начало

„Юроактив“: Кьовеши не хареса 7 от българските кандидати за европейски делегирани прокурори „Юроактив“: Кьовеши не хареса 7 от българските кандидати за европейски делегирани прокурори

протокол за въвод във владение?

Казуси за недвижими имоти


протокол за въвод във владение?

Мнениеот V I V » 18 Фев 2004, 13:27

Моля, кажете ми ако знаете : спешно трябва да сключвам сделка - покупка на земя, при която собственика твърди , че има като документ доказващ собствеността му : "въвод във владение" Какво на практика означава това- каква правна сила има- равнява ли се на НА и къде са опасните, рискови моменти в случая, от какво трябва да се пазя и как да се защитя, какво да поискам, за да съм сигурен в перфектността на транслацията ?

С уважение към всички, по-знаещи и помогнали :

ВИВ
V I V
 

Re: Въвод във владение ?

Мнениеот Ели » 18 Фев 2004, 13:31

Щом са го въвели във владение - трябва да има документ на базата на който това е станало. Било то съд. решение, било Решение на поземлена комисия или друго.. Търсете този документ
Ели
 

Re: Въвод във владение ?

Мнениеот Tod » 18 Фев 2004, 13:45

Този протокол за въвод във владение не е документ за собственост-с него просто се удостоверява, че имотът му е бил предаден. За сделката е нужен друг документ-например решение на поземлена комисия.
Tod
 

Re: Въвод във владение ?

Мнениеот Иван » 18 Фев 2004, 15:24

Ще ви посъветвам да се обърнете към адвокат. Ако сте юрист-/студент/, и искате да се справите сам, потърсете документ за собственост, но най-вече направете в службата по вписванията справка за собствеността, за тежести и др. вещни права. Ако не сте, наистина се обърнете към компетентно лице, за да не съжалявате. Големи са рисковете при закупуване на имот, а чрез форума не можем да ви дадем пълна информация.
Иван
 


Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron