начало
Съдия от ВАС става зам.-министър на правосъдието Съдия от ВАС става зам.-министър на правосъдието

данъчно облагане

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


данъчно облагане

Мнениеот Милена.П » 22 Дек 2004, 11:48

Здравейте,
отново ме тормозят данъчни въпроси. Някой има ли представа дали в България ще се облага продажба на акции от капитала на българско дружество, при положение, че страни по сделката са чуждестранни лица. Предварително благодаря!
Милена.П
 

Re: данъчно облагане

Мнениеот s. » 22 Дек 2004, 14:36

Доходът е от източник в страната, съгл. чл.7, ал.8 от ЗКПО. Налице е конкуренция между претенцията на държавата, чието лице е продавачът на акциите и РБ относно облагането. Вж. дали има спогодба за избягване на двойното дан.обл. Ако не, вж. в ЗКПО- някъде пишеше правилата /или облагане изцяло в Бълг., или платеното тук се приспада от дължимото в другата държава/. По-късно ще се разровя и аз.
s.
 


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 19 госта


cron