Страница 1 от 1

Електронно управление от Естония

МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2011, 20:50
от kostadin_yordanov
Продължава посещението на премиера Бойко Борисов в Естония

Талин. Министър-председателят Бойко Борисов е на работно посещение в Република Естония, съобщиха от правителствената пресслужба. По време на визитата премиерът ще проведе среща с естонския си колега Андрус Ансип, след което двамата ще дадат кратки изявления за медиите.
Бойко Борисов ще присъства на презентации, свързани с електронното управление и електронната полиция в Естония. В състава на официалната делегация, която придружава премиера, влизат министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Ивайло Московски.

12 септември 2011
http://www.focus-news.net/?id=n1564470


bTV Репортерите: Е-стония

/видео/

Как се прави успешно електронно правителство в Европа? И каква е полата за един средностатистически данъкоплатец?

Вижте как полицията, здравеопазването, училищата, транспортът, данъчните и десетки други държавни институции обслужват гражданите бързо, лесно и удобно – онлайн.

Примерът е от малката и не много богата, но много добре уредена Естония.

21.05.2011
http://www.btv.bg/video/857871299-bTV_R ... oniya.html

Re: Електронно управление от Естония

МнениеПубликувано на: 27 Фев 2015, 19:23
от petttto
Надявам се и в България да се въведе този модел на електронно управление. По-малко администрация по-малко проблеми.Изпращане на големи файлове

Re: Електронно управление от Естония

МнениеПубликувано на: 28 Фев 2015, 12:20
от TheOldMan
Едва ли има някой който да не е наясно, че държавната администрация е място за трудоустрояване на "наши хора" и никой, ама никой властимащ няма да си помисли дори да пипне щатовете там. Повече от половината бройки са абсолютно ненужни, невършещи нищо структури, чиято единствена задача е да излискват служебни бележки от други също толкова ненужни структури, създавайки по този начин заетост една на друга.

Re: Електронно управление от Естония

МнениеПубликувано на: 11 Юни 2015, 19:01
от albiciq
Властимащите осъзнават вече, че трябва да са в синхрон с новото време и много проекти бяха започнати и приключени по Оперативна програма административен капацитет, насочени към електронните административни услуги. Дано повечето от тях да са в услуга на гражданите, а не просто да се усвоени някакви средства...

Re: Електронно управление от Естония

МнениеПубликувано на: 05 Яну 2018, 01:14
от ivorusev
Няма интерес от подобно електронно правителство или комплексни електронни административни услуги. Цяла огромна група от държавни и общински чиновници ще трябва да си ходят, ако подобна система се превърне в нормално функционираща част от ежедневието ни. А те са лесно управляеми нищоправещи избиратели.

Re: Електронно управление от Естония

МнениеПубликувано на: 29 Яну 2018, 09:43
от optimeon
напълно съгласен

Re: Електронно управление от Естония

МнениеПубликувано на: 29 Яну 2018, 09:53
от optimeon
Напълно съм съгласен

Re: Електронно управление от Естония

МнениеПубликувано на: 03 Юни 2019, 14:16
от avtofen
То ако имаше истинско желание да стане, до сега сто пъти щеше да се случи. Просто не им отърва, а колко стотици милиони вече са "усвоени" в името на тази велика цел...

Re: Електронно управление от Естония

МнениеПубликувано на: 14 Ное 2019, 14:17
от mimozata
Едва ли ще доживеем нещата да се дигитализират в България. В противен случай цялата раздута държавна администрация трябва да се съкрати… Нещата ще стават бързо, лесно и удобно, както би било и е електронното гласуване, но там причините да се спъва неговото реализиране са съвсем други.