начало

Извънредното заседание на парламента не се състоя Извънредното заседание на парламента не се състоя

Наследствен имот - покана за заплащане на сума всеки месец

Казуси за недвижими имоти


Наследствен имот - покана за заплащане на сума всеки месец

Мнениеот someone3 » 05 Дек 2018, 16:15

Здравейте, притежавам идеални части от наследствен имот, като една идеална част се притежава от другите наследници. Говорили сме за продажба, но аз не искам да продавам имота на тях.

Получих покана от пощальон, в която пише, че понеже другите наследници притежават една идеална част и "нямат достъп до имота", което не е вярно, понеже те досега не са поисквали достъп(а и не са използвали имота никога) и достъпът никога не им е бил възпрепятстван. Имотът не се ползва след смъртта на родителите ми, също така тяхната част от имота никога не е била ползвана от родителите ми или от мен. Те претендират от датата на получаване на поканата, която не е нотариално заверена, а е просто свалена бланка от интернет, "да получават определена сума всеки месец, докато бъде решен въпроса с общата собственост - доброволно или чрез съд". Също са написали самите те каква част притежават.

Въпросът ми е - така написана и дадена молбата - има ли някаква стойност пред съда? Също така не виждам посочената сума по какъв начин е изчислена. Какви действия бихте ме посъветвали да предприема?

Благодаря :)
someone3
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 05 Дек 2018, 16:02

Re: Наследствен имот - покана за заплащане на сума всеки мес

Мнениеот katerinakuch » 25 Дек 2019, 20:45

1.Въпросът ми е - така написана и дадена молбата - има ли някаква стойност пред съда? - не.
2.Какви действия бихте ме посъветвали да предприема? - никакви, не им объщайте внимание.
katerinakuch
Активен потребител
 
Мнения: 1105
Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27

Re: Наследствен имот - покана за заплащане на сума всеки мес

Мнениеот nikodim77 » 25 Дек 2019, 22:04

Здравейте,
Моля да бъда извинен от Г-жа/жица/ Куч, но не споделям изразеното мнение: „… - никакви, не им обръщайте внимание.” Мотивите ми да опонирам на цитираното са следните:
Така изразено съдържанието на писмото показва явни намерения спрямо имота от страна на сънаследниците. Формулировката за възпрепятстване на достъпа към имота е подготовка за вероятни бъдещи претенции по исков ред, където ще навеждат същите доводи за ограничаване – достъпа и т.н., и т. н. Фактът, че са си направили труда да свалят образец на покана и да пускат по пощата същата, също говори за сериозни намерения спрямо техните части, та дори може би и над целия имот…? Горното е в колизия с – „…не им обръщайте внимание”. По отношение на действията, които следва да предприемете, би било добре освен във форума, да потърсите консултация с адвокат или др. юрист, който е вещ в областта.
Да, така изпратена и получена „поканата” няма стойност пред съда, ако те предприемат действия срещу Вас. Но пък си я пазете тази „покана”, защото тя би била едно от доказателствата, че Вие сте осъществявал такива действия, които да отричат правото на останалите наследници върху техните части. (Решение № 2831 от 29.10. 1979 г. по гражд. д. № 1103/79 г. на I г.о. на ВС и множество други) Последното е в случай, че се породи между Вас и останалите сънаследници друг вид спор относно имота… :roll: Но и за това – при адвокат!
Иначе да, не им обръщайте внимание и не им отговаряйте.
nikodim77
Потребител
 
Мнения: 637
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29


Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron