начало
Габриел взе мандата за кабинет след безпрецедентно закъснение, преговорите продължават Габриел взе мандата за кабинет след безпрецедентно закъснение, преговорите продължават

НОХД № 1/2008 г.

Виртуални съдебни процеси.

Посетителите на форума следва предварително да заявят качеството, в което се включват в процеса и да следват правилата в реалния процес.

Нека правото бъде с вас :)


Мнениеот nemesis » 11 Апр 2008, 13:37

До Гъдю Балуев (Gudio)

До Калахан Иванов
(Kalahan2008)



ПОСТАНОВЛЕНИЕ

за отказ да се образува наказателно производство по виртуална прокурорска преписка №1/2008г. при Виртуална прокуратура на сайта лекс.бг


По сигнал на лицето Гъдю Балуев постнат във форума на лекс.бг е започнала проверка за налчие на данни за престъпление по чл.143 НК, извършено от съфорумеца Калахан Иванов. По извършената проверка и събраните доказателства, представени от потърпевшия Балуев и Калахан Иванов, съдържащи се в отделни теми във Форума на лекс.бг се констатира следната фактическа обстановка:
Дълго време участниците във форума живели задружно и братски, докато един ден на някой му хрумнало да раздаде модераторски права на неколцина, като за целта бил организиран избор. Населението на форума избрало Gudio с цели два гласа. Вече като модератор същия се ползвал с привилегията да вижда айпи – адресите на избрателите си, разполагал с ценна информация (макар че едно прокси решава проблема). Калахан завидял на Гъдю, а и от преди тези събития често създавал дразги, конфронтирал се с и без причина с иначе безобидната персона Балуева. Един ден прогресиращият в свободната си професия (ЧСИ) Балуев си търсел персонал. Калахан, досетливо проучил офертата и разбрал истинската личност на Гъдю, след което не се спрял, а продължил да търси и рови в Гуугъл. Така научил явно достъпните в свободното интернет пространство ЕГН, адрес и т.н. лични данни на Балуев.
В поредната си конфронтация Калахан заплашил Балуев (видно от представените постове, със достоверна дата от лекс.бг), че ще разпространи разкритите данни за самоличносста му. Калахан категорично желалел Гъдю да не участва във форума. В няколко поредни поста Калахан навежда предупреждения и заплахи към Балуев да не участва във форума, или в противен случай, ще разгласи неговото ЕГН, истинско име, адрес и т.н.
В хода на проверката и по време на разпита на Калахан Иванов, същия се държи неадекватно, признава се за виновен и желае максимално наказание. Това усъмнява органа на досъдебното производство за вменяемостта на наказателноправния субект и назначава психиатрична експертиза на обвиняемия.
Заключението на зловещото лице system е: подсъдимият kalahan98 страда от сензитивна психопатия в нейната кверулантна разновидност, съчетана с различни астенични проявления.
По време на деянието не е могъл да разбира свойството и значението на извършиеното и не е могъл да ръководи постъпките си.
Подсъдимият не е годен да участва в наказателното производство срещу него.
От заключението става видно, че към момента на извършване на деянието по чл.143НК, Калахан е бил невменяем. Липсва на наказателноотговорно лице, и респективно годен субект за участие в наказателното производство.
Поради това и на основание чл.199 ал.1, чл.213 ал.1 вр. с чл.24 ал.1 от Виртуалното НПК :
ПОСТАНОВЯВАМ:
-Отказвам да образувам наказателно производство по пр. Преписка №1/2008 по описа на лекс.бг и прекратявам същата.

-Препис за лицата Калахан и Гъдю

-Настоящето постановление не подлежи на обжалване поради липса на по-горна Виртуална прокуратура.
nemesis
Младши потребител
 
Мнения: 73
Регистриран на: 15 Апр 2007, 19:47
Местоположение: Пловдив

Мнениеот kalahan2008 » 11 Апр 2008, 15:26

........
Последна промяна kalahan2008 на 11 Юни 2008, 21:29, променена общо 1 път
kalahan2008
Активен потребител
 
Мнения: 4168
Регистриран на: 12 Фев 2008, 10:53

Мнениеот system » 11 Апр 2008, 16:17

kalahan2008 написа::shock: :shock: :shock:
Ама хора, чакайте бе, как така ме изкарахте кверулантен психопат :shock: :shock: Абе вие изобщо знаете ли разликата м/у психопатия и психоза? Знаете ли какво значи "кверулантен", "сензитивен", "астеничен"... :shock: :shock:
Обжалвам постановлението за прекратяване-прокурорът неправилно е приел, че Систъм притежава специални знания в областта на науката психиатрия :wink: :!:
А горестояща прокуратура-все ще се намери :wink:


Приемам оспорването на моите въображаеми професионални качества на психиатър като форумна обида :twisted: Ще се отнеса до форумен адвокат за подаване на тъжба до форумния съд срещу kalahan2008 за обида, нанесена публично - чл. 148 ал. 1 т. 1 от НК. Ще предявя и граждански иск в размер на 10 бири :D
system
Активен потребител
 
Мнения: 1873
Регистриран на: 22 Ное 2007, 10:34

Мнениеот system » 11 Апр 2008, 16:25

Впрочем оттеглям тъжбата си - нали като "вещо" лице изкарах Калахан невменяем, как да го съдя сега.
system
Активен потребител
 
Мнения: 1873
Регистриран на: 22 Ное 2007, 10:34

Мнениеот nemesis » 11 Апр 2008, 16:32

Аз Ви казах за него - принудителна мед. мярка. Сега искане до съда трябва да се пише
nemesis
Младши потребител
 
Мнения: 73
Регистриран на: 15 Апр 2007, 19:47
Местоположение: Пловдив

Мнениеот system » 11 Апр 2008, 16:42

Хайде другата седмица. Че на мен клапата за бирата ми се е отворила, трябва да си влея малко. :lol:
system
Активен потребител
 
Мнения: 1873
Регистриран на: 22 Ное 2007, 10:34

Мнениеот kalahan2008 » 11 Апр 2008, 18:13

........
Последна промяна kalahan2008 на 11 Юни 2008, 21:30, променена общо 1 път
kalahan2008
Активен потребител
 
Мнения: 4168
Регистриран на: 12 Фев 2008, 10:53

Мнениеот Quicksilver » 11 Апр 2008, 19:18

Абе вий съвсем го разхайтихте тоя наказателен процес. :lol: Гледам в заглавието на темата пише НОХД (сиреч вече сме в съдебната фаза на делото), прокурорът пък образува пр. пр. № 1 и назначава експертиза, ама не виждам да има постановление за привличане на обвиняем, нито пък протокол от негов разпит, естествено обвиняемият не е запознат и с правата си по чл. 55... Абе сума ти процесуални нарушения са допуснати. За капак накрая наблюдаващият прокурор излиза и с постановление за отказ вместо за прекратяване. Възниква основателният въпрос: имало ли е изобщо законосъобразно образувано наказателно производство? Аз такова нехайно :lol: процесуално поведение от страна на многоуважавания от мен господин прокурор не съм очаквал. Съветвам заинтересованите лица да жалят отказа. Без значение дали има пред кого, жалбата им е основателна и могат да се топлят от тая насъщна надежда, че справедливостта е на тяхна страна. :D :D :lol: :lol: :lol:
Quicksilver
Потребител
 
Мнения: 126
Регистриран на: 09 Яну 2008, 19:42

Мнениеот nemesis » 11 Апр 2008, 19:41

Същия въпрос съм си задавал и аз. По отношение на темата Калахан създаде НОХД-то,а не аз. На второ място наказателно производство не е образувано от мен, така че няма в случая какво да прекратя,различно от преписка. На трето място, следва драги ми Quicksilver-чо, да прочетеш постовете по назад в същата тема за да не бръщолевиш простотии, приканвах няколко пъти дознател, но такъв не се намери, понеже са заети хора, в реалния живот, а тук всичко е импровизирано. С оглед написаното от вас не считам, че сте добър пеналист, ако въобще сте юрист, то в кой курс на университета сте :?:
nemesis
Младши потребител
 
Мнения: 73
Регистриран на: 15 Апр 2007, 19:47
Местоположение: Пловдив

Мнениеот Quicksilver » 11 Апр 2008, 20:58

Ама г' син прокурор чел съм ги аз "постовете по-назад в същата тема" и вижте какво намерих в тях. :lol: :lol:

nemesis написа: Наблюдаващия прокурор разпорежда на неизвестния към момента виртуален дознател да предяви обвинението на Калахан2008, за престъпление по чл. 143 НК, както и указва :
1. Да се разпита какви пошли цели има срещу Гъдю Балуев и е, ли верно, че го подлага на системен тормоз изразяващ се в заплахи за разкриване на неговата действителна личност, желае ли прекратяване на неговите модераторски права.
2. Манипулирал ли е народния глас във форума с цел да омерзи г-н Балуев.
3. Налични данни в своя защита.


"Разпореждането" към виртуално несъщестуващия все още дознател да извърши действия по разследването не е равносилно на самото извършване на разпореденото действие. Пък и като никой дознател не се е наел да извърши това процесуално действие, то наблюдаващият прокурор е трябвало сам да го извърши. Чл. 46, ал. 2, т. 2 от НПК изрично го овластвява с такова правомощие. :) :)

nemesis написа:очаквам Калахан да реализира правото си на защита в рамките на настоящето досъдебно производство по прокурорска преписка №1/2008г.


То хубаво, че очаквате, г'син прокурор, ама да бяхте да бяхте уведомили обвиняемия в какво точно се състои правото му на защита.

Освен това, като се позадълбах по-обстойно в "постовете по-назад в същата тема", открих още едно процесуално нарушение, което тежи на съвестта ви, г'син прокурор.

nemesis написа:Няма да пиша Обвинителен акт.

Десезирам се.


Под "десезиране" на мен ми намирисва на самоотвод.

commander написа:Прокурорът си направи самоотвод...:roll:


Ето, и друг колега споделя моето мнение.

Е как, след като наблюдаващият прокурор се е самоотвел, впоследствие продължава да постановява процесуални актове? Прилагам доказателство в електронна форма в подкрепа на моите думи.

nemesis написа:С настоящия пост назначавам психиатрична експертиза, която да установи вменяемостта на Калахан Иванов, към момента на извършване на това отвратително престъпление по чл.143 НК срещу Гъдю Балуев, и към настоящия момент - с оглед предявяване на обвинението, съставяне на обвинителен акт и реалната възможност да търпи наказание.
Нека се намери експерт


Къде го дават така? Вие, колега, сте само за дисциплинарно производство пред ВСС. Ама ха де. :lol: :lol: :( :(

:lol: :lol: :lol:

След това дълбоко уважаваният от мен г'син прокурор пише и прословутото постановление за отказ да образува досъдебно производтво. Е как може да откажете да образувате нещо, което преди това вече сте образувал. Цъ, не мой тъй. :lol: :lol:

nemesis написа:Форумната прокуратура не спи, а бди драги ми калахан,за спазване на закоността :D :D :D
И сега по прокурорска преписка №1/2008г.


Ето, значи преписката е била вече образувана, когато я прекратявате.
Накратко: никакво съблюдаване на закона от неговия блюстител. Ц-ц-ц. :( [/quote]
Последна промяна Quicksilver на 11 Апр 2008, 21:02, променена общо 1 път
Quicksilver
Потребител
 
Мнения: 126
Регистриран на: 09 Яну 2008, 19:42

Мнениеот REVOLUTION » 11 Апр 2008, 21:02

Дайте го на ВСС тая маскара!Петни доброто име на прокуратурата с безобразните си действия!
REVOLUTION
Активен потребител
 
Мнения: 4455
Регистриран на: 25 Сеп 2007, 11:26
Местоположение: гр.Пловдив

Мнениеот Quicksilver » 11 Апр 2008, 21:05

Само за там е. Тъкмо пиша сигнала до ВСС-то.
Quicksilver
Потребител
 
Мнения: 126
Регистриран на: 09 Яну 2008, 19:42

Мнениеот REVOLUTION » 11 Апр 2008, 21:09

А аз на Михнева…… :D :lol: :D
REVOLUTION
Активен потребител
 
Мнения: 4455
Регистриран на: 25 Сеп 2007, 11:26
Местоположение: гр.Пловдив

Мнениеот Quicksilver » 11 Апр 2008, 21:13

Тя в коя телевизия се подвизаваше, че нещо я изгубих от поглед, май беше канал 3 или греша?
Quicksilver
Потребител
 
Мнения: 126
Регистриран на: 09 Яну 2008, 19:42

Мнениеот REVOLUTION » 11 Апр 2008, 21:18

Quicksilver написа:Тя в коя телевизия се подвизаваше, че нещо я изгубих от поглед, май беше канал 3 или греша?



Не грешите.Тя ще разплете случая със самозабравилия се магистрат.
REVOLUTION
Активен потребител
 
Мнения: 4455
Регистриран на: 25 Сеп 2007, 11:26
Местоположение: гр.Пловдив

Мнениеот kalahan2008 » 11 Апр 2008, 21:19

.......
Последна промяна kalahan2008 на 11 Юни 2008, 21:33, променена общо 1 път
kalahan2008
Активен потребител
 
Мнения: 4168
Регистриран на: 12 Фев 2008, 10:53

Мнениеот REVOLUTION » 11 Апр 2008, 21:21

kalahan2008 написа: кверулантния психопат

Туй какво значи?
REVOLUTION
Активен потребител
 
Мнения: 4455
Регистриран на: 25 Сеп 2007, 11:26
Местоположение: гр.Пловдив

Мнениеот Quicksilver » 11 Апр 2008, 21:22

Това ще остане една от мистериите на България. Пък може и някой журналист да се включи в разплитането, знае е ли човек.
Quicksilver
Потребител
 
Мнения: 126
Регистриран на: 09 Яну 2008, 19:42

Мнениеот nemesis » 11 Апр 2008, 21:23

ХАХХАХАХХАХААХХАХАХАХ, един реши прокурор да бъде и виж какво стана, надали скоро,друг ще се появи. А може би завистта на Quicksilver ражда плодове в заговор с Revolution срещу мен.
nemesis
Младши потребител
 
Мнения: 73
Регистриран на: 15 Апр 2007, 19:47
Местоположение: Пловдив

Мнениеот kalahan2008 » 11 Апр 2008, 21:24

system написа:ЗАКЛЮЧЕНИЕ: подсъдимият kalahan98 страда от сензитивна психопатия в нейната кверулантна разновидност, съчетана с различни астенични проявления.
По време на деянието не е могъл да разбира свнойството и значението на извършиеното и не е могъл да ръководи постъпките си.
Подсъдимият не е годен да участва в наказателното производство срещу него.
ЕКСПЕРТ: system


Ами питай експерта :wink: какво ще питаш някакъв си невменяем грубиян :wink:
kalahan2008
Активен потребител
 
Мнения: 4168
Регистриран на: 12 Фев 2008, 10:53

ПредишнаСледваща

Назад към Виртуално деловодство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron