начало

1000 лв. глоба за кандидат за младши съдия, представил фалшиви препоръки от юристи пред ВСС 1000 лв. глоба за кандидат за младши съдия, представил фалшиви препоръки от юристи пред ВСС

как мога да използвам натрупаните лихво-точки

Казуси за недвижими имоти


как мога да използвам натрупаните лихво-точки

Мнениеот camel » 08 Юли 2002, 20:26

Моля за съвет как мога да използвам натрупаните лихво-точки от жилищно-спестовня влог на баща ми?Тъй като нямам никакъв шанс за закупуване на общинско жилище,защото такива вече просто няма.Какво да правя?
camel
 

Re: Molia za suvet!

Мнениеот Jull » 28 Юли 2002, 00:23

Грешите, че няма общински жилища -има такива, но не смятам, че ще успеете да закупите. А взехте ли компенсаторните записи /или както се казваше документът , издаван срещу лихвоточките/ ?
Jull
 

Re: Molia za suvet!

Мнениеот camel » 29 Юли 2002, 22:54

Там е работата че никакви дюкоменти,които да удостоверяват че аз имам тези лихво-точки не съм вадил!Притежавам само спестовната книжка, в които пише броя на лихво-точките.Навремето по съвет пуснах молба в съвета за да кандидатствам за общинско жилище,но ми казаха че нямам никакъв шанс да успея да взема.Посъветваха ме ако все пак искам да използвам тези лихво-точки да си закупя какъв и да е имот,като след това представям нотариален акт за този имот в общината и от там ми изплащат равностойността на лихво-точките в лева.Дали това е възможно да се направи?
camel
 

Re: Molia za suvet!

Мнениеот МИтко1 » 01 Авг 2002, 16:28

Ами трябва да се регистрирате в общината. Там ще ви поставят в определена група за използването на лихво точките и когато в някой слънчев ден ви дойде реда, ще можете да си закупите жилище по ваш избор (без значение общинско или от частна фиерма или лице). В този случайв съответствие с вашите лихвоточки, държавата ще поеме част от цената на жилището. Това е най-общо.
МИтко1
 

Re: Molia za suvet!

Мнениеот camel » 05 Авг 2002, 13:26

Blagodaria, Mitko1!
Hubavoto e che az sum veche registriran v obshtinata kato kraino-nujdaesht se.Sega dokolkoto moga da razbera triabva prosto da si zakupia niakakuv nedvijim imot,sled koeto da predstavia notarialnia akt v obshtinata i ot tam da mi izplatiat parite.Kade moga da polucha poveche informacia otnosno procedurite!?
camel
 

Re: Molia za suvet!

Мнениеот МИтко1 » 07 Авг 2002, 17:15

За повече информация се обърнете към службата в общината където сте регистриран. Не правете прибързани ходове. По добре бавно но сигурно.
МИтко1
 


Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron