начало

Прилагането на абсолютната давност за заварени случаи ощетява кредиторите двойно Прилагането на абсолютната давност за заварени случаи ощетява кредиторите двойно

протокол за въвод във владение?

Казуси за недвижими имоти


протокол за въвод във владение?

Мнениеот V I V » 18 Фев 2004, 13:27

Моля, кажете ми ако знаете : спешно трябва да сключвам сделка - покупка на земя, при която собственика твърди , че има като документ доказващ собствеността му : "въвод във владение" Какво на практика означава това- каква правна сила има- равнява ли се на НА и къде са опасните, рискови моменти в случая, от какво трябва да се пазя и как да се защитя, какво да поискам, за да съм сигурен в перфектността на транслацията ?

С уважение към всички, по-знаещи и помогнали :

ВИВ
V I V
 

Re: Въвод във владение ?

Мнениеот Ели » 18 Фев 2004, 13:31

Щом са го въвели във владение - трябва да има документ на базата на който това е станало. Било то съд. решение, било Решение на поземлена комисия или друго.. Търсете този документ
Ели
 

Re: Въвод във владение ?

Мнениеот Tod » 18 Фев 2004, 13:45

Този протокол за въвод във владение не е документ за собственост-с него просто се удостоверява, че имотът му е бил предаден. За сделката е нужен друг документ-например решение на поземлена комисия.
Tod
 

Re: Въвод във владение ?

Мнениеот Иван » 18 Фев 2004, 15:24

Ще ви посъветвам да се обърнете към адвокат. Ако сте юрист-/студент/, и искате да се справите сам, потърсете документ за собственост, но най-вече направете в службата по вписванията справка за собствеността, за тежести и др. вещни права. Ако не сте, наистина се обърнете към компетентно лице, за да не съжалявате. Големи са рисковете при закупуване на имот, а чрез форума не можем да ви дадем пълна информация.
Иван
 


Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron