Страница 1 от 1

как мога да използвам натрупаните лихво-точки

МнениеПубликувано на: 08 Юли 2002, 20:26
от camel
Моля за съвет как мога да използвам натрупаните лихво-точки от жилищно-спестовня влог на баща ми?Тъй като нямам никакъв шанс за закупуване на общинско жилище,защото такива вече просто няма.Какво да правя?

Re: Molia za suvet!

МнениеПубликувано на: 28 Юли 2002, 00:23
от Jull
Грешите, че няма общински жилища -има такива, но не смятам, че ще успеете да закупите. А взехте ли компенсаторните записи /или както се казваше документът , издаван срещу лихвоточките/ ?

Re: Molia za suvet!

МнениеПубликувано на: 29 Юли 2002, 22:54
от camel
Там е работата че никакви дюкоменти,които да удостоверяват че аз имам тези лихво-точки не съм вадил!Притежавам само спестовната книжка, в които пише броя на лихво-точките.Навремето по съвет пуснах молба в съвета за да кандидатствам за общинско жилище,но ми казаха че нямам никакъв шанс да успея да взема.Посъветваха ме ако все пак искам да използвам тези лихво-точки да си закупя какъв и да е имот,като след това представям нотариален акт за този имот в общината и от там ми изплащат равностойността на лихво-точките в лева.Дали това е възможно да се направи?

Re: Molia za suvet!

МнениеПубликувано на: 01 Авг 2002, 16:28
от МИтко1
Ами трябва да се регистрирате в общината. Там ще ви поставят в определена група за използването на лихво точките и когато в някой слънчев ден ви дойде реда, ще можете да си закупите жилище по ваш избор (без значение общинско или от частна фиерма или лице). В този случайв съответствие с вашите лихвоточки, държавата ще поеме част от цената на жилището. Това е най-общо.

Re: Molia za suvet!

МнениеПубликувано на: 05 Авг 2002, 13:26
от camel
Blagodaria, Mitko1!
Hubavoto e che az sum veche registriran v obshtinata kato kraino-nujdaesht se.Sega dokolkoto moga da razbera triabva prosto da si zakupia niakakuv nedvijim imot,sled koeto da predstavia notarialnia akt v obshtinata i ot tam da mi izplatiat parite.Kade moga da polucha poveche informacia otnosno procedurite!?

Re: Molia za suvet!

МнениеПубликувано на: 07 Авг 2002, 17:15
от МИтко1
За повече информация се обърнете към службата в общината където сте регистриран. Не правете прибързани ходове. По добре бавно но сигурно.