начало

„Юроактив“: Кьовеши не хареса 7 от българските кандидати за европейски делегирани прокурори „Юроактив“: Кьовеши не хареса 7 от българските кандидати за европейски делегирани прокурори

Скица за апартамент ?

Казуси за недвижими имоти


Скица за апартамент ?

Мнениеот viv 76 » 01 Апр 2004, 16:11

Знае ли някой що за чудо е това ? Мой приятел има апартамент на 4-и етаж от 20 години, но навремето нотариуса му е объркал НА и му е писал че апартамента е на 3-я. Сега искат да оправят тази грешка и отидоха при нотариус който им казал да му донесат "скица показваща къде е апартамента" Има ли такъв документ и къде могат да си извадят ? как да покажат документ , доказващ такова обстоятелство ?
viv 76
 

Re: Скица за апартамент ?

Мнениеот Отчаяна » 01 Апр 2004, 16:48

Скъпи колега, не става въпрос за скица, каквато си представяте Вие. Това е една схема (пак се казва скица), която се прави за блоковете и върху нея се отбелязват стайте на апартаментите по етажи.
Друг е въпросът как ще намерите този документ. Много е старо жилището, вижте кой го е строил и отидете в Столично Архитектура и благоустройство, за да потърсите къде са строителните книжа, може и да са в ДНСК, да Ви призная честно доста е трудно. Сблъсках се със същия проблем преди 2 години и докато намеря книжата съм обикаляла по инстанциите като луда. Всеки те праща другаде докато намериш каквото търсиш. Проблема е че повечето организации, които са строили тогава вече са преобразувани и документацията е предадена тук и там. На пък, ако сте късметлия и строителя е днешното Главболгарстрой само отидете при тях и ги помолете да Ви предоставят копия от книжата.
Успех
Отчаяна
 

Re: Скица за апартамент ?

Мнениеот vanja » 01 Апр 2004, 16:51

Предполагам, че трябва да отидат в техническата служба в Общината. Там се съхраняват всички строителни книжа и застроителните планове и евентуално от тях може да се види при проектирането на сградата кой точно апартамент за кой собственик се е предвиждал. Ако апартамента е бил закупен, от нотариалния акт на предишния собственик може да се сравнят границите на жилището и да се установи дали става въпрос за явна фактическа грешка. Ако не стане така, пак ще мислим.
vanja
Младши потребител
 
Мнения: 28
Регистриран на: 13 Яну 2005, 14:15

Re: Скица за апартамент ?

Мнениеот viv 76 » 01 Апр 2004, 17:10

Meрси на всички !
viv 76
 

Re: Скица за апартамент ?

Мнениеот boba » 01 Апр 2004, 17:23

Още една подробност - преди две години правих преустройство на двата ми съседни апартамента в центъра на София и надзорната фирма ми поиска старите планове на сградата. Тя е строена началото на 60-те год. Не си спомням мъжът ми откъде намери плановете - или от община "Оборище", или от УАГ на "Сердика" № 5, но за куриоз по оригиналните планове нашата сграда се водеше на СЪСЕДНИЯ НОМЕР НА УЛИЦАТА. Представяте ли си - едно време са сбъркали номера на улицата за цялата сграда, какво остава за етажите в нея! Правя уточнението, че номерацията на улицата никога не е променяна.
Друго - в нот.актове на сградата, нашите апартаменти се водят на 3 етаж надпартера /естествено всички видове регистрации - адресни, в данъчна служба и т.н. за цялото ми семейство са на 3-я етаж/, а съседния - на друг собственик, се води на 4 етаж /те пък си живеят хората на 4-я етаж и така са си регистрирани/.
boba
 

Re: Скица за апартамент ?

Мнениеот donna » 01 Апр 2004, 17:33

значи може да търсиш плановете в общината, в РДНСК или в банката / ако държавата е строила някога документи се представяхя в банките / това не е шега разбира се ,ако си пазят архивите / ,също така може и да провериш в служба държавни имоти при областен управител , тъй като някога имаше само държавна собственост ,след като се прие ЗДС ,ЗОС много от архивите преминаха от общините към държамвни имоти при областен управител
donna
Старши потребител
 
Мнения: 5350
Регистриран на: 10 Яну 2003, 19:58
Местоположение: Свищов


Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron