лесно доказуем и най-уязвим за нея.Все пак тези хора са от най-близкото й обкръжение и се предполага,че знаят доста неща.Именно чрез тях тя може да бъде хваната по-лесно.За всеки подкуп се действа с много доверени хора.Друг е въпросът защо тези хора са пропели.Да не забравяме,че госпожата се сишири в луксозен мезонет.Едва ли е подарен за това,че е била вярна любовница 15 години!!

абе има нещо.Не е чак такъв ангел.То след толкова години властуване хората започват да се чувстват като господ.

все пак защитата й добре действа.успява да разколебае общественото мнение. Това й е работата. Но честно да ви кажа снощи като гледах интервюто с адвоката й, той никак не ми изглеждаше убедителен. А и днес като чета виждам, че всеки ден защитата добавя нови и нови теории за това от къде били парите, за какво й били дадени парите и т.н.

Питам се обаче защо г-н Пенчев мълчи!!!Вече пети ден той не казва нищо.А този съдия е предложен, подкрепен и издигнат като председател именно от господина. Странно, авно дори вече и Пенчев не вярва, че тя е невинна.Сигурно се черви от собствения си избор и за това не смее да излезе с изявление.
cichka
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 21 Юли 2008, 21:21

Мнениеот djimi » 21 Юли 2008, 22:01

Наистина, защо Пенчев мълчи? Та тя е едно ниво под него и е там благодарение на него. Редно е да направи изявление. Като гледам напъните на адвокатите ми се гади. То не бяха книги, които щял да връща, не беше бъркане в чантата за палене на цигара/ може да се окаже, че тя не пуши/, сега пък "компенсация" за някакви чувства. Интересното е, че и дума не отварят защо до сега в продължение на 15 годишната им връзка любовника й не е поискал да и отмъщава за някое друго неуредено дело. Ясно е, че винаги алъшвериша е вървял безотказно. Прави ли ви впечатление, че никой не отваря и дума защо тя е манипулира програмата за разпределение на делата и защо и е било необходимо да си ги избира.
djimi
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 18 Юли 2008, 20:27

Мнениеот timur » 21 Юли 2008, 22:06

Не мога да си кажа мнението дали е виновна тъй като не съм запознат с делото.Но прави впечатление няколко факта-намират в дома и около 150000 лева.И тя дава отговор,че били от неизползвани отпуски.Тия да ги говори на някой друг.Лесно може да се направи проверка колко пари е получила при напускане на предишната си работа.Повече от 10000 лева не вярвам да е взела.А й кой нормален човек държи толкова пари у тях?Та нали ще влезе някой бандит и парите отиват на кино.За тази цел си има банки.Ще видим как ще се произнесе съда-но който иска да се продава за пари си е чисто негов проблем.И такива хора са положили клетва при всъпването си в длъжност.
timur
Младши потребител
 
Мнения: 19
Регистриран на: 17 Юли 2008, 06:43

Мнениеот cichka » 21 Юли 2008, 22:21

нямаше ли някъде разпоредба в закона, че съдиите са длъжни да спазват добро поведение в обществото и да не уронват престижа на професията.
мелодрамите са запазена марка сред юристите, ама чак пък толкоз.Таз жена е достойна за сапунка.15 години е любовница на женен мъж, докато тя самата е в брак, а сина му й е административен секретар. Любовникът пък видиш ли с нечист бизнес.един от пионерите сред строителните пирамиди.Много народ ужилил.В същото време госпожата пари взема чрез любовника и сина, за да уреди едно или друго дело. и ако това е морал и добро поведение в обществото!!!Всеки си има личен живот, но не може да си на такъв пост и да си позволиш такова обкръжение, да знаеш, че имаш не една и две кирливи ризи и да се опитваш да излезеш сух от водата.

Кажи ми кои са ти приятелите, за да ти кажа какъв си
cichka
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 21 Юли 2008, 21:21

Мнениеот djimi » 21 Юли 2008, 22:22

Току що изгледах репортажа по БТВ и съм възмутен. Тези адвокати не си ли дават сметка как се нарича съгласието на една жена да продължи интимни отношения с някого срещу прехвърлянето на имот. Ако продължават така, ще я закопаят напълно. Не стига, че този любовник и жена му и били кумове, не стига, че той продължавал да е женен, а тя е разведена от скоро, ами и прехвърляне на имот срещу връзка! Ясно колко струва ценностната и система! След като прочетох изявленията на бившия й съпруг в "Труд" бях много възмутен от това, че я нарича "ощипана любовница", но сега започвам да го разбирам. Гадно е да ти изневеряват 15 години с кума и да "продават и компенсират" чувства.
djimi
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 18 Юли 2008, 20:27

Мнениеот sarbijanac » 21 Юли 2008, 22:42

Всъщност защо още се дискутира и шуми по тая тема.

Ще я смъкнат така или иначе от председателското място ,а в последствие може и да загуби статута си на магистрат,ако обвиненията се докажат и обвинителния акт издържи в съда...

И това е.....Административния съд пак ще си работи и пак ще си има председател.
sarbijanac
Активен потребител
 
Мнения: 1359
Регистриран на: 29 Ное 2006, 17:47
Местоположение: Нови пазар

Мнениеот cichka » 21 Юли 2008, 22:44

:lol: наистина ли?боже, от това може да излезе страхотен сериал :lol: та тук се заформя страшен четириъгълник. Като добавим бизнесмена от Добрич,фирмата с инициали П.К.,други силни бизнесмени от Варна,то ще излезе, че Анелия Цветкова си е направо capo di tutti capi в целия североизточен регион.

А защо дамата да не иска апартамент!!??Та тя разполага само със скромната сума от 150 000 лева джобни, къщни пари и то от компенсация за "неуморния" й труд през годините. Все пак да си любовница не е лесно.Иска си труда :lol:
cichka
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 21 Юли 2008, 21:21

Мнениеот cichka » 21 Юли 2008, 22:49

абе хора, накрая да не се окаже, че "сексапила" на госпожа Цветкова е пуснал корени и в сърцето на г-н Пенчев!? Много ми е странно защо мълчи тоз човек.Никакви изявления не е направил досега.Включително дали Цветкова ще бъде отстранена от длъжност. Факт е,че тя все още си се води председател на съда. аз лично не прочетох да са я отстранили.

Преди време един прокурор си подаде оставката само защото г-н Велчев учтиво го помоли пред медиите, тъй като не било редно в работно време да се пие червено вино.
cichka
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 21 Юли 2008, 21:21

Мнениеот sarbijanac » 21 Юли 2008, 22:55

cichka написа:абе хора, накрая да не се окаже, че "сексапила" на госпожа Цветкова е пуснал корени и в сърцето на г-н Пенчев!? Много ми е странно защо мълчи тоз човек.Никакви изявления не е направил досега.Включително дали Цветкова ще бъде отстранена от длъжност. Факт е,че тя все още си се води председател на съда. аз лично не прочетох да са я отстранили.

Преди време един прокурор си подаде оставката само защото г-н Велчев учтиво го помоли пред медиите, тъй като не било редно в работно време да се пие червено вино.



Временно за ИД председател е назначена съдия Т.Косева.ще следим заседанията на ВСС относно това,дали ще бъде снет магистратския имунитет или не .....
sarbijanac
Активен потребител
 
Мнения: 1359
Регистриран на: 29 Ное 2006, 17:47
Местоположение: Нови пазар

Мнениеот cichka » 21 Юли 2008, 23:04

това,че е назначен ИД не означава, че автоматично е отстранена от поста. За това трябва изрично да се произнесе ВСС,а преди това някой да направи предложение.Назначен е ИД, просто защото се предполага, че продължително време няма да може да изпълнява функциите си.Същото като да излезе в продължителен болничен /не дай си боже, естествено/. Пак ще назначат ИД, поради отсъствие на титуляра, но той ще си остане титуляр.
cichka
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 21 Юли 2008, 21:21

Мнениеот djimi » 21 Юли 2008, 23:13

Ехе...! Може би утре вече Пенчев ще каже нещо. Любопитен съм да чуя как ще се измъкне. Наистина, последната дума за подкупа ще има съда, но и сега вече Цветкова е уронила престижа на съдебната власт, а това си е основание за уволнение.
djimi
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 18 Юли 2008, 20:27

Мнениеот sarbijanac » 21 Юли 2008, 23:16

djimi написа:Ехе...! Може би утре вече Пенчев ще каже нещо. Любопитен съм да чуя как ще се измъкне. Наистина, последната дума за подкупа ще има съда, но и сега вече Цветкова е уронила престижа на съдебната власт, а това си е основание за уволнение.



Все ще каже нещо в оправдателен аспект.По интересно е съдиите и съдебните служители от В Адм Съд да се поразговорят.Но едва ли....
sarbijanac
Активен потребител
 
Мнения: 1359
Регистриран на: 29 Ное 2006, 17:47
Местоположение: Нови пазар

Мнениеот djimi » 21 Юли 2008, 23:32

Ама те си говорят, но не пред всеки! Никак не са изненадани, тъй като това "посредничество" до председателката продължавало от години, както и шуробджинщината при назначенията на съдебните секретари и деловодители. От окръжния съд пък им се маят, тъй като в административния съдиите нямали достъп до деловодната програма и не могат да направят сами справка дори за еднакви дела и жалби. Организация никаква и т.н. и т.н.
djimi
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 18 Юли 2008, 20:27

Мнениеот cichka » 22 Юли 2008, 08:35

аз пък си мисля,че ако наистина Цветкова е взела тези пари, за да реши дело на бизнесмена от Добрич това много лесно би могло да се установи - прави се проверка на делата, които е гледала Цветкова и се вижда, по кои от тях е бил адвокат Георги Стефанов и с жалбоподател въпросния бизнесмен.Сметкака е лесна - 60 000 лева за Цветкова и 6 000 лева за адвоката :wink: Освен това ако във Варна има отделения, може да се провери и какви дела по принцип е гледала Цветкова. Ако са напр. такива от ЗУТ, какво изведнъж ще дири при нея дело от данъчен характер :wink:
cichka
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 21 Юли 2008, 21:21

Мнениеот krum_kolev » 22 Юли 2008, 12:18

Анелия Цветкова подала оставка!

Е, поне спаси неудобството на г-н Пенчев да прави предложение за отстраняването й, при условие, че преди година искаше назначаването й. Дори тогава, в интервю за 24 часа, той защити Цветкова като човек и професионалист.

Оставам на страна факта дали тази жена е виновна или не. Това ще го каже съда. Но защо у нас продължават на ключови позиции да са лица, които се оказва, че нямат чест и достойнство да го заемат. По какви критерии се заема един пост!?Кой и как оценява професионализма!? А може би оценява до колко си обърнат към бизнеса!?
krum_kolev
Младши потребител
 
Мнения: 21
Регистриран на: 15 Юли 2006, 18:54

Спрете се!!!

Мнениеот sachi » 22 Юли 2008, 12:58

Семето на Завистта и Злобата е покълнало!Този бурен
какъв ли пестицид ще го Унищожи?!? Спрете се Хора,
претендиращи,че сте Човеци с отровата,която изливате-тя и Вас ще унищожи!!!
Нима не виждате лошият сценарий,без титулован режисьор/в сянка/?Този филм се опитват да го пробутат на Простолюдието. Вие кои сте?
Ами .....самоопределете се!

Тя си е доказан професионалист/от към длъжността,на която е/.Това,че е Жена,и то хубава трябва ли да и създава проблеми?Завистта на хората покрай Нея се оказва,че й създава проблеми!А...това май е Ненаказуемо.
sachi
Младши потребител
 
Мнения: 32
Регистриран на: 08 Апр 2008, 11:33

Мнениеот sunrise » 22 Юли 2008, 13:15

Не познавам госпожата , може и да е добър професионалист. Но за тази професия се искат и морални качества.
По мое мнение, първото нещо ,което трябва да направи е да си смени адвокатите, защото тези я закопаха тотално. Първо парите в дома и били от наследство, после пък от отпуски. А що се отнася до белязаните пари ,които получила, то били да продължи извънбрачната връзка с любовника.Или както се изказа адвокатката :"Нещо като компенсация за връзката". Не знам във Варна как е , ама в наше село за тези жени си има дума и тя никак не подхожда за един съдия.
Абе тези адвокати , като ги слушам нейни ли са? :roll:
sunrise
Активен потребител
 
Мнения: 3621
Регистриран на: 04 Юни 2007, 14:34

СПРЕТЕ СЕ !!!

Мнениеот sachi » 22 Юли 2008, 13:34

СПРЕТЕ СЕ !!!

Не правете ЛИС /литературно интерпретативно съчинение/!
Вие сте ЮРИСТИ !
sachi
Младши потребител
 
Мнения: 32
Регистриран на: 08 Апр 2008, 11:33

Мнениеот satir » 22 Юли 2008, 14:52

а на мен тази "красива" жена ми изглежда прекалено магистрално....
( въздържам се да не употребя по-силен израз) :|
edit: аз съм икономист, мога да си правя каквото искам :!:
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител
 
Мнения: 1984
Регистриран на: 15 Мар 2007, 16:56
Местоположение: те тукa те...

Мнениеот donna » 22 Юли 2008, 18:16

krum_kolev написа:Анелия Цветкова подала оставка!

Е, поне спаси неудобството на г-н Пенчев да прави предложение за отстраняването й, при условие, че преди година искаше назначаването й. Дори тогава, в интервю за 24 часа, той защити Цветкова като човек и професионалист.

Оставам на страна факта дали тази жена е виновна или не. Това ще го каже съда. Но защо у нас продължават на ключови позиции да са лица, които се оказва, че нямат чест и достойнство да го заемат. По какви критерии се заема един пост!?Кой и как оценява професионализма!? А може би оценява до колко си обърнат към бизнеса!?


Вижте ,чест и прави ,че е подала оставка ,дали е виновна ще решат компетентните органи /предлагам да спрем с коментарите кой виновен и кой невинен ,няма смисъл /. Сега при желание от нейна страна ще ни стане колега адвокат ,тъй като няма влязла в сила присъда ,не пречи да си подаде документи за АК .

Между другото предлагам темата да се закрие .
donna
Старши потребител
 
Мнения: 5350
Регистриран на: 10 Яну 2003, 19:58
Местоположение: Свищов

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 23 госта


cron