начало
Районен съдия става зам.-министър на икономиката Районен съдия става зам.-министър на икономиката

помощ! пенсиониране!

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


помощ! пенсиониране!

Мнениеот михи » 13 Дек 2004, 12:23

Работничка придобива право на пенсиониране за осигурителен стаж и възраст на 15 декември 2004 г. с 90-01-08 точки. Мога ли да я пенсионирам през месец януари или навлизайки в новата 2005 г, тя трябва да има вече 91 точки общо осигурителен стаж и възраст?
михи
 

Re: помощ! пенсиониране!

Мнениеот net » 13 Дек 2004, 21:51

Правото на пенсиониране се придобива веднъж и това е окончателно. Скоро се сблъсках с подобен казус. За нея вече няма да се отнасят законовите изисквания през следващата година. А щом веднъж е придобила право на пенсия за осигурителен стаж и възраст, т.е. има необходимият сбор точки, от тук нататък винаги може да се пенсионира. От друга страна пенсионирането, предизвестяването от страна на работодателя, не е задължително, законът казва "работодателят може".
net
 


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 25 госта


cron