начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Отказана ми е виза за втори път без мотив

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.


Отказана ми е виза за втори път без мотив

Мнениеот Илиян » 30 Авг 2004, 17:20

Здравейте,

бих искал да попитам, някой ако има опит с тези неща, дали от посолството на Франция са задължени да ми дадът писмен мотив, когато ми отказват учебна виза (за учене на френски език) за втори път? Ако не се лъжа бях чул че при втори отказ трябва да ми дадът писмен мотив за отказа. Някой дали знае дали има промяна в това? Първият път когато подадох документи за виза имах и интервю със учебното аташе (който тогава ми каза че съм потенциялен емигрант и ще посъветва консула да не ми дава виза) а сега директен отказ без никакво интервю.

Мерси предварително!
Илиян
 

Re: Отказана ми е виза за втори път без мотив

Мнениеот alexander_tonev » 30 Авг 2004, 19:22

Здравей, Илияне! Не беше ли ти с документите за Канада?! А сега във Франция? Защо не пробваш първо с курсовете към Френския институт - ако изкараш всичките нива, мисля, че е много по-лесно да отидеш във Франция (да учиш). Иначе с визите си е "Божа работа". Все пак работата на френското посолство не влиза в юрисдикцията на българската държава - там важат френските закони, а доста често тия неща не ги урежда дори закон, а личното отношение на този или онзи служител в посолството или някакви нареждания от тяхното външно министерство, т.е. доста конюнктура има в тая работа. Не се отчайвай, но търси и други пътища. А ако наистина си същия човек с документите за Канада, отново бих те посъветвал да не опитваш с фалшиви документи!
alexander_tonev
 

Re: Отказана ми е виза за втори път без мотив

Мнениеот Илиян » 31 Авг 2004, 08:22

Не аз не съм подавал никога документи за Канада, даже не съм си го и мислел. Проблема е в това че, във френският институт няма ускорени курсове през цялата година (има само 2 месеца през лятото) и другото е че още са по старата система, което означва че за да мина всички нива ми трябват 2 години. Във Франция, може да ви звучи странно но целият курс на обучение трае 6 месеца и наистина неможе да се сравнява скороста с която се напредва там и тук.
Илиян
 

Re: Отказана ми е виза за втори път без мотив

Мнениеот alexander_tonev » 31 Авг 2004, 08:27

Да, наистина, бавни са нивата на Френския институт. За съжаление, друго не ми хрумва, дано някой по-наясно помогне.
Успех и късмет!!!
alexander_tonev
 


Назад към Гражданство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта


cron