начало

Ситуацията с COVID-19 в съдебната система се усложнява, все повече магистрати се заразяват Ситуацията с COVID-19 в съдебната система се усложнява, все повече магистрати се заразяват

ПЛАТЕН ОТПУСК

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


ПЛАТЕН ОТПУСК

Мнениеот Bobollina » 01 Сеп 2004, 13:04

Здравейте,
до 2.08.2004г. работих в една фирма, а от 16.08 почнах в друга фирма. В първата фирма съм ползвала 10 дни от платения ми годишен отпуск. Искам да попитам дали мога да ползвам останалия годишен отпуск като платен в новата фирма и ако може с кой член се определя това право.

Благодаря
Bobollina
 

Re: ПЛАТЕН ОТПУСК

Мнениеот s_ogled_na_gornoto » 01 Сеп 2004, 13:44

наредба за работното време почивките и отпуските
Чл. 33. (1) Когато работник и служител с придобито право на отпуск премине на работа в друго предприятие, за календарната година на постъпването той ползува платен годишен отпуск пропорционално на прослужените месеци в това предприятие.
(2) Когато след ползуване на платения годишен отпуск в пълен размер трудовото правоотношение се прекрати в същата календарна година, работникът и служителят не дължат обезщетение на предприятието за частта от отпуската, за която не са отработили съответното време. До края на същата календарна година работникът и служителят нямат право да ползуват платен годишен отпуск освен ако за новата работа се предвижда отпуск в по-голям размер.

това означава, че ако сте почнали работа на 01.08.2004 г до края на годината имате право да ползвате 6.66 дни платен отпуск т.е. 7 дни
s_ogled_na_gornoto
Младши потребител
 
Мнения: 73
Регистриран на: 20 Яну 2004, 16:42


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


cron