начало
Отборът на СУ „Св. Климент Охридски“ стигна до полуфинал в най-голямото състезание по космическо право Отборът на СУ „Св. Климент Охридски“ стигна до полуфинал в най-голямото състезание по космическо право

Как да връча заповед за дисциплинарно уволнение??

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Как да връча заповед за дисциплинарно уволнение??

Мнениеот JnBibian » 09 Сеп 2004, 01:30

Имам готова заповед за дисциплинарно уволнение, но служителят постоянно е в болнични. Пращането с препоръчано писмо е предпоставка за "Неполучаване".
Моля дайте съвет, или посочете някаква практика за подобни случаи.
Предварително благодаря.
JnBibian
 

Re: Как да връча заповед за дисциплинарно уволнение??

Мнениеот донна2 » 09 Сеп 2004, 09:26

ЩЕ се наложи да го изчакаш да свърши с болничните и тогава ще му я връчиш , това че си написала една заповед за дисциплинарно уволнение нищо не значи ,обяснения искахте ли му докато не се връчи заповедтта лицето не е уволнено .След като лицето е в болнични то това означава ,че той е в отпуск при временна неработоспособност -162 от КТ и съгласно чл.333 ал.1 т.4 лицето се ползва със закрила .
донна2
 

Re: Как да връча заповед за дисциплинарно уволнение??

Мнениеот gogo234 » 09 Сеп 2004, 10:03

Докато е в болнични не може да се връчи законно заповед за дисциплинарно уволнение поради предварителната закрила при уволнение по чл. 333 от КТ, освен ако са спазени условията предвидени там - мнение на ТЕЛК и разрешение от инспекцията по труда. В противен случай уволнението би било незаконно само на това основание и спорът няма да се разглежда от съда по същество.JnBibian написа:
gogo234
 

Re: Как да връча заповед за дисциплинарно уволнение??

Мнениеот JnBibian » 09 Сеп 2004, 11:07

Въпроса е деликатен. Лицето е с чин и държавен служител. Подсъдим е което е в разрез с закона. Ще го осъдят така или иначе, следователно и уволнен. Всичко друго е протакане във времето, така че исках да знам дали няма начин да съкратя това малко.
JnBibian
 

Re: Как да връча заповед за дисциплинарно уволнение??

Мнениеот paint » 09 Сеп 2004, 12:19

Не следва, че е уволнен. Органът по назначаване е длъжен със заповед временно да отстрани държавния служител ако срещу последния е образувано наказателно производтсво от общ характер. Въпросът за вината се решава от компетентния за това съд, а не от органа по назначаване.JnBibian написа:
paint
 


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 39 госта


cron