начало
Трима депутати с писма „иди ми, дойди ми“ до Конституционния съд Трима депутати с писма „иди ми, дойди ми“ до Конституционния съд

доста интересен и заплетен казус

Казуси за недвижими имоти


доста интересен и заплетен казус

Мнениеот m_nicolova » 02 Апр 2004, 12:53

наследодател на който са признали правото на собственост върху реституирани земи , но починал преди да му бъдат издадени заповеди за въвод във владение на тези имоти . същия този наследодател оставя в полза на един от наследниците си завещание за всички тези имоти, който от своя страна за да придобие права по завещанието е длъжен да ги декларира пред ДС - прави го и към настоящия момент го облагат с данък за имоти който не притежава , в същото време другия наследодател оспорва завещанието и двамата наследници сключват предварителен договор когато им бъдат възстановени земите който между другото са в строителни граници да си ги поделят при равни квоти от по 1/2. Предекларират имотите в ДС и на името на двамата.Оспорилия завещанието наследник иска да продаде наследството си на трето лице - но има ли всъщност той наследство което да продава?
m_nicolova
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 03 Окт 2001, 22:24

Re: доста интересен и заплетен казус

Мнениеот jiji22 » 02 Апр 2004, 13:23

доста сложничко изглежда - трябва ти адвокат
jiji22
 

Re: доста интересен и заплетен казус

Мнениеот младежа » 02 Апр 2004, 15:06

Нямаш проблем.Извади удостоверение за това кой на кого е наследник и продавай наследството.Ако бъде развалено завещанието, ще има евикция.
младежа
 

Re: доста интересен и заплетен казус

Мнениеот vanja » 03 Апр 2004, 09:54

ако си за оспорилия завещанието, може да послушаш младежа, но ако си за правоимащия по завещанието - не е трябвало да се съгласява да подписва предварителния договор, защото другия наследник трябва успешно да оспори завещанието по съдебен ред и тогава получава запазената си част от наследството.
vanja
Младши потребител
 
Мнения: 28
Регистриран на: 13 Яну 2005, 14:15

Re: доста интересен и заплетен казус

Мнениеот donna2 » 06 Апр 2004, 13:04

тука срешам двама наследодатели и двама наследници
за един наследодател разбирам -лицето което е починало ,ама другия .........дето оспорвал завещание .........я вземете и уточнете всичко в детайли точка по точка
donna2
Потребител
 
Мнения: 992
Регистриран на: 17 Юни 2004, 18:48


Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 25 госта


cron