начало

Прокуратурата прави нов опит да прати на съд бивш шеф на АПИ Прокуратурата прави нов опит да прати на съд бивш шеф на АПИ

ИСКОВА МОЛБА След покупка на апартамент (завещание)

Казуси за недвижими имоти


ИСКОВА МОЛБА След покупка на апартамент (завещание)

Мнениеот petar888 » 27 Мар 2018, 18:24

Здравейте , изпаднах в много неприятна, за мен ситуация!
След покупка на апартамент чрез ПОКУПКО - ПРОДАЖБА. ( Собственика имаше Нотариален акт , направен чрез саморъчно завещание).Само да поясня че завещателя е починал 2012г , завещанието е минало през нотариус през 2016та и покупката на имота е през 2016та. Не съм много наясно с нещата и смятах, че щом нотариуса не вижда правни недостатъци,проблеми, не виждах проблем да се осъществи сделката. Покупката е по нормалния път на нещата , трето лице съм ( от обява ) не сме роднини или, каквито и да е "врътки" и "схеми" да сме искали да направим . Та ... получихме ИСКОВА МОЛБА , от наследник ,който оспорва завещанието и предявява искове към ПРОДАВАЧКАТА и към нас КУПУВАЧА да му се признае 1/2 право върху имота.
ТА въпросите ми са следните.
- Тъй като всичко си е минало по банка , сумата е доста над " Данъчната оценка" на имота , не е ли нормално и редно да има иск ,срещу ПРОДАВАЧКАТА към 1/2 от парите преведени по банков път.
- Ествествено се свързахме с адвокат и започнахме работа , но всичко е в начален етап . А ние сме доста притеснени. Как се случват тия неща в ПРАКТИКАТА.
-Наистина ли има шанс , съдът да отсъди признаването на 1/2 част от имота в негова полза. И ако се случи така , нашите пари за покупката на 100% на имота , какво се случва с тях ? Или отделно аз трябва да почвам да се съдя с ПРОДАВАЧКАТА ...???
МНОГО съм Ви благодарен за отговорите (предварително)
petar888
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 27 Мар 2018, 18:06

Re: ИСКОВА МОЛБА След покупка на апартамент (завещание)

Мнениеот karanedeff » 28 Мар 2018, 10:05

Вероятно иска е за възстановяване на запазена част!
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител
 
Мнения: 1213
Регистриран на: 30 Ное 2002, 17:20

Re: ИСКОВА МОЛБА След покупка на апартамент (завещание)

Мнениеот montanarlz » 02 Апр 2018, 20:59

Ако искът е за възстановяване на запазена част, той няма как да е към вас и не засяга вас, а само продавача. Наследникът може да осъди продавача да му плати обезщетение за онова, с което се е обогатил, а вие няма от какво да се притеснявате.
montanarlz
Младши потребител
 
Мнения: 13
Регистриран на: 13 Дек 2014, 20:38


Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron