начало

Действаща мярка срещу домашно насилие не е пречка пак да се иска защита Действаща мярка срещу домашно насилие не е пречка пак да се иска защита

Приемане на наследство по опис

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Приемане на наследство по опис

Мнениеот what_is_love » 04 Сеп 2020, 10:14

Здравейте!
Моля за помощ по следния въпрос: малолетно дете следва да приеме наследство по опис. Наследодатели са майка му и баба му (и двете с постоянен адрес в гр. София). Самата майка е нямала никакви имоти, т.е. цялото имущество е на баба му и като наследник, детето ще наследи нейното наследство.
Бабата и майката са починали в гр. Пловдив, заради ПТП. В гр. Пловдив се намира единственото имущество, което детето ще наследи по опис, а именно апартамент.
Въпросът ми е: независимо, че имотът се намира в гр. Пловдив, както и там е настъпила смъртта на лицата, заявлението по приемане наследство по опис следва да бъде подаде до СРС?
Моля да ме поправите, ако греша :)
Благодаря! :)
what_is_love
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 04 Сеп 2020, 10:03

Re: Приемане на наследство по опис

Мнениеот dedra » 04 Сеп 2020, 10:38

ЗН
Чл. 49. (1) Приемането може да стане с писмено заявление до районния съдия, в района на който е открито наследството; в този случай приемането се вписва в особена за това книга.
Наследството се открива в момента на смъртта по последния постоянен адрес на починалото лице и ако това е гр.София, компетентният съд е Софийски районен съд.
dedra
Потребител
 
Мнения: 269
Регистриран на: 25 Апр 2009, 22:03


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron