начало

Действаща мярка срещу домашно насилие не е пречка пак да се иска защита Действаща мярка срещу домашно насилие не е пречка пак да се иска защита

Медицински разходи за дете на разделени родители?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Медицински разходи за дете на разделени родители?

Мнениеот stefig » 19 Авг 2020, 11:07

Здравейте.С бащата на детето ми сме разделени.Преди 4 години по негова вина след инцидент с АТВ детето ни пострада сериозно.Отказах да го съдя и до този момент сме поделяли всички медицински разходи.Към днешна дата отношенията ни са обтегнати и имам основание да мисля ,че занапред няма да се включва в разходите.Има ли вариант за договор или споразумение ,което ако подпише да ми гарантира,че занапред ще продължи да поема половината разходи.И ако откаже,какъв е давностния срок в който мога да го осъдя за обещетение свързано с инцидента ? Благодаря !
stefig
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 19 Авг 2020, 10:57

Re: Медицински разходи за дете на разделени родители?

Мнениеот katerinakuch » 11 Сеп 2020, 00:21

Има ли вариант за договор или споразумение ,което ако подпише да ми гарантира,че занапред ще продължи да поема половината разходи. - Да, можете да си сключите такъв договор или да подпишете помежду си такова споразумение.


И ако откаже,какъв е давностния срок в който мога да го осъдя за обещетение свързано с инцидента ? Благодаря ! - Срокът е петгодишен от датата на увреждането.
katerinakuch
Активен потребител
 
Мнения: 1124
Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27

Re: Медицински разходи за дете на разделени родители?

Мнениеот ilian_todorov » 12 Сеп 2020, 14:21

stefig написа:Здравейте.С бащата на детето ми сме разделени.Преди 4 години по негова вина след инцидент с АТВ детето ни пострада сериозно.Отказах да го съдя и до този момент сме поделяли всички медицински разходи.Към днешна дата отношенията ни са обтегнати и имам основание да мисля ,че занапред няма да се включва в разходите.Има ли вариант за договор или споразумение ,което ако подпише да ми гарантира,че занапред ще продължи да поема половината разходи.И ако откаже,какъв е давностния срок в който мога да го осъдя за обещетение свързано с инцидента ? Благодаря !

Има, но едва ли ще се съгласи да го подпише. :idea:
Вероятно ще продължи да плаща докато изтекат петте години давност от датата на увреждането. Ако заведете дело, ще спре да плаща и докато трае, няма да получавате пари. :idea:
Затова по-добре изчакайте ако продължи да плаща и като наближи края на този срок, го попитайте дали е съгласен да го подпише. :idea:
Сигурна ли сте, че можете да спечелите това дело? :?:
ilian_todorov
Активен потребител
 
Мнения: 1117
Регистриран на: 08 Юни 2013, 13:34


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 8 госта


cron