начало

Омбудсманът постави топ-проблемите на гражданите пред депутатите, поиска спешни мерки Омбудсманът постави топ-проблемите на гражданите пред депутатите, поиска спешни мерки

Грешка в съдебна спогодба

Казуси за недвижими имоти


Грешка в съдебна спогодба

Мнениеот recrec » 22 Яну 2021, 22:12

Уважаеми, Юристи

Налице е съдебна спогодба от 1990 където има грешка в имената на ответника още от исковата молба във призовките чак до определението за прекратяване и частностност фамилното име е коренно различно, открих и други неточности относно опис на имоти.
Въз основа на заверен препис на определението има издаден нотариален акт след 2014година.
Идеята е да се иска отняма на нотариалният акт.
И след смърта на ответника да се търси наследство.
Искам да ме посъветвате готов съм да си заплатя дължимото.
recrec
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 22 Яну 2021, 22:01

Re: Грешка в съдебна спогодба

Мнениеот ivan_lawyer » 22 Яну 2021, 22:41

Това е доста сериозен порок, защото ищецът е определил точно този ответник да бъде осъден или с две думи - така е поискал. Обаче - има практика това да се поправя - навремето с явна фактическа грешка, сега с очевидна фактическа грешка, така че - всичко зависи от практиката, конкретен съдия и много фактори.

Имам случай в практиката - тотално сгрешени имоти и - печелим отвсякъде, но успехите са временни, ако има силна защита на делото - може да Ви преборят.

Тотално общи приказки, но - трябва да се подходи математически и - ако се окаже верен пътят е въпрос на технически действия.

Обаче - имайте предвид факторът владение на имота и изобщо - всичко е именно затова объркано, но има ли желание - има и късмет.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4962
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46


Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron