начало
Орган към Съвета на Европа настоя за реформа на съдебната Орган към Съвета на Европа настоя за реформа на съдебната "реформа"

Декларация за произход на средствата

Казуси за недвижими имоти


Декларация за произход на средствата

Мнениеот Нора » 26 Сеп 2005, 15:01

Предстои ми продажба на имот. Разбрах за някаква декларация, която се подписва при получаване на суми, по-големи от 10 000 лв. Каква е, по Закона за мерките срещу изпиране на пари ли? Какво представлява?
Благодаря ви предварително
Нора
 

Мнениеот исса » 26 Сеп 2005, 15:28

това е декларация по чл.4 ал.7 и по чл.6 ал.5 т.3 ЗМПИ. декларацията доказва произхода на средствата при покупка на имот от дружество. това е нещо като декларацията по чл.226 ДПК и по чл.25 от закона за нотариусите, които се се попълват пред нотариус от физическите лица при покупко-продажба. тази декларация е необходимо да бъде подписана лично от купувача-дружество. има специална форма, която можете да вземете от нотариус, но в общи линии гласи следното: долуподпсаният в качеството на управител на ............, БУЛСТАТ И НДР, седалище и адрес на управление, декларирам, че паричните средства, предмет на посочената тук операция/сделка/, ................., имат следния произход............................................................. . известна ми е наказателната отговорност за деклариране на неверни данни. следва подпис. Без тази декларация няма да мине сделката. успех!
исса
 

Мнениеот biker17 » 26 Сеп 2005, 15:44

Да, това е текстът на декларацията. Тя е стандартна и представлява Приложение Nr. 1 към Правилника за прилагане на закона.
biker17
 

Мнениеот Нора » 26 Сеп 2005, 16:46

Благодаря - намерих, изчетох, разбрах. Данък дължа ли върху сумата?
Нора
 


Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron