начало
Прокурорската колегия не образува дисциплинарка срещу обвинител, предложен за наказание от Сарафов Прокурорската колегия не образува дисциплинарка срещу обвинител, предложен за наказание от Сарафов

pensii

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


pensii

Мнениеот ицо » 06 Яну 2005, 09:54

Някой може ли да каже, ако съгласно чл.21, ал.2 НП, бъде представено удостоверение за допълнителен осигурителен доход и стаж положен след пенсионирането , то при определянето размера на новата пенсия кой средномесечен осигурителен доход ще се използва, този при първоначалното отпускане на пенсията или този при новия стаж и доход?
ицо
 

Re: pensii

Мнениеот loo » 06 Яну 2005, 11:50

Ще се вземе срмес. осигупигелен доход за 12-те месеца, предхождащи отпускането на пенсията. Зная, че не е правилно и е редно да се вземе този, предхождащ датата на заявлението за преизчисление.
но нои си имат др.мнение.
добрата новина е, че има съдебна практика, нова , от декември, на ВАС, според която трябва да се вземе по-благоприятния - този, предхождащ молбата за преизчисление. така че, ако заведеш дело....
loo
 

Re: pensii

Мнениеот ицо » 06 Яну 2005, 13:24

Благодаря,
Имам само едно уточнение, че след пенсионирането съм бил една година без работа, т.е има прекъсване.
При това положение допустимо ли искането за преизчисляване?
ицо
 

Re: pensii

Мнениеот loo » 06 Яну 2005, 13:54

няма значение, щом имаш положен стаж след пенсионирането, той ще ти се вземе предвид
loo
 


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта


cron