начало

Баневи съдят прокуратурата за 10 млн. лева Баневи съдят прокуратурата за 10 млн. лева

Моля за малко съдействие

Казуси за недвижими имоти


Моля за малко съдействие

Мнениеот vildon » 28 Апр 2020, 12:41

Здравейте, моля за малко помощ от страна на запознатите по имотни казуси свързани с продажба на земя от съсостбеници. Случаят е следния: семейството ми, заедно с още 8 други наследници продава земя, която е стара фамилна собственост. Земята е земеделска, необработваема, но малко преди да присъстъпим към продажба установихме следното, което е пречка за нас: мой роддина, починал преди 30 години в Америка е имал сключен граждански брак една година преди да избяга зад океана и съпругата му фигурира, в удостоверението за наследници на дядо ми. Там е работата, че никой от нас не знае тази жена в момента къде живее, дали е въобще в Америка, под каква фамилия, нямаме никаква връзка с нея. Бихте ли ми казали как при това положение можем да продадем тази земя? Как може въобще да издирим някой в щатите, когато знаем само едно малко име?
vildon
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 28 Апр 2020, 12:35

Re: Моля за малко съдействие

Мнениеот jhoro » 29 Апр 2020, 13:17

Здравейте!
Първо - „за протокола“ (за сведение) - не може да се продава съсобствено имущество, преди да се уточнят съсобствениците. Кой и каква част притежава.
После - не сте уточнили хронологията, но подразбирам, че в момента сте в процедура на откриване и приемане на наследството.

Казуса е уреден в Закона за наследството. Все пак - вие не сте нито първите, нито ще сте последните, в такава ситуация.
Чл. 59. (1) Когато лицето, което има право да наследява, е с неизвестно местожителство или макар местожителството му да е известно, но не е поело управлението на наследственото имущество, районният съдия, служебно или по искане на заинтересуваните, назначава управител на наследството.
(2) Управителят трябва да направи опис на наследственото имущество. Той предявява и отговаря по исковете относно наследствените имущества и задължения. За изпълнение на наследствените задължения, на заветите и за продажба на наследствените имоти той трябва да иска разрешение от районния съдия.


Колкото до издирване на въпросното лице. Когато сте получили „Удостоверение за наследници“ - в него освен имена, има и ЕГН (дата на раждане) на всеки наследник. По това ЕГН може да се получи информация - от МВР, МВнР, служба ГРАО. Не, че се дава лесно, но ... има начини.
Да се провери - въпросното лице живо ли е, има ли българско гражданство, има ли издадени български лични документи (съответно - последния известен адрес) и много други неща.
Така, преди няколко години, намерихме данни за правнуците на човек, за който нямаше информация от 60-70 години.
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 1401
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58


Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron