начало

ВАС: Участието на двама върховни съдии в лов няма отношение към работата им ВАС: Участието на двама върховни съдии в лов няма отношение към работата им

Наследствено жилище

Казуси за недвижими имоти


Наследствено жилище

Мнениеот stanis53 » 25 Сеп 2017, 08:44

Здравейте, предстоят ми неприятни моменти с разделянето на жилището на моите родители. Те притежават 90 кв. апартамент във втория от най-скъпите райони на София. В него живееше брат ми със семейството си, а моите родители отидоха да живеят на село. През есента на 2009 г. им предложих да се върнат в София, като им преотстъпих моето жилище, тъй като семейството ми живее извън България, а моят брат междувременно получи втори апартамент, но за родителите нямаше място. Сега, когато родителите ни са на края на живота си, моят брат настоява да решим въпроса с техния апартамент. Имайки предвид пазарните цени, знаейки отношението на родителите ни към него, аз поисках 1/3 от пазарната стойност на апартамента им. Срещу мен се изправи стена - те настояват, че не трябва да искам повече от 1/3 от данъчната оценка, тъй като брат ми ги гледал и е влагал пари в ремонта на въпросния апартамент. Гледането се осъществява в посещение 3-4 пъти седмично, водене на преглед отвреме-навреме /за което родителите ми са ми казвали, че им дават по 20-30 лв за бензин/, купуване на лекарства /брат ми от години с пълномощно получава пенсията на майка ми, тя самата няма представа колко и е пенсията/, баща ми пазарува и готви, за чистене идва жена веднъж на две седмици, като и плаща баща ми.
Въпросът ми е: по какъв законов начин биха ме лишили. Аз съм в чужбина, мога само да предполагам какви договорки се правят. Лишила съм се от един доход от наем в продължение на 8 години, защото родителите ми нямаше къде да се върнат. Откакто са в моя дом не съм ходила на почивка, за да мога да прекарвам поне отпуската си с тях и ми е неприятна цялата тази ситуация.
Благодаря предварително за ваши съвети как бих могла да защитя интереса си.
stanis53
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 25 Сеп 2017, 08:19

Re: Наследствено жилище

Мнениеот ppbig » 25 Сеп 2017, 08:52

Вие вписани ли сте в нотариалния акт или жилището се води на родителите ви?
Пренос на офиса и домът
ppbig
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 20 Сеп 2017, 15:00

Re: Наследствено жилище

Мнениеот stanis53 » 25 Сеп 2017, 12:30

Жилището се води на родителите ми и се ползва от единия син на брат ми. Брат ми живее в друго жилище, а родителите ми от 8 години живеят в мое жилище.
stanis53
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 25 Сеп 2017, 08:19


Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron