начало
Адвокатите ще се вписват в нов регистър, ако искат да продължат „по занятие“ да се занимават с фирмена регистрация Адвокатите ще се вписват в нов регистър, ако искат да продължат „по занятие“ да се занимават с фирмена регистрация

младши съдия - заплата 1004 лв.!!!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати


zaplati

Мнениеот mixito » 29 Фев 2008, 21:10

za6to se natiskate za magistrati kato 1004lv sa vi malko?Berete portokali togava? :roll:
mixito
Младши потребител
 
Мнения: 13
Регистриран на: 20 Яну 2008, 15:41

Мнениеот kalahan2008 » 29 Фев 2008, 23:15

.....
Последна промяна kalahan2008 на 12 Юни 2008, 21:42, променена общо 1 път
kalahan2008
Активен потребител
 
Мнения: 4173
Регистриран на: 12 Фев 2008, 10:53

Мнениеот Inspector_MBP » 01 Мар 2008, 00:01

Уффф... надали, точната сума на учителската заплата е най важното. Мисълта ми беше, че 1004 лева не са много пари, но предвид заплатите на останалите професии в бюджетната сфера, мисля че съдиите, и особено МЛАДШИТЕ нямат никакво основание да се оплакват.

Някой спомена, че младшия съдия е ученик още, и че само знанията от университета не стигат. Абсолютно съм съгласен. Когато излязох от Академията имах чувството, че знам и мога всичко. Сега след като вече съм служител, съм наясно, че без опита и рутината на по-старите "пушки", вероятно яко бих оплескал нещата. :wink:
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител
 
Мнения: 419
Регистриран на: 30 Окт 2007, 13:49
Местоположение: Живее в Родината си.

Мнениеот ludi » 01 Мар 2008, 08:08

Абе вие нормалнили сте . Какво сте ги заоплаквали тези мл.магистрати- малки били заплатите, натоварването голямо. Имате ли представа колко получава един дознател ,който също е юрист ,а за натоварването и условията на труд има ли смисъл да говорим. Новоназначените ,както каза Инспектора МВР около 600 лева. "Старите пушки"пак според неговите думи около 800-850 според стажа/това е чисто след всички надбавки/. В последният случай говорим за хора с 5- 10 години юридически стаж, разследващи дела ,който настоящите мл.магистрати няма да помиришат следващите десет години. Ще попитате защо стоим тогава. Отговарям - не стоим,бягаме, включително на конкурси за мл.магистрати.
ludi
Потребител
 
Мнения: 227
Регистриран на: 25 Сеп 2005, 18:45

Мнениеот gandalf_bg » 01 Мар 2008, 08:28

ludi написа:Абе вие нормалнили сте . Какво сте ги заоплаквали тези мл.магистрати- малки били заплатите, натоварването голямо. Имате ли представа колко получава един дознател ,който също е юрист ,а за натоварването и условията на труд има ли смисъл да говорим. Новоназначените ,както каза Инспектора МВР около 600 лева. "Старите пушки"пак според неговите думи около 800-850 според стажа/това е чисто след всички надбавки/. В последният случай говорим за хора с 5- 10 години юридически стаж, разследващи дела ,който настоящите мл.магистрати няма да помиришат следващите десет години. Ще попитате защо стоим тогава. Отговарям - не стоим,бягаме, включително на конкурси за мл.магистрати.

поредният заблуден, че ченгетата взимат малко :?
мой познат стана мл. дознател скоро. отиде първо на обучение в софия. заплата почна да му тече веднага - почти 700лв. взе първия месец :roll:
всеки месец получава и джобни - това ще е докато е на обучение. тъй че който го казва това за малка заплата да го говори на някой друг. сега ще им върнат и званията и ще им дават още стотинки за звание
gandalf_bg
Младши потребител
 
Мнения: 85
Регистриран на: 13 Фев 2008, 20:17

Мнениеот donna » 01 Мар 2008, 09:52

Тук стана караница.
Не мога да разбера защо ,ама дали им заплати.Вярно ,че се мн. високи за работата която вършат,но такова е решението на ВСС .
Повишаването на заплатите в съд. система няма да повиши качеството,което е по важно .Тъкмо някой ще имат пари да изкупуват дневната преса и да четат.

Но нещо друго забравихте ,което е мн. по-съществено от това колко работи един мл. магистрат /не са се убили от работа/ нарича се осигуряване. Това осигуряване , за прокурори съдии и следователи е от бюджета ,тоест както при държавните служители :lol:

Е там си помислете трябва ли да е така......аз да водя някво дело за една мизерна пенсия ,нея да я осигурява бюджета /демек съдията/да и плаща заплата ,а тя един норматив да не прочете ,а да чете вестници.

Като крайно за това което работят заплатата е висока.
donna
Старши потребител
 
Мнения: 5350
Регистриран на: 10 Яну 2003, 19:58
Местоположение: Свищов

Мнениеот mitko6 » 01 Мар 2008, 10:08

За нашите стандарти справедливо би било средното възнаграждение на един учител да е около 1200 лв., на младшите съдии - 1500 лв., на районните 3000 лв., на окръжните 4000 лв., на апелативните - също, а на върховните 6000-7000 лв. И ако учителите взимаха достойни възнаграждения, може би щяха да научат Донна поне къде е мястото на запетаите и каква е тяхната роля :wink: Но инак тази девойка продължава да сипе хули наляво и надясно, където свари, впрочем!
mitko6
Потребител
 
Мнения: 514
Регистриран на: 26 Окт 2006, 23:57

Мнениеот donna » 01 Мар 2008, 10:13

jaklin написа:Колеги, аз съм мл.магистрат и искам да споделя, че никога не бих минала на адвокатското поприще. Там някой стар адвокат те "действа" докато може и ти хвърля 500 лв. на месец, пък ти да се оправяш както можеш с чл.внос, осигуровки, транспортни разноски и т.н. Освен това на мл.магистрати непрекъсното им се увеличава заплатата - за последните 3 месеца увеличението е със 120 лв., а и в интерес на истината не сме се преработили.



:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Е като не сте проработили заслужавате ли тия пари. От вас разбирам ,че сте мл. съдия заради сигурността ,не заради друго,ако е така ще сте една от ония съдии дето след като им видя решението ще си скубя косата.И защо някой стар адвокат да те действа ,почвай сама. :lol:
donna
Старши потребител
 
Мнения: 5350
Регистриран на: 10 Яну 2003, 19:58
Местоположение: Свищов

Мнениеот mitko6 » 01 Мар 2008, 10:18

donna написа:
jaklin написа:Колеги, аз съм мл.магистрат и искам да споделя, че никога не бих минала на адвокатското поприще. Там някой стар адвокат те "действа" докато може и ти хвърля 500 лв. на месец, пък ти да се оправяш както можеш с чл.внос, осигуровки, транспортни разноски и т.н. Освен това на мл.магистрати непрекъсното им се увеличава заплатата - за последните 3 месеца увеличението е със 120 лв., а и в интерес на истината не сме се преработили.



:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Е като не сте проработили заслужавате ли тия пари. От вас разбирам ,че сте мл. съдия заради сигурността ,не заради друго,ако е така ще сте една от ония съдии дето след като им видя решението ще си скубя косата.И защо някой стар адвокат да те действа ,почвай сама. :lol:


Да се абстрахираме от стила и "експресивността" на Дониното слово, но от езикова гледна точка изказаното би трябвало да изглежда по следния начин:
":lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Е, като не сте проработили, заслужавате ли тия пари? От Вас разбирам, че сте младши съдия заради сигурността, не заради друго. Ако е така, ще сте една от ония съдии, дето, след като им видя решението, ще си скубя косата! И защо някой стар адвокат да те действа, почвай сама! :lol:"
mitko6
Потребител
 
Мнения: 514
Регистриран на: 26 Окт 2006, 23:57

Мнениеот plamena26 » 01 Мар 2008, 10:19

Безмислено е да се гледа в чуждата кошница,типично българска черта.Веднага го обърнахме на сравнение кой колко вземал.Например е абсурдно да се сравняват дознател и съдия,защото видиш ли и двамата били юристи.Ами юрисконсултите в общината вземат 290лв. и те са юристи.Хайде сега да върнем социализма и на всички еднакво да дадем.Не ме разбирайте погрешно,из софийските РПУ-та има дознатели,който са много по начетени от окръжни съдии,ще отворя една скоба тук обаче като подчертая дознателКИ.Сигурна съм че много от тях са бъдещи магистрати и топ-адвокати.От мъжете обаче освен оплакване колко малки им били заплатите и какви материалистки били жените друго не съм чула.
В крайна сметка един мъж ако е кадърен юрист той ще се реализира като адвокат.Без обяснения какви връзки трябвали,били сте 5 години студенти,създайте си ги сами.Повечето кантори вземат стажанти,но не-"как ще идем без пари да работим?".Студентските години не са само висене по кафенета и дискотеки.
Последна промяна plamena26 на 01 Мар 2008, 10:32, променена общо 2 пъти
plamena26
Потребител
 
Мнения: 325
Регистриран на: 19 Ное 2006, 12:28
Местоположение: София

Мнениеот donna » 01 Мар 2008, 10:22

mitko6 написа:За нашите стандарти справедливо би било средното възнаграждение на един учител да е около 1200 лв., на младшите съдии - 1500 лв., на районните 3000 лв., на окръжните 4000 лв., на апелативните - също, а на върховните 6000-7000 лв. И ако учителите взимаха достойни възнаграждения, може би щяха да научат Донна поне къде е мястото на запетаите и каква е тяхната роля :wink: Но инак тази девойка продължава да сипе хули наляво и надясно, където свари, впрочем!


Ваше съдийско височество :lol: не знаех ,че вие приемате ЗДБ ,та зехте ,че определихте кой колко да получава.
Я да видим каква е базата на която стъпвате.Между другото и тук объркахте икономически нещата -говрите за средно възнаграждение .....знаем какво е младши магистрат и т.н. , значи за времето докато е младши 1500 ,казвате средно за учител ...ама за какъв там няма младши ,човека може да е със стаж 1200 за него ще е неоправдано.
Ще е неоправдано за нервите които е вложил през годините и някакв вчерашен хлапак който си клати краката като младши и на вс. отгоре осигуряването от бюджета .
Не забравай ,че тук говорим за младши в тая тема не за друго.

Между другото твърдиш , че сипя хули я да видим срещу кого ,може би срещу теб защото ти заявих ,че си ми неприятен и не желая да се мъкнеш след мен.И защото ми омръзна колеги на скайпа да ме молят да ти мълча ,щото си бил съдия в СГС ... трябва ли да лазя. Преди време ме обиди ,не се извини не чакай от мен друго освен факта отново да ти кажа ,че ми е мн. неприятно да комуникирам с теб.
Последна промяна donna на 01 Мар 2008, 10:36, променена общо 1 път
donna
Старши потребител
 
Мнения: 5350
Регистриран на: 10 Яну 2003, 19:58
Местоположение: Свищов

Мнениеот donna » 01 Мар 2008, 10:25

mitko6 написа:
donna написа:
jaklin написа:Колеги, аз съм мл.магистрат и искам да споделя, че никога не бих минала на адвокатското поприще. Там някой стар адвокат те "действа" докато може и ти хвърля 500 лв. на месец, пък ти да се оправяш както можеш с чл.внос, осигуровки, транспортни разноски и т.н. Освен това на мл.магистрати непрекъсното им се увеличава заплатата - за последните 3 месеца увеличението е със 120 лв., а и в интерес на истината не сме се преработили.



:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Е като не сте проработили заслужавате ли тия пари. От вас разбирам ,че сте мл. съдия заради сигурността ,не заради друго,ако е така ще сте една от ония съдии дето след като им видя решението ще си скубя косата.И защо някой стар адвокат да те действа ,почвай сама. :lol:


Да се абстрахираме от стила и "експресивността" на Дониното слово, но от езикова гледна точка изказаното би трябвало да изглежда по следния начин:
":lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Е, като не сте проработили, заслужавате ли тия пари? От Вас разбирам, че сте младши съдия заради сигурността, не заради друго. Ако е така, ще сте една от ония съдии, дето, след като им видя решението, ще си скубя косата! И защо някой стар адвокат да те действа, почвай сама! :lol:"


Абе митко6 това Вас с малка буква , няма да я величая , да ти поправя ли и др. грешки в твои изказвания :twisted:
donna
Старши потребител
 
Мнения: 5350
Регистриран на: 10 Яну 2003, 19:58
Местоположение: Свищов

Мнениеот mitko6 » 01 Мар 2008, 10:35

donna написа: Ваше съдийско височество :lol:, не знаех, че Вие приемате ЗДБ, та "в"зехте, че определихте кой колко да получава!
Я, да видим каква е базата, на която стъпвате! Между другото и тук объркахте икономически нещата - говрите за средно възнаграждение ..... (при многоточията се използват само три точки), знаем какво е младши магистрат и т.н., значи - за времето, докато е младши - 1500 лв., казвате средно за учител..., ама, за какъв там няма младши (тук не разбрах - "ама, за какъв там", какъв е смисълът, разяснете!), човекът може да е със стаж - 1200 лв. за него ще е неоправдано.
Ще е неоправдано за нервите, които е вложил през годините и някакъв вчерашен хлапак, който си клати краката като младши и на всичко отгоре осигуряването от бюджета.
Не забравай - тук говорим за младши в тая тема, не за друго.


Така е по-разбираемо, макар че липсват твръде много логически и стилистични връзки!
mitko6
Потребител
 
Мнения: 514
Регистриран на: 26 Окт 2006, 23:57

Мнениеот donna » 01 Мар 2008, 10:51

mitko6 написа:
donna написа: Ваше съдийско височество :lol:, не знаех, че Вие приемате ЗДБ, та "в"зехте, че определихте кой колко да получава!
Я, да видим каква е базата, на която стъпвате! Между другото и тук объркахте икономически нещата - говрите за средно възнаграждение ..... (при многоточията се използват само три точки), знаем какво е младши магистрат и т.н., значи - за времето, докато е младши - 1500 лв., казвате средно за учител..., ама, за какъв там няма младши (тук не разбрах - "ама, за какъв там", какъв е смисълът, разяснете!), човекът може да е със стаж - 1200 лв. за него ще е неоправдано.
Ще е неоправдано за нервите, които е вложил през годините и някакъв вчерашен хлапак, който си клати краката като младши и на всичко отгоре осигуряването от бюджета.
Не забравай - тук говорим за младши в тая тема, не за друго.


Така е по-разбираемо, макар че липсват твръде много логически и стилистични връзки!


"Вие" с малка буква , това ,че си съдия не значи че си Ваше величество.
"Зехте" си остава така ,"в" го махнете нарочно е написано така/не е нужно правилното изписване на думата/ ,както и "щото" вместо "защото" из мненията ми ,пълният член "ът" го махнете не му е мястото там. И престанете да се мотаете след мен .А за препинателните знаци от къде разбрахте ,че тона ще е заповеден или въпросителен,за да пишете ? или !
Запазете си подигравките за жена си/ако имате такава / ,децата си /ако имате такива /или някой друг домашен любимец и не избивайте комплекси из форумите !
donna
Старши потребител
 
Мнения: 5350
Регистриран на: 10 Яну 2003, 19:58
Местоположение: Свищов

Мнениеот mitko6 » 01 Мар 2008, 10:56

Слушам!!! :wink:Когато човек няма довод, винаги, преди да изпадне в хистеричен момент, обвинява ответната страна в "избиване на комплекси"! За да предотвратя истерията, която навярно ще последва от Ваша страна, няма да отговорям! :wink: А дали съм съдия или не, това няма никакво значение, в този форум! Тук всички сме равнопоставени, но това ни задължава да бъдем и умерени!
mitko6
Потребител
 
Мнения: 514
Регистриран на: 26 Окт 2006, 23:57

Мнениеот donna » 01 Мар 2008, 11:07

mitko6 написа:Слушам!!! :wink:Когато човек няма довод, винаги, преди да изпадне в хистеричен момент, обвинява ответната страна в "избиване на комплекси"! За да предотвратя истерията, която навярно ще последва от Ваша страна, няма да отговорям! :wink: А дали съм съдия или не, това няма никакво значение, в този форум! Тук всички сме равнопоставени, но това ни задължава да бъдем и умерени!


:lol: :lol: :lol: И аз не съм височество за да ми пишете с главна буква "Ваша" ,но все пак стигнахме до правилнияТ извод ,че вс. тук са равнопоставени ,затова като имате нещо лично против мен може да го напиишете на лична ,няма нужда да се вихрите из форума :wink:

Не съм аз тази която написа "Освен това на мл.магистрати непрекъсното им се увеличава заплатата - за последните 3 месеца увеличението е със 120 лв., а и в интерес на истината не сме се преработили."
donna
Старши потребител
 
Мнения: 5350
Регистриран на: 10 Яну 2003, 19:58
Местоположение: Свищов

Мнениеот mitko6 » 01 Мар 2008, 11:19

(2) Основното месечно възнаграждение за най-ниската съдийска, прокурорска и следователска длъжност се определя в размер на удвоената средномесечна заплата на заетите лица в бюджетната сфера съгласно данните на Националния статистически институт.
mitko6
Потребител
 
Мнения: 514
Регистриран на: 26 Окт 2006, 23:57

Мнениеот donna » 01 Мар 2008, 11:28

mitko6 написа:(2) Основното месечно възнаграждение за най-ниската съдийска, прокурорска и следователска длъжност се определя в размер на удвоената средномесечна заплата на заетите лица в бюджетната сфера съгласно данните на Националния статистически институт.


:lol: Хубаво , никой не спори за това ,направи забележка на колежката си ,която пише ,че получава пари ,защото не са се преработили :lol:
След като е така ,неоправдано високо е възнаграждението и ще има пари да се четата вестници/без ДВ / и да се прилага прочетеното в тях :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
donna
Старши потребител
 
Мнения: 5350
Регистриран на: 10 Яну 2003, 19:58
Местоположение: Свищов

Мнениеот senex » 01 Мар 2008, 11:53

kalahan2008 написа:
senex написа:
Inspector_MBP написа: Учителските заплати се движат около 350 лв.
Стартовата заплата за учител е 450 лева в момента. Това го зная от бивш съученик, който завърши за такъв.

Това не е вярно-стартовата им заплата е 350 лв. бруто (доскоро беше 250 лв.). Независимо от стачките, назависимо от обещанията и т.н., учителските заплати се вдигнаха само с 40%
Така ми каза човек от бранша. Доколко е вярно, не се наемам да споря.
senex
Потребител
 
Мнения: 208
Регистриран на: 04 Сеп 2005, 12:52

Мнениеот mitko6 » 01 Мар 2008, 12:22

donna написа:Между другото твърдиш , че сипя хули я да видим срещу кого ,може би срещу теб защото ти заявих ,че си ми неприятен и не желая да се мъкнеш след мен.


Стотици са хулите... Но сега пействам първата, която открих

За изумена наговорила си куп глупосити.Никаква вратичка не си намерила и те бих предупредила да не си вреш носа там където не разбираш. Това което си написала е върха на юридическата простотия.Съветвам те да не ДАВАШ СЪВЕТИ, защото пишеш глупости нямащи нищо общо с правото и да не бъркаш хората и се изметеш от тук. Тоя член 227 ЗЗД се прилага ,ако дарителя наистина се нуждае от издръжка и то при ред други условия дето не са известни на такива като тебе , така че не си тикай носа където не ти ври гърнето .
Между другото тъй като си много умна в кавички да те светна няма проблем да натовариш прабаба си или комшията на когото си хвърлила мерак да ти прибере както казваш вземането от наем. После ще ти го даде лошо няма/ако ти го даде де /

http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?p ... ht=#213539

До тук приключвам, и още веднъж ще подчертая, никога не съм делил хората на съдии и останали, а на знаещи и незнаещи! В този смисъл във форума всички сме формално равнопоставени, а колегите сами могат да преценят с кого да разговарят или не - във форума и чрез всички останали комуникационни средства, вкл. чрез Скайп! Но е твръде комично някой да Ви ограничава да изказвате мнението си, защото спорещият е бил заемал някаква длъжност. И жалко е, когато не се съобразявате с това "нареждане", да го изтъквате - това навярно е геройство във Вашите очи. Но все пак живеем в свободна държава и свободата на мисълта и словото е неприкосновенна, като е ограничена само от свободите и правата на другите граждани. Поради което не виждам как някой ще Ви "съветва" да не говорите определени неща, които Вие мислете! Тези хора явно страдат от бремето на трудно отминаващата комунистическа епоха! Не им се доверявайте!!!
mitko6
Потребител
 
Мнения: 514
Регистриран на: 26 Окт 2006, 23:57

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 19 госта


cron