Страница 1 от 1

кражба на имот

МнениеПубликувано на: 26 Май 2019, 21:12
от geovanna
Здравейте, в бездърнна улица съм, търся консултация и впоследствие адвокат. имаме наследствен терен, нива..., с нотариални актове, протоколи за делба и т.н отпреди 90 год..Преди няколко години, съседка ме помоли за договор за наем за 1 год, веднага се съгласих. Впоследствие, тя разбира, че на нашия имот се водят други собственици, уговоря се с тях - те са възрастни, болни хора, знаят че имат имот и си го продават, но при нотариуса, никой не им показва имота..Имотът е прехвърлен с дарения при нотариуса, като хората са много, над десетина---Влиза се във владение, строи се, какво може да се направи..По определени причини, бе назначен адвокат от нбпп и след като съда, даже изготви съдебно удостоверение за да се извършат данъчни оценки, адвокатът не отдиде даже да го пътърси и ..ми се иска да си върнем имота, той е на дедите ми, какъв е реда.

Re: кражба на имот

МнениеПубликувано на: 27 Май 2019, 00:32
от propensity
geovanna написа:какъв е реда.Редът е да си наемите адвокат. Материята е сложна и обемиста. Няма кой да ви отговаря въпрос на въпрос на тук.

Трябва да се разбере откъде третите лица са придобили владение над ваш имот.

Най-вероятно ще трябва да заведете установителен иск за доказване за това кой е собствник и кой не. Ако ви удовлетворят искането, ще можете да ги отстраните от имота.

Търсете адвокат.

Re: кражба на имот

МнениеПубликувано на: 27 Май 2019, 19:33
от geovanna
бихте ли ми препоръчали, в Пловдив област, благодаря