начало

Съдия Веселин Пенгезов е осъден условно заради проекта по ОПАК Съдия Веселин Пенгезов е осъден условно заради проекта по ОПАК

Разполагане с частен имот

Казуси за недвижими имоти


Разполагане с частен имот

Мнениеот dosevf » 02 Яну 2018, 16:35

Здравейте! Имам да реша следния проблем със съседен имот!
Става въпрос за следното- в съседния имот се складирват бракувани автомобили без разрешително за извършваане на дейноста. Имота е урегулиран. Намират се в СО в близост до града. Пътната настилка е насипна и съответно се нарушава при влизането на тежки камиони за товаро разтоварна дейност. Та въпроса ми е може ли в частен имот да се извършва такава дейност и как се практикоува при разрушаване на пъя. Къде и от кого трябва да си търся правата. Пътя е законен, има го в кадастъра но се потдържа от собстениците на имотите които го ползват. Изчетох правилата на които трябва да отговарят площадките за ИУМПС. Тазаи не отговаря на нито едно от тях. Благодаря предварително.
dosevf
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 19 Мар 2014, 21:34

Re: Разполагане с частен имот

Мнениеот sachinkhanna48 » 02 Юни 2018, 19:45

аз не мисля така
sachinkhanna48
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 02 Юни 2018, 19:41

Re: Разполагане с частен имот

Мнениеот tochotocho » 03 Юни 2018, 17:56

И аз съм фен на стари автомобили. Дворът ми е около 1 дка.Събирам и се занимавам ,като хоби! Какво му пречи на съседа! А, ако отглеждах крави? и няколко кучета - пазачи. Ще трябва да се преселваш!
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 228
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: Разполагане с частен имот

Мнениеот sachinkhanna48 » 08 Юни 2018, 19:05

аз не мисля така
____________________________________________________
Sachin Khanna
Best Zero Turn Mower | Best Self Propelled Lawn Mower
sachinkhanna48
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 02 Юни 2018, 19:41

Re: Разполагане с частен имот

Мнениеот oberst » 08 Юни 2018, 23:47

Бе, вие по-горе от гората ли сте хванати?! Щял да гледа крави единият. То, така става тази работа. Изискванията за животновъдни обекти, отстоянията от границата на населеното място и т.н. си мислите, че са някакви глупости. Съсед на един от имотите ми насред града си направи рибовъдно стопанство - вода от сондаж преминава през басейните и изтича свободно, като заблатява и част от моя терен. Обекта си го направи на своя глава и като го подкарах - РИОСВ, Байсенова дирекция, РДНСК, БАБХ и т.н. Няма нито подадено и одобрено инвестиционно намерение, нито проект, нито разрешени за сондажа, нито ОВОС - абсолютно нищо. Сега му се изредиха с актове и предписания, които не може да удовлетвори, та експериментът му да си прави каквото иска приключи безславно и на сериозна загуба.

Съветвам този горе да "завъди крави" без да има регистриран животновъден обект и да има за съсед някой с малко акъл, пък да види какво ще му се случи.

Относно този с ръждивите варели - проверете в kais.cadastre.bg какво e предназначението на имота и ако не е производствен го подкарвайте със жалби по институциите. Ако ставаше всеки да прави каквото си иска, вие щяхте да можете да си направите свинарник, бунище, кланица или варов център във вашия, пък съседите да се спасяват поединично.

Относно пътя - не можете да ограничите по него да минават камиони, но това е отделна тема.
oberst
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 20 Фев 2018, 17:05


Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron