начало

Хакери изпращат образци на декларации от името на Агенцията по вписванията Хакери изпращат образци на декларации от името на Агенцията по вписванията

Взимане на децата

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Взимане на децата

Мнениеот notrace » 14 Май 2020, 23:47

Здравейте,

Ще съм благодарен на отговор на следният въпрос:

Може ли майката да се изнесе от жилището и да вземе децата със себе си преди да има каквото и да е дело, решение на съд и т.н.?

Живеем в мое наследствено жилище, без брак. Имаме 2 прекрасни момчета. Майката, обикновено след ежедневното си прекаляване с алкохола, ми прави скандали и ме плаши, че ей сега ще си вземе децата и аз нищо не мога да направя.

Това така ли е?

Благодаря!
notrace
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 10 Фев 2013, 13:43

Re: Взимане на децата

Мнениеот ivan_lawyer » 15 Май 2020, 09:30

Ако ме послушате като момче на момче съвет, тоест - като мъж на мъж, тоест - ако ме послушате - изчакайте - без да давате телефона на социалните - това вече е адвокатски съвет - не се дава телефон на социалните - нека червеите да се гърчат, но това не е задължително.

В момента нямате привременни мерки, ще Ви изследват едни гнусни психолози - кой има родителски капацитет, сега това е ясно - ще кажат майката, макар и тя да няма капацитет, ма майката.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4873
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Взимане на децата

Мнениеот notrace » 15 Май 2020, 10:03

Благодаря.

И все пак, конкретно - при положение, че и двамата родители "имат равни права и задължения", може ли единият родител просто да си събере багажа и децата и да си излезне през вратата?

Какво се прави в този случай?
notrace
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 10 Фев 2013, 13:43

Re: Взимане на децата

Мнениеот boxko » 15 Май 2020, 13:37

Може. Важното е, че има възможност да се противодейства.
boxko
Потребител
 
Мнения: 151
Регистриран на: 01 Авг 2010, 14:54


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron