начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

ЗА ОЧАКВАНИТЕ КОНКУРСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати


Мнениеот tiarra » 15 Фев 2008, 09:54

Конкурсът ще се проведе чрез атестиране от Комисията по предложенията и атестирането по реда, определен с Наредба № 1/19.12.2007 г. на ВСС относно реда и организацията за провеждане на конкурсите за назначаване, повишаване в длъжност и преместване на съдия, прокурор и следовател.
tiarra
Потребител
 
Мнения: 171
Регистриран на: 26 Юни 2006, 16:06

Мнениеот Skaramush » 19 Фев 2008, 15:13

tiarra написа:
agents_group написа:
karbov написа:obqvenite konkursi sa samo 4rez atestirane !
nqkoi sa po-ravni ot drugite :))


Това е естествено, дете, няма как един извън системата, да е равен с един в нея... Винаги единия ще си бъде съдия, а другия потенциален успешен или неуспешен кандидат такъв... Тъй че, приветствам това решение... Онова дето трябваше всички - и действащи магистрати, и другите, да се явяват общо на конкурс, беше една голяма недомислица, и за наша най - голяма радост вече е част от историята на българското право...

Беше голям резил за действащите магистрати - трудно реализираха оценки различни от слаб 2.


То е същото ,като да накараш действащ от години хирург да се върне 10 години назад и да се яви на изпит по теория .Всеки студент по медицина ще покаже по-добри резултати .За това и такива конкурси няма никъде по света за действащи магистрати.
Не вярвайте на авторитети,които не сте проверили сами!
Skaramush
Младши потребител
 
Мнения: 39
Регистриран на: 15 Юли 2007, 17:26

Мнениеот tiarra » 19 Фев 2008, 15:39

Малко е неудачен примера според мен. Ако един магистрат може да реши казуса когато е между кориците на делото би трябвало да го реши и когато е даден на изпит.
tiarra
Потребител
 
Мнения: 171
Регистриран на: 26 Юни 2006, 16:06

Мнениеот Skaramush » 05 Мар 2008, 15:29

tiarra написа:Малко е неудачен примера според мен. Ако един магистрат може да реши казуса когато е между кориците на делото би трябвало да го реши и когато е даден на изпит.


Примерът е удачен ,защото в него става дума за изпит по теория.

Що се отнася до решаването на казуси - никой не е видял мотивите за една или друга оценка.Стандартът е двоен - съдията трябва да бъде справедлив и обстоятелствен ,но когато по отношение на него отсъждат - няма нито справедливост ,нито дори ред мотиви. А представата ми за определени колеги съм си я изградил въз основа на работата им ,оценката им от някакъв измислен конкурс - за мен няма стойност.
Не вярвайте на авторитети,които не сте проверили сами!
Skaramush
Младши потребител
 
Мнения: 39
Регистриран на: 15 Юли 2007, 17:26

Предишна

Назад към Конкурси, изпити


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 21 госта


cron