начало

Прилагането на абсолютната давност за заварени случаи ощетява кредиторите двойно Прилагането на абсолютната давност за заварени случаи ощетява кредиторите двойно

Продажба на автомобил за скрап

Казуси за недвижими имоти


Продажба на автомобил за скрап

Мнениеот ensu » 16 Фев 2004, 12:17

Някой може ли да ми каже дали при продажба на автомобил за скрап, договорът трябва да се завери при нотариус? Благодаря на тези които ще ми отговорят.
ensu
 

Re: Продажба на автомобил за скрап

Мнениеот 14 » 16 Фев 2004, 14:36

Доколкото ми е известно ,автомобилът трябва да бъде бракуван по съответния ред чрез подаване на заявление до органите на КАТ и предаване на регистрационните номера ,за да можете да се разпоредите с него чрез предаването му за вторични суровини.До тук добре ,но таксата ,която ще ви вземат от КАТ за бракуване на автомобила е в размер някъде на 90 лв.След като автомобилът е бракуван ,можете да го продадете за скрап без да е необходимо някакъв писмен договор между вас и купувача ,още повече нотариано заверен.Все пак за ваша сигурност може да поискате някакъв документ ,удостоверяващ факта ,че сте го продали по този начин.
14
 

Re: Продажба на автомобил за скрап

Мнениеот ensu » 16 Фев 2004, 15:20

А не е ли възможно да продам автомобила на частно лице /примерно за части - без нотариална заверка/ , да си сваля рег.номера и да отида в кат и да искам да се отпише регистрация на автомобила?
ensu
 


Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron